Ghid: Interviul de angajare pentru cadrele medicale. Ce trebuie să faci ca să-ți mărești șansele de a fi angajat

Ghid: Interviul de angajare pentru cadrele medicale. Ce trebuie să faci ca să-ți mărești șansele de a fi angajat

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că vrei să te pregătești cât mai bine pentru a-ți găsi primul job ori pentru a-ți schimba jobul pentru o experiență cât mai potrivită. 

Și pentru că vorbim despre joburi în sănătate, lucrurile pot fi un pic mai complicate pe parcursul profesional ca medic, asistent sau infirmier

Cât de multe s-au schimbat în domeniu, mai ales în perioada pandemiei? Ce caută angajatorii medicali, astăzi? Cum pot găsi un echilibru între viața personală și cea profesională, cu un job în medicină? Și cum diferă interviul de angajare la stat față de privat?

Sunt doar o parte dintre întrebările pe care mulți proaspăt absolvenți sau chiar profesioniști medicali cu experiență le pot avea în prezent. 

Ca să venim în sprijinul tău cât mai repede și mai ușor, ți-am pregătit acest ghid complet, făcut de specialiștii MEDIjobs, despre procesul de recrutare pentru cadrele medicale

Află mai jos cum pregătești CV-ul astfel încât să fie văzut de specialiștii în HR, unde poți găsi cele mai competitive joburi medicale și cum aplici, dar și cum să treci cu brio de fiecare interviu de angajare. 

Cum găsești primul job în medicină?

Această secțiune e special dedicată celor care se află în căutarea primului job în sănătate, în pandemie (și post-pandemie). 

La prima vedere, e destul de ușor să-ți găsești un loc de muncă după absolvire. Oamenii au nevoie de profesioniști dedicați în fiecare zi, fie că ai experiență sau nu. Iar pandemia a scos la iveală nevoi și lipsuri care trebuie acoperite cu mai mult personal, pe diferite roluri. 

Însă procesul de angajare e un pic mai complicat. Din fericire, cu cât ai informațiile necesare, cu atât totul devine mai ușor de parcurs, pas cu pas. 

De exemplu, ca să găsești primul job în medicină cât mai curând, ar trebui să te asiguri că următoarele lucruri sunt bifate pe lista ta:

  • Să fii conștient de toate opțiunile pe care le poți urma, în funcție de profesia ta
  • Să știi ce acte sunt necesare pentru a aplica și a fi luat în considerare
  • Să-ți actualizezi profilul de candidat pe platformele de recrutare medicală

De asemenea, ce ar trebui să știi, dacă nu ai experiență și îți cauți un job acum, este că te va ajuta:

  • Să îți faci un profil de candidat pe baza skillurilor transferabile
  • Să vorbești despre proiecte și experiențe extraprofesionale, dacă sunt relevante
  • Să te pregătești de întrebările de recrutare specifice profesiei tale
  • Să aplici și la joburi unde bifezi 50-60% din cerințe
  • Să aplici și la companiile care nu au joburi disponibile, dar ți-ai dori să lucrezi acolo
  • Să ceri scrisori de recomandare de la cei cu care ai făcut echipă bună
  • Să faci mult network
  • mergi la mai multe interviuri de angajare (și iată de ce)

Și, ca să nu omitem nici partea financiară – problema salariului poate fi stresantă mai ales pentru persoanele noi pe piața muncii, aflate la primul job. Citește ghidul nostru despre salariul net vs. salariul brut: care este diferența?. Vei afla și informații utile despre sporurile pentru angajații medico-sanitari. 

Iar dacă nu ai o personalitate extrovertă și nu știi cum să-ți mărești șansele de a fi angajat, fii fără griji: există destule joburi în domeniul medical potrivite pentru introvertiți. De fapt, mulți angajatori medicali au nevoie de tine. 

Pregătirea CV-ului: cum treci de filtrele de căutare din HR

Nu vorbim despre HR hacking 🙂 ci despre cum să construiești CV-ul astfel încât să poată fi “citit” de către tool-urile folosite de recruiteri pentru a selecta automat candidații în prima etapă de căutare (înainte de-a trece la interviurile de angajare). 

Filtrele de căutare sunt relevante pentru specialiștii HR, ca să poată alege doar candidații care se potrivesc poziției la care au aplicat, adesea pe cuvinte-cheie. În jur de 80% dintre CV-uri nu trec de primul filtru – dar nu ai nevoie de un CV lung, ci de unul eficient și concis.  

Așadar, de ce să ții cont ca să fii “citit” și să treci de filtrele de căutare când aplici la un job:

  • Alege un format simplu și fără artificii (culori sau fonturi pretențioase), cu bullets;
  • Folosește cuvinte-cheie din domeniul pentru care aplici – te poți inspira chiar din anunțul de recrutare (atenție, nu lua fraze întregi);
  • Verifică să nu ai greșeli de scriere;
  • Identifică abilitățile, cunoștințele, rezultatele pe care angajatorul le caută și completează informațiile incomplete.

Te-ar putea interesa și: De ce pierderea locului de muncă nu este sfârșitul lumii

Cum structurezi CV-ul ca la carte (medici, asistenți medicali, infirmieri)

Poate că în curând termini rezidențiatul sau deja l-ai finalizat și ești în căutarea unui job ca medic proaspăt specialist, și vrei ca CV-ul tău trebuie să reflecte cât mai multe rezultate până acum.

Poate că te-a atras meseria de asistent medical și vrei să găsești un loc de muncă, la stat sau la privat, unde să aplici tot ce ai învățat în școala postliceală sau la facultatea de asistență medicală.

Sau poate că ți-ai ales meseria de infirmier, care este la mare căutare și una din verigile cheie ale unui sistem medical performant. 

Ori pur și simplu simți că e timpul să faci o schimbare profesională, chiar și după 5-10 ani în același loc de muncă, fie că ești medic, asistent sau infirmier în România. 

Indiferent de momentul în care te afli în carieră, CV-ul este cel mai important tool cu care poți atrage atenția angajatorilor medicali. 

Scopul lui este de a-ți prezenta cât mai precis realizările profesionale, academice și extracurriculare și diferite experiențe semnificative și interesante. Cu cât profiți mai mult de CV și-l scrii inteligent, poți găsi chiar jobul pe care ți-l dorești. 

Și, cum așteptările evoluează de la an la an, și structura CV-ului medical și așteptările recrutorilor s-au schimbat și ele. 

În principiu, iată care sunt pașii de urmat atunci când îți creezi sau actualizezi CV-ul.

Ce trebuie să cuprindă, în această ordine:

  • O fotografie profesională
  • Datele tale de contact
  • Funcția pe care o ocupi, dacă ai un job la momentul respectiv
  • O scurtă introducere (tagline) cât mai simplă și specifică (1-2 fraze)
  • Experiențele de muncă (din ultimii maximum 10 ani, ca să fie relevante)
  • Educația și diferite evenimente relevante (workshops, cursuri extra etc.)

Extra detalii care merită incluse în CV sunt considerate hobby-urile și abilitățile care crezi că pot fi utile la jobul la care aplici – sunt acele soft skills la mare căutare de către angajatori, în special în domeniul asistenței medicale. 

În ceea ce privește aspectele mai tehnice ale CV-ului medical:

  • Păstrează CV-ul în format Word și PDF (unele platforme cer formate diferite când aplici, pentru a fi mai ușor citite de soft-urile de HR)
  • Ideal, folosește o adresă de email cât mai profesională, simplă (când trimiți, dar și în datele de contact)
  • Alege fonturi cât mai curate și lizibile, simple (max. 2 fonturi/CV, font size de 12-14)
  • Te poți folosi, în doze mici, de bold, pentru anumite cuvinte-cheie
  • Redenumește fișierul astfel încât să conțină și numele tău.
  • CV-ul ar trebui să aibă 1-2 pagini.

Poți citi mai multe detalii utile privind aceste aspecte în ghidul pas cu pas pentru realizarea celui mai convingător CV. Și, dacă vrei, poți vedea și un scurt exemplu de CV medical reușit.

Totodată, e posibil ca unii dintre voi să aibă perioade de pauză între experiențele de muncă. În cazul în care în CV-ul tău medical apar “spații goale”, poți să te folosești de perioadele de pauză dintre joburi în favoarea ta

Unde și cum aplici pentru joburi medicale de calitate?

Astăzi, ai numeroase modalități prin care poți căuta un loc de muncă în sănătate, indiferent de profesia ta. Majoritatea sunt online, cum era și de așteptat.

Există anunțuri în domeniu, pe diferite platforme de joburi generale. Însă, desigur, îți va fi mult mai ușor să-ți crești șansele de a fi angajat acolo unde îți dorești, dacă folosești o platformă specializată pe joburi medicale în România.

Cu MEDIjobs, căutarea unui job medical devine extrem de ușoară. 

Pe platforma noastră de recrutare medicală, găsești simplu și rapid jobul dorit:

  • Creezi un cont gratuit în mai puțin de 2 minute
  • Primești oferte de muncă personalizate
  • Programezi interviuri de angajare cu companiile preferate
  • Te angajezi la noul tău job!

Este cea mai sigură și mai ușoară cale de a găsi un loc de muncă în domeniul medical. Dar există și alte surse pe care le poți folosi. De exemplu, poți să te folosești de social media, în special de platforma LinkedIn. 

Află mai multe despre cum poți să ai un profil de LinkedIn care te va ajuta să te faci remarcat de angajatori

Important: când decizi să aplici la mai multe joburi, te va ajuta dacă ții cont de câteva lucruri

De exemplu, e indicat să aloci o perioadă mai lungă de timp căutării unui loc de muncă, pentru a înțelege care este motivul pentru care vrei să-ți schimbi jobul, ca să știi ce cauți și unde să cauți ce-ți dorești

Totodată, parte din pregătirea pentru interviul de angajare pentru cadrele medicale – și nu numai – este și să îți cunoști povestea: care sunt cele mai importante și semnificative informații despre tine? 

Felul în care reușești să te prezinți și să-ți valorifici abilitățile o să conteze mult în cadrul interviurilor, pornind de la cel inițial cu recrutorii, până la cel final cu angajatorul. Aici te vom ajuta și noi cu tipurile de întrebări, dar și cu răspunsuri posibile – într-o secțiune separată.

Un alt pont e să îți adaptezi CV-ul medical de fiecare dată când aplici la un loc de muncă. Fiecare companie angajatoare are cerințele, activitățile și prioritățile sale specifice, așadar poți scoate în evidență diferite experiențe și cuvinte-cheie potrivite în funcție de post. 

Acum, că ți-ai pregătit planul și CV-ul și ai aplicat pentru cele mai bune joburi medicale pentru tine, urmează adevărata provocare: interviul de angajare cu angajatorii preferați.

Citește și: 6 sfaturi pentru un interviu online reușit

Stabilirea și etapele unui interviu

Ai aplicat la câteva joburi medicale care ți-au atras atenția, iar acum aștepți să fii contactat. Sau ai folosit platforma MEDIjobs unde companiile medicale aplică pentru tine, ca tu să poți stabili apoi împreună cu angajatorii primul interviu.

Dar cum arată acest proces de recrutare? Ce se întâmplă în fiecare etapă? La ce întrebări să te aștepți în timpul interviului de angajare și cum le răspunzi?

Hai să le luăm pe rând: 

Interviul de angajare vs. concurs de angajare: care e diferența?

Merită să știi mai întâi că, pentru cadrele medicale, există două posibilități de lucru: la stat sau la privat, fie că e primul tău job medical sau faci o schimbare în carieră.

E o alegere care cere timp în care să te documentezi, să vezi avantajele și dezavantajele și diferențele dintre interviul de angajare la privat și concursul de angajare la stat.

Conform Barometrului pieței muncii în 2019, angajații români: preferă joburi la stat (47%) față de privat (32%) – dar consideră importante salariul (67%), reputația companiei (67%), siguranța locului de muncă (47%, în creștere față de 2018 cu 14%), asigurarea medicală privată (32%, creștere cu 12% față de 2018), programul flexibil etc.

În ceea ce privește interviul de angajare vs. concursul de angajare, recrutarea diferă:

  • Concursul de angajare – depui un dosar de concurs pentru post (de medic, asistent medical, biochimist, infirmier etc.) și să aștepți selecția dosarelor – dacă mergi mai departe, dai proba scrisă (examen) și ai un interviu final.
  • Interviul de angajare pentru cadrele medicale decurge la fel ca cele pentru orice altă profesie: poate fi unul sau o serie de interviuri cu diferite persoane din companie.

O altă întrebare, la fel de importantă precum cea legată de un job medical la stat sau la privat, este legată de loc: clinică (sau policlinică) sau spital? Ți-am pregătit un ghid special pentru asta, aici

Primul contact cu HR-ul

Ai primit un e-mail sau un telefon din partea unui recruiter

Acest prim contact cu un specialist în HR înseamnă că CV-ul tău a fost citit, iar “pe hârtie” ai o pregătire bună și o experiență care sună bine pentru jobul la care ai aplicat.

Adesea, primul contact cu un recruiter se numește și screening sau un pre-interviu, care poate fi telefonic sau online. Așadar, prima conversație cu un recrutor nu e un interviu de angajare, ci una în care vei primi întrebări specifice legate de job, dar ușoare. E o discuție care ajută în selecția mai departe a candidaților. 

Recruiterul are posibilitatea să te “vadă” ca persoană, dincolo de ce scrie în CV, dar și ca să afli și tu mai bine ce presupune postul la care ai candidat și să înțelegi mai bine și procesul lor de recrutare. 

Important: chiar de la început, e posibil ca recruiterii să te întrebe despre așteptările salariale. Asta și pentru că de multe ori, angajatorii nu fac salariile publice – vorbim de mediul privat, desigur. 

În cazul în care nu știi ce salariu crezi că meriți, află aici cum să te evaluezi corect profesional și să știi ce așteptări să comunici. 

În funcție de ce discutați, recrutorul decide dacă urmează primul interviu de angajare și, cel mai probabil, te va anunța la scurt timp după discuție.

Iar dacă ești la primul job în medicină, poți arunca o privire și pe articolul nostru despre ce greșeli să nu faci în discuția cu un recrutor.  

Important: înainte de orice interviu de angajare (inclusiv discuția cu HR) fă-ți “temele” despre angajator – chiar și despre fiecare persoană cu care vei vorbi.

În general, este de mare ajutor să știi cât mai multe informații despre companiile la care aplici, de la activitățile lor, la cultura organizațională și echipă. Și cu cât știi mai multe despre oamenii cu care vorbești, cu atât va fi mai ușor să comunici, să lași o impresie bună ca profesionist și să știi ce să întrebi, ca să descoperi dacă este într-adevăr jobul la care te aștepți. 

Dacă totul a mers bine în discuția cu recrutorul, curând vei primi prima invitație la primul interviu. 

Te-ar putea interesa și: Interviul video | Cum să faci față cu brio în timpul pandemiei de Coronavirus

Primul interviu 

Așadar, primul interviu de angajare în domeniul medical. Este prima discuție mai lungă (deși nu este o regulă), mai detaliată, în care partenerul de discuție va fi cineva din echipa companiei. 

Scopul interviului e ca ambele tabere să verifice dacă sunt compatibile sau aliniate privind rolul și așteptările. Primul interviu e și mai dificil și “tehnic” în sensul că vei primi multe întrebări (vezi mai jos câteva exemple).

Pentru cei aflați la primul lor job, va fi o experiență interesantă, dar și plină de emoții. Din fericire, te poți pregăti din timp pentru interviul acesta.

În general, angajatorul caută să adune câteva informații cheie despre tine, cum ar fi:

  • Ești pregătit pentru acest rol?
  • Ești informat despre ce presupune rolul în echipă?
  • Ești un profesionist?

Totodată, conversația pe care o veți purta este și ca angajatorul să descopere:

  • Dacă ai abilități bune de comunicare eficientă
  • Ce anume este important pentru tine, profesional vorbind
  • Și de ce ai aplicat la acel job în particular?

Tocmai de aceea, o idee inspirată e să te asiguri că nu irosești șansa primului tău interviu și să te pregătești pentru aceste perspective de mai sus. Arată că ești interesat și informat despre postul pentru care ai aplicat, rămâi onest (fără să-ți minimalizezi realizările și fără să exagerezi totodată) și fii activ în conversație.

Pe scurt, pentru a te pregăti pentru interviu, consideră următorii pași pe lista ta:

  • Auto-reflecție – pregătește-te să vorbești clar și ușor despre tine și obiectivele tale, inclusiv despre cele personale (aspirații, priorități în viața ta etc.).
  • Research – află informații despre spitalul, clinica sau compania angajatoare, ca să poți motiva mai ușor de ce dorești postul.  
  • Oamenii – e de bun simț și de ajutor să te asiguri că știi cu cine te întâlnești în timpul interviului.
  • Lista ta de întrebări – sigur ai și tu nelămuriri despre job sau echipă, nu (doar) despre avansarea profesională sau beneficii. Pregătește-ți o listă cu cel puțin 3 întrebări.

Întrebări de angajare la primul interviu

Interviurile propriu-zise – cel puțin primul din serie – sunt mai lungi, mai detaliate și deschise, iar angajatorul va fi pregătit cu mult mai multe întrebări pentru tine. 

Primele 1-2 întrebări sunt în general icebreakers (să spunem ”de spart gheața”) ca să vă relaxați. Apoi poate urma o întrebare vagă, precum “Povestește-mi despre tine/ despre parcursul tău, un pic”. Rolul ei e să clarifice dacă ești compatibil cu postul oferit. 

Apoi vor apărea întrebările de specialitate, cât și unele situaționale

Unii intervievatori întreabă și despre etică profesională, lucru în echipă, dileme medicale și leadership, ca să poată înțelege ce calități și abilități (soft skills) deții, în afara experienței sau a pregătirii medicale (deși majoritatea întrebărilor de acest gen sunt păstrate pentru următorul interviu).

Printre acestea se numără:

  • Dacă ar fi să te descrii în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?
  • Ce știi despre noi și pacienții pe care-i avem?
  • De ce vrei să lucrezi aici?
  • Care sunt punctele tale forte? Dar cele slabe? De ce ar trebui sa te alegem pe tine?
  • Cum afli despre evenimentele medicale care-ți aduc puncte EMC?
  • De ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?
  • Când și de ce ai ales să te faci medic/asistent medical etc?
  • Dă-ne, te rog, un exemplu de caz în care ai avut o părere diferită de cea a colegilor tăi de secție

Multe dintre întrebările puse de angajator aici pot fi cele legate de situații dificile sau de stres, specifice profesiei tale. Descoperă mai multe tipuri de întrebări în acest articol. Iar ca asistent medical, ai aici peste 50 de exemple de întrebări din interviul de angajare

Ce faci după primul interviu

În primul rând, nu uita să pui și tu întrebări la finalul interviului de angajare – asta poate lăsa o impresie bună despre tine, pentru că arată entuziasm și interes real pentru post. 

Dacă nu știi ce fel de întrebări să pui, din cauza emoțiilor sau pur și simplu, ai aici 10 întrebări pe care să le adresezi la final, pe care le poți adapta situației tale. Ideal, rezumă-te la max. 5 întrebări. 

Al doilea interviu

Această a doua întâlnire este, pentru majoritatea joburilor, ultima rundă de interviuri de angajare. Numărul de interviuri depinde foarte mult de mărimea și procesele HR ale companiei respective. 

  1. Fie este o discuție despre alinierea ta la valori, echipă și cultura organizațională
  2. Fie este o discuție în care vorbiți detalii finale de HR și negociați oferta salarială
  3. Fie ambele de mai sus în același ultim interviu. 

În primul caz, înseamnă că angajatorul te place și e interesat să te angajeze – dar mai există cel puțin un alt candidat la fel de promițător. De aceea, acum e momentul să câștigi un avantaj explicând ce ai de oferit echipei și ce abilități esențiale și relevante deții. 

E foarte probabil să fii întrebat acea întrebare: “De ce să te angajăm?” – ai aici 5 răspunsuri potrivite pentru această întrebare. 

Dar multe întrebări vor fi cele comportamentale, deoarece acestea permit angajatorului să evalueze potrivirea ta cu cultura și locul de muncă. De asemenea, implică întrebări intensive care dezvăluie preferințele tale privind mediul de lucru, lucrul cu diferite tipuri de personalitate, colaborarea cu alte departamente, abordarea mai preventivă sau mai riscantă etc.

De obicei, e vorba de un interviu la care participă un manager sau un director care dorește să te întâlnească. Această discuție ar trebui să adauge un nivel de profunzime și înțelegere cu privire la job, întrucât ai rămas printre candidații de top pe care compania îi vizează.

Înainte de ziua interviului, gândește-te la abilitățile specifice, acreditările și abilitățile interpersonale care te diferențiază de ceilalți. 

În al doilea caz, dacă este ultimul interviu, se discută adesea aspecte mai detaliate ce țin de HR și de negocierea ofertei salariale.

Citește și: Obiceiurile la care trebuie să renunți pentru a avea o carieră de succes în medicină

Ce faci după al doilea interviu

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că aștepți o decizie finală a angajatorului ori poate deja ai primit sau urmează să primești o ofertă de muncă. 

Ce rămâne de făcut – ca bune practici – ar fi să le mulțumești încă o dată (printr-un email, de exemplu) pentru oportunitate, dar și să înveți să evaluezi o ofertă de muncă, înainte de a da un răspuns oficial. 

Acordă-ți câteva zile de gândire, mai ales dacă ai mai multe oferte salariale de la diferite companii. Și este perfect în regulă să anunți și angajatorii că ai nevoie de acest răgaz, tocmai pentru că trebuie să iei o decizie importantă. 

Citește și: Ai primit mai multe oferte de angajare? Iată 6 sfaturi despre cum să negociezi și să o alegi pe cea mai bună

Dacă ai bifat deja asta pe lista ta, și mai bine! Ai găsit jobul mult dorit, iar acum nu rămâne decât să aștepți vești de la HR pentru a rezolva partea birocratică. Aici, te sfătuim să acorzi destul timp contractului primit.

Citește contractul individual de muncă și urmărește cu mare atenție clauzele contractuale importante pentru tine. În fond, vorbim de drepturi și obligații, cât și despre riscuri pe care merită să le eviți. Ai aici un ghid clar despre acest aspect. 

Al treilea interviu 

Pentru posturile de senior sau de management, procesul de recrutare se poate întinde în 3 interviuri, tocmai pentru ca angajatorul să fie sigur că investiția sa (una destul de costisitoare) este una sigură. 

De aceea și procesul este mai riguros și mai lung, axat în egală măsură pe partea de competențe și pe partea de abilități de leadership. 

În multe cazuri, când nu este vorba despre poziții de senior sau de management, al treilea interviu este doar despre a-ți propune oferta de angajare și de a discuta ultimele detalii de HR. 

Ai fost angajat? Ce se întâmplă mai departe

Felicitări! Acum, e timpul să începi o nouă etapă din parcursul tău profesional, la un nou job. Primii pași sunt întotdeauna mai dificili, iar acomodarea poate dura câteva săptămâni.

Însă este o situație perfect normală și firească pentru oricine dintre noi, proaspăt angajat. 

Uneori, angajatorii pot propune o perioadă de probă, deși rareori se întâmplă când vine vorba de angajarea cadrelor medicale sau ale personalului auxiliar. Această perioadă de probă poate ține între 2 săptămâni și 3 luni, dar în majoritatea cazurilor, este doar o formalitate (puțini sunt cei care nu rămân angajați după).

Dacă este și cazul tău și vrei să treci cu bine peste perioada de probă, iată câteva strategii sau ponturi de care merită să ții cont. 

Dacă este primul tău job în sănătate, cu siguranță ești și entuziasmat, și agitat totodată. Vei avea parte de câteva experiențe pentru prima dată – lucrul oficial în echipă, primul caz, poziționarea în echipa ta – dar vei trece cu brio și peste ele. Iată aici cum să întâmpini provocările primului job cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu ai experiență. 

Dacă, ca medic proaspăt specialist, vei învăța foarte repede cât contează leadershipul încă de la primul job și cât de mult calitatea comunicării influențează starea de bine a pacienților și chiar relațiile cu colegii, asistenții medicali vor avea parte de o mulțime de responsabilități și experiențe noi, unele foarte grele și tipice profesiei, alteori emoționante.

Va trebui să înveți cum să gestionezi conflictele cu pacienții sau aparținătorii, dar și faptul că munca în echipă este esențială, în sistemul medical – aici poți afla cum să lucrezi în echipă asta cât mai ușor

Și, de asemenea, în practică, este benefic să realizezi că asistența medicală nu este o muncă ușoară, cu toate că este frumoasă și plină de sens. Iată, de exemplu, îndatoririle care nu se găsesc în fișa postului, dar pe care orice asistent medical le va face din prima zi

Dar greșelile sunt parte din viață. Nu te feri de ele, dar învață pe cât posibil din ele. Pentru că, în medicină, sănătatea pacienților este cea în jurul căreia gravitează orice specialist medical. 

Dacă te afli la început sau la un job nou, inspiră-te din articolul nostru despre cum să începi cariera cu dreptul

Nu ai fost angajat? Iată ce să faci în continuare

Dacă interviurile de angajare nu s-au încheiat cu o ofertă de lucru, nu te îngrijora. Piața muncii în domeniul medical este foarte dinamică și întotdeauna este nevoie de oameni ca tine. 

Ce poți face mai departe este să-ți mărești șansele de-a fi angajat, cu MEDIjobs – prima platformă de recrutare medicală din România. 

Creează-ți un cont în 2 minute sau actualizează-ți profilul cât mai repede, iar noi îți aducem ofertele de angajare de la cele mai performante companii medicale.

Iar dacă vrei să te pregătești și mai bine pentru următoarea rundă (câștigătoare), citește mai multe articole despre interviul de angajare pentru cadrele medicale, pe blog.    

Mult succes! 

Ești medic, asistent medical sau infirmier și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Andreea Enea

Content Specialist cu 10+ ani de experiență în jurnalism, content marketing și comunicare. Cred în puterea poveștilor cu sens care inspiră, educă, apropie și deschid inimi și comunități. Visez să aplic cât mai mult mixul de people skills și experiență cu o gândire analitică puternică și pasiune pentru conținut autentic, cu semnificație pentru oameni - așa cum au nevoie.

Facebook Comment