Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.
Una dintre cele mai comune intrebari puse in cadrul interviurilor de angajare este “De ce ar trebui sa te angajam?”. Iar răspunsul pe care îl dai la aceasta intrebare poate avea un rol decisiv pentru angajator.
Pentru a oferi cel mai bun raspuns la intrebarea de baraj “De ce ar trebui sa te angajam pe tine”, trebuie sa stii de ce angajatorul iti pune aceasta intrebare. Iata de ce se pune aceasta intrebare in cadrul interviului de angajare:
In functie de raspunsul pe care il vei da, angajatorul isi va da seama daca ti-ai facut o documentare temeinica inainte de a aplica pentru job.
Pentru a convinge angajatorul ca esti persoana potrivita, e recomandat sa specifici 2-3 calitati pe care le ai, care te fac potrivit pentru acest job.
Un angajat cu probleme la capitolul stima de sine are sanse mai mici sa exceleze la locul de munca, in comparatie cu unul care are incredere in propria persoana. De aceea trebuie sa iti convingi angajatorul ca tu esti cel mai potrivit pentru a fi angajat. Asta nu inseamna ca trebuie sa te lauzi in exces, uitand de modestie, ci ca trebuie sa stii sa pui in lumina atuurile pe care le ai.
Pentru fiecare loc disponibil, angajatorul stie exact ce fel de om cauta. Asadar tu trebuie sa il convingi ca ai calitatile pe care le cauta la cel pe care il va angaja.
Nu este insa suficient sa mentionezi lucrurile la care esti priceput, ci trebuie sa il convingi pe angajator explicandu-i cum te pot ajuta atuurile tale sa evoluezi pe plan profesional odata angajat pe postul disponibil.
Iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le eviti cand raspunzi la intrebarea “De ce ar trebui sa te angajam?”:
Daca ai emotii in ceea ce priveste un interviu de angajare, nu ar strica sa faci cateva repetitii acasa. Poti formula si exersa raspunsurile la cele mai frecvente intrebari de la interviuri, astfel incat intrebarile primite sa nu te surprinda astfel incat sa iti pierzi cuvintele. Cu cat te gandesti mai mult la raspunsuri, cu atat acestea vor fi mai argumentate si mai relevante.
Citeste si: Cele mai comune 8 întrebări pe care le primește un asistent medical în timpul unui interviu
Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.