Urmează rezidențiatul? Iată cum să cereți o scrisoare de recomandare mentorului

Urmează rezidențiatul? Iată cum să cereți o scrisoare de recomandare mentorului

Scrisorile de recomandare sunt esențiale pentru susținerea cererii de rezidentiat și pentru ocuparea locului dorit, de aceea trebuie să fie realizate foarte bine de către mentor. O scrisoare de recomandare bine realizată trebuie să transmită în mod clar cunoștințele studentului la medicină, modul în care a performat studentul respectiv și calitățile care arată performanțe excelente în rezidentiat.

Iată de ce trebuie să țină cont un medic rezident atunci când cere o scrisoare de recomandare:

Planificarea este importantă. Începeți să vă gândiți la scrisorile de recomandare mai devreme. Asigurați-vă că CV-ul și declarația personală sunt bine dezvoltate, astfel încât să le puteți furniza mentorilor sau persoanelor care vor realiza scrisoarea de recomandare. Pentru a vă asigura că scrisorile sunt gata în timp util, vorbiți din timp cu persoanele potrivite.

Programați o întâlnire și mergeți cu temele făcute. Când vă adresați unei persoane pentru a solicita o scrisoare de recomandare, cereți să programați o scurtă întâlnire pentru a discuta pașii pentru a realiza o scrisoare de recomandare perfectă. Programarea ședinței permite mentorului să ia în considerare performanța înainte de solicitarea reală de a scrie scrisoarea.

Oferiți-i CV-ul, declarația personală și instrucțiuni pentru realizarea scrisorii. Unele școli medicale oferă informații specifice sau recomandări pentru a le oferi mai departe celor care scriu scrisorile. 

Citește și Cum sa iti gasesti mentorul potrivit in cariera medicala

Motivați alegerea făcută. Când cereți o scrisoare de recomandare explicați de ce v-a plăcut ceea ce ați studiat, ce ați învățat de la participanți și de ce solicitați o scrisoare de la această persoană. Clarificați și motivați alegerea de specialitate. 

Nu uitați să mulțumiți. Mentorii care au scris scrisorile de recomandare au pierdut timp din viața lor aglomerată pentru a vă ajuta să treceți la următorul pas din carieră. După ce ați rezolvat acest pas, nu uitați să oferiți mulțumiri persoanelor care v-au ajutat. Acest lucru vă va ajuta să fiți apreciați și să vă păstrați relațiile cu acei oameni. Căile se încrucișează frecvent în medicină, deci acest lucru vă ajută să vă dezvoltați relațiile profesionale.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment