Programe de masterat pe care le poți urma după ce ai terminat licența într-o facultate de medicină

Programe de masterat pe care le poți urma după ce ai terminat licența într-o facultate de medicină

Vara este un moment important și așteptat de toată lumea pentru că urmează sesiunea, practica de vară și concedii. În următoarele luni o să fie, de asemenea, perioada susținerii examenelor de admitere, dar și de diplomă, în cadrul facultăților și universităților de medicină din România. Dacă ești student la medicină generală traseul este destul de clar, pentru că te pregătești de licență și rezidențiat, dar dacă ești student la o altă specializare, cum ar fi asistență generală, balneofiziokinetoterapie și recuperare, laborator clinic, biologie, asistente și moașe lucrurile sunt puțin diferite. 

După ce termini cei trei sau patru ani de licență, poate îți dorești să continui să faci și un masterat, într-un domeniu care te ajută în viitoarea ta carieră, dar care, de asemenea, te și atrage ca program. Am făcut pentru tine o listă cu câteva detalii despre unele dintre programele de masterat oferite de universități și facultăți de medicină din România, pentru a te ajuta să te hotărăști mai repede și să ai timp să te pregătești pentru admitere. 

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București oferă studenților 2 masterate în cadrul facultății de medicină și unul în cadrul celei de farmacie

  1. Biofizică Medicală și Biotehnologie Celulară 

Se desfășoară în decursul a 4 semestre (2 ani) și se adresează absolvenților cu diplomă de licență în domeniile: Biologie, Chimie, Biochimie, Fizică, Biotehnologie, Asistență medicală, Agronomie, Inginerie și alte specialități înrudite. O parte din lucrurile pe care le vei învăța la acest masterat sunt: 

  • Principiile biofizice ale tehnicilor de laborator
  • Biotehnologie celulară
  • Geonomică, pirotermică şi bioinformatică
  • Tehnici biofizice de diagnostic și tratament
  • Principiile biofizice ale imagisticii medicale (RX, CT, IRM, PET)
  • Diagnosticul molecular – concepte, metode, tehnici
  • Aplicații ale LASER-ilor în medicină

Citește și: Viata ca biolog medical in Romania: de la studii de specialitate, la oportunitati de cariera si recunoastere in sistemul medical

  1. Nutriție și Siguranță Alimentară 

Masteratul de nutriție are o durată de 3 semestre și se adresează oricărui absolvent de licență în sistem Bologna. Scopul programul de învățământ universitar este de perfecționare a unui număr mai mare de specialiști indispensabili în profilaxia și ocrotirea sănătății. 

O parte din lucrurile pe care le vei învăța sunt: 

  • Fitonutriție ṣi Fitoterapie
  • Psihologie Nutrițională
  • Management și Legislație Nutrițională
  • Gastronomie și Gastrotehnie
  • Patologie Clinică
  • Evaluare și Intervenție Nutrițională în diverse patologii
  • Siguranță Alimentară
  1. Cercetări și intervenții operaționale în managementul serviciilor medico-sociale și al Sănătăţii Publice

Acest master are 4 semestre și își propune sǎ ofere formare specificǎ sǎnǎtǎţii publice pentru întărirea rolului lucrătorilor în domeniul medical la nivelul serviciilor de sănătate. Acest program este adresat tuturor studenților care au absolvit ciclul licențial în sistem Bologna.

Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Medicină 

Facultatea de Medicină din Brașov oferă studenților care au terminat ciclul I de învățământ superior, 2 programe de masterat în limba română și unul în limba engleză

  1. Managementul Strategiilor Preventive și Politici de Sănătate 

MSPPS propune studenților interesați, 4 semestre de învățarea, dezvoltarea și formarea aptitudinilor și abilităților manageriale. Programa cu subiectele de învățare nu este afișată pe site-ul facultății însă vei învăța subiecte și materii legate de management, deontologie, etică medicală și vei învăța cum să îmbunătățești raportului cost-beneficiu în mediu spitalicesc și să eficientizezi serviciile sanitare. 

  1. Managementul și strategiile îngrijirilor paliative 

MSIP este un masterat preferat în rândul studenților care au terminat balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală și asistență generală, însă orice student care a terminat ciclu licențial în cadrul facultății de medicină, îl poate studia. Acest program este descris ca fiind o necesitate în creșterea calității serviciilor de asistență medicală și recuperare, strâns corelată cu creșterea tot mai mare a numărului de pacienți cu patologie degenerativă, boli cronice, care impactează drastic calitatea și durata vieții acestora. 

Citește și: Ce ai de făcut după ce termini școala postliceală sau facultatea de asistență medicală

  1. Medicină Tradițională Chineză 

TCM este un masterat de 4 semestre, cu predare în limba engleză și cu profesori din cadrul University of Traditional Chinese Medicine of Beijing (China). Masteratul de MTC este deschis pentru orice absolvent al oricărei facultăți de medicină, însă doar absolvenții de medicină generală vor avea dreptul de profesare în domeniu. Programul este unul modular, însemnând că nu ai sesiune, ci dai examenele pe parcursul semestrului. Introducerea Medicinei Tradiționale Chineze în curiculele universitare se înscrie în strategia Organizației Mondiale a Sănătații de promovare, integrare a medicinei complementare. În cadrul acestuia vei învăța:

  • Bazele MTC
  • Tui Na și reflexologie
  • Acupunctură și moxibustie
  • Decocturi, formule
  • Plante și herbologie
  • QiGong

În 2021 înscrierea la acest program de masterat a fost suspendată datorită contextului epidemiologic, însă fiind un program care a dus la bun sfârșit doar 2 generații de studenți, există șanse foarte mari să fie deschis din nou. 

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu, Cluj

Cele 12 programe de studii de ciclu II universitar, din cadrul UMF Cluj au durată între 2 și 4 semestre și sunt create în special pentru licențiații în medicină din programele cu predare de 3 sau 4 ani, dar se pot potrivi și altor facultăți cum ar fi matematică sau inginerie. 

  1. Asistența medicală specializată în Terapie Intensivă 

Are o durată de 3 semestre și te va învăța materii precum: psihologie clinică, noțiuni de farmacologie pentru pacientul în stare critică, nursing, etică, kinetoterapie. Vei avea module de practică dar și teorie despre cum să monitorizezi pacientul iar în ultimul semestru vei avea  de făcut gărzi în secția de Terapie Intensivă. 

Te-ar putea interesa și: Asistent ATI versus Asistent UPU. Care este alegerea potrivită?

  1. Biostatistică și bioinformatică 

Durează 4 semestre și este dedicat studenților absolvenți de la medicină, biologie, medicină dentară, biologie dar și matematică și informatică sau absolvenților din alte domenii conexe. O parte din materiile pe care le vei învăța sunt: biotehnologii medicale, metode avansate de biostatistică medicala, baze de date bibliografice, medicină moleculară și altele. 

  1. Farmacologie clinică și reguli de bună practică medicală 

În urma celor două semestre ale acestui program vei obține o competență în farmacologie și bune practici medicale și vei aprofunda noțiuni din farmacologie, toxicologie, etică și integralitate medicală, epidemiologie și altele. 

Citește și: Specialitatea “laborator farmaceutic” pentru rezidențiat va avea o nouă denumire

  1. Medicină psihosomatică 

Este un alt program de studii de 2 semestre. Materiile pe care le vei învăța și aprofunda sunt: medicină psihosomatică, comunicare medicală, medicină comportamentală, bazele psihosomaticității, psihosomatică aplicată și etică medicală. 

  1. Medicină de laborator/laborator clinic 

Durează 4 semestre și se pretează studenților absolvenți de laborator clinic. Materiile pe care le vei învăța sunt aprofundări ale materiilor din ciclu de licență dar și explorări și diagnosticări în laborator. 

  1. Optimizarea explorărilor imagistice secţionale morfologice şi funcţionale 

Cele 4 semestre sunt potrivite atât studenților mediciniști, cât și celor de la specializarea Inginerie Medicală. O parte din materiile pe care le vei studia sunt legate de bazele fizice ale tehnicilor imagistice cum ar fi CT, IRM sau ecografie. 

  1. Urmărirea nou născutului cu risc

Urmărirea nou-născutului cu risc durează 1 ani și te învăță materii legate de neonatologie, recuperare neuromotorie, nursing, imagistică, puericultură și altele. Este adresat studenților absolvenți din cadrul facultăților de medicină. 

Te-ar putea interesa și: Atribuțiile unui asistent medical într-o secție de neonatologie

  1. Cercetări avansate în investigația criminalistică şi în medicina legală

În cadrul celor 2 ani de studii, vei învăța și aprofunda cunoștințe din ariile tanatologiei, farmacologiei, investiigațiilor medicinei legale și multe altele. Acest program de studiu postuniversitar îşi propune pregătirea teoretică și practică unor specialiști cu formație mixtă.

  1. Tehnici şi metode de reabilitare a pacienţilor cu boli reumatologice

Un alt program de masterat cu durata de 2 ani, preferat în rândul absolvenților de kinetoterapie și recuperare medicală, care propune aprofundarea metodelor de recuperare medicală (verbală, kinetică, statică, degenerativă, metabolică).

  1. Malpraxisul în practica medicală

Cu o durată de 1 ani, respectiv 2 semestre, masterul de Malpraxis în practica medicală își propune o curiculă despre cunoașterea unor noțiuni de drept medical, a conceptului de răspundere juridică medicală și înțelegerea atât a  respectării principiilor eticii, cât și a drepturilor pacienților. 

Citește și: MEDIC | Ce faci dacă ești acuzat de malpraxis?

  1. Etică și Metodologia Cercetării în medicină 

Durează 4 semestre și concentrează atenția către o parte din medicină des ignorată, dar fundamentală și necesară, etica medicală. Cursurile se axează pe învățarea studenților metode, concepte și metodologii noi în etica medicală. 

  1. Managementul pacientului critic în urgență

Program de studii, cu durată de 1 an, de MPCU se adresează absolvenților de asistență medicală, dar și altor absolvenți din cadrul facultății de medicină și are ca scop aprofundarea și înțelegerea metodelor de acționare în cazuri critice, de dezastre sau de urgențe majore. 

Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Medicină 

Facultatea de medicină din Constanța oferă un program de masterat de 2 ani de Managementul instituțiilor și al serviciilor medicale și farmaceutice. Masteratul este deschis pentru orice absolvent de ciclu I de învățământ superior, nu doar al celor de la medicină. 

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, Iași 

UMF Grigore T. Popa din Iași are 10 programe de masterat potrivite pentru diferite categorii de absolvenți. Trei masterate sunt propuse pentru absolvenți din cadrul facultăților de medicină generală cu specializări de fizioterapie, asistență generală și altele, 4 pentru cei care au terminat în cadrul medicinei dentare. Ultimele 3 sunt despre Științe inginerești aplicate și se pretează studenților absolvenți de: Bioinginerie, Inginerie Medicală, Biotehnologii industriale, Ingineria materialelor, Inginerie chimică, Ingineria mediului, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale, Ingineria produselor alimentare.

  1. Managementul serviciilor de sănătate în domeniul medico-farmaceutic

Masteratul corespunde unui număr de 120 de credite de studiu transferabile (ECTS), pe parcursul a 2 ani. Tematica de studiu are la bază următoarele module: Management al serviciilor de sănătate în domeniul medico- farmaceutic, Sănătate Publică, Elemente de statistică biomedicală avansată, Grupuri vulnerabile în sănătatea publică, Etică si legislație. 

  1. Nutriție și dietetică profilactică și curativă

În decursul celor 4 semestre de studiu poți obține cunoștințe, atitudine și abilități, care te vor ajuta să te implici activ în obținerea şi menținerea sănătății populației. Programa cuprinde cursuri, seminarii, dar și stagii practice unde vei învăța și aplica materiile studiate. 

Citește și: De la teorie la practică… medicală: Cât de mult îi ajută facultatea pe studenți pentru o carieră în medicină?

  1. Bioingineria reabilitării

Bioingineria reabilitării este o combinație de materii potrivită pentru absolvenții de recuperare medicală și are o durată de 2 ani. Materiile din cadrul acestui program de studiu se bazează nevoia de învățare și deprindere a aptitudinilor de testare inițială și pe parcursul recuperării medicale, în vederea stabilirii gradului deficiențelor, precum și a evoluției capacității bolnavului, de către student. Un alt punct important pe care îl vei învăța este folosirea aparatelor de fizioterapie și măsurarea parametrilor fiziologici în timpul procedurilor. 

  1. Reabilitarea implanto-protetică a edentaţiei

Materiile și tehnicile pe care le vei învăța în decursul celor 2 ani de studii sunt în strânsă legătură cu cerințele de pe piață și ultimele tehnologii apărute. Vei învăța noțiuni de refacere a funcțiilor sistemului stomatognat care implică abordarea unor tehnici de anestezie şi sedare în funcție de starea de sănătate a pacientului, precum și noțiuni de chirurgie oro-maxilo-facială. 

  1. Metode noninvazive de diagnostic şi tratament în medicina dentară (Terapii laser)

Masteratul de Terapii laser cu predare în limba română este adresat medicilor dentiști cu liberă practică și medicilor specialiști.  Cele 4 semestre propun abordarea multidisciplinară a terapiilor stomatologice asistate de laser, cu aplicabilitate în: terapia de restaurare coronară, endodontică, parodontală, protetică, implantologie, chirurgie dento-alveolară, chirurgie orală.  

Te-ar putea interesa și: 4 lucruri pe care orice viitor medic trebuie să le știe, dar nu se învață la facultate

  1. Non-invasive Methods of Diagnostic and Treatment in Dental Medicine (Laser Therapy)

Acest program de masterat are aceeași durată, materii de studiu și abordare ca cel de la punctul 5, diferența fiind limba de predare și coordonatorul de an. 

  1. Tehnici moderne în estetica şi reabilitarea tehnologică în situaţii particulare de edentaţie

Cu durată de 4 semestre, acest program universitar are ca obiectiv principal formarea unei generații noi de specialiști cu pregătire superioară raportată la standardele internaționale. Vei învăța metodologia specifică a tehnologiilor actuale de protezare estetică și a parametrilor tehnologici protezării.

  1. Biotehnologii medicale și biomateriale avansate

Biotehnologii medicale și biomateriale avansate se adresează, în primul rând, absolvenţilor de din domeniul Ştiințelor Inginerești, dar poate fi urmat și de absolvenți din domenii înrudite, cum ar fi Chimie sau Biologie. Vei putea aprofunda teoria structurii şi proprietățile compușilor biologic activi și a biomaterialelor și vei utiliza tehnologii informatice în vederea caracterizării transformărilor structurale din compuși. Vei învăța principii şi tehnici performante de analiză şi caracterizare in domeniul biotehnologiilor și biomaterialelor, dar și procedee moderne de procesare.

  1. Inginerie biomedicală/Biomedical engineering

Programul de Inginerie biomedicală este un masterat de 2 ani, cu predare în limba engleză, care își propune aprofundarea cunoștințelor inginerești în biomedicină pentru studenții care au absolvit ciclul licențial din aceeași curiculă de învățământ. 

Citește și: Viitorii studenți pot alege două noi specializări în cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, începând cu 2021

  1. Bioingineria clinică

Programul de masterat Bioinginerie clinică, al Facultățoo de Bioinginerie Medicală Iaşi, propune  absolvenților învăţământ superior tehnic în domeniul științelor inginerești aplicate, o curiculă de 2 ani pentru formarea unor specialiști cu competențe înalte în domeniu. Vei studia, în primul rând, cum să asiguri suportul tehnic și operațional pentru utilizatorii de echipamente clinice și de tehnologie medicală. 

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș, Timișoara 

UMF Victor Babeș Timișoara îți oferă 9 programe de masterat, 7 în domeniul medical și 2 în cel farmaceutic. Adresabilitatea acestora este exclusivă pentru absolvenții de: Medicină, Laborator clinic, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică, Radiologie și imagistică medicală, Moașe, farmaciști, chimiști și ingineri chimiști și alți specialiști cu diplomă de licență care lucrează în laboratorul clinic (biochimişti, chimişti, biologi, citologi etc) – pentru cele 7 din domeniu medical. Celelalte 2 programe de studiu sunt potrivite pentru: farmaciști, medici, chimiști și ingineri chimiști, ingineri agronomi, asistenți ai farmaciilor de circuit deschis, antreprenori în domeniul produselor cosmetice (cu studii superioare).

  1. Aplicații moderne ale medicinei de laborator

Are o durată de 2 ani și este o oportunitate bună pentru absolvenții de Laborator clinic să înceapă învățarea unei activității de cercetare, uşor de integrat pe piaţa muncii.

  1. Management educațional sanitar

Programul de master are o durată de 2 ani și iți propune asigurarea pregătirii teoretice şi practice în domenii de bază al sistemului de sănătate. Un alt aspect important pe care îl vei regăsi aici este misiunea de a realiza cercetări relevante, ale căror rezultate să ajute la îmbunătățirea domeniului. 

  1. Managementul serviciilor sociale și de sănătate

Acest program de masterat durează un an și are ca scop pregătirea unei noi generații de manageri în domeniul sistemului de îngrijiri de sănătate şi în domeniul asistenței sociale.

Programul masteral se adresează tuturor absolvenților de licențe, care doresc să promoveze în funcții manageriale în cadrul sistemului sanitar.

  1. Nutriție clinică și comunitară

Cu o durată de 2 ani, acest program de masterat are o curriculă asemănătoare cu Nutriție și dietetică profilactică și curativă din cadrul UMF Grigore T. Popa, Iași și Nutriție și Siguranță Alimentară din cadrul UMF Carol Davila, București.

Citește și: INTERVIU | Maria Martac, biolog, consultant in nutritie si Health Coach

  1. Prevenția și recuperarea în afecțiunile cardio-pulmonare

Prevenția și recuperarea în afecțiunile cardio-pulmonare are o durată de 2 ani și este un masterat bun de aprofundarea cunoștințelor pentru balneofiziokinetoterapeuți. Programa de învățare este relativ asemănătoare cu cea a următorului masterat din listă.

  1. Recuperarea afecțiunilor neurologice

Recuperarea afecțiunilor neurologice are de asemenea o durată de 4 semestre și se focusează pe recuperare medicală. La oricare dintre cele două masterate ale UMF Timișoara vei merge, îți vei însuși cunoștințe teoretice privind patologiile sistemului nervos/cardiac și pulmonar, la pacientul adult și pediatric și vei cunoaște măsuri educaționale în patologia neurologică/cardio-pulmonară. Vei face stagii și ore de practică în secțiile specializate, prin care îți vei dezvolta abilități, tehnici noi de manipulare și recuperarea pacientului. 

  1. Responsabilitatea juridică a personalului medical

Acest program are o durată de 4 semestre și este un master interdisciplinar necesar pe piața muncii din România. Vei învăța aspecte importante, sensibile și legi legate de domeniul sanitar. În urma acestui masterat poți avea meseria de Consilier Medic înscrisă în codul muncii. 

Citește și: 10 sfaturi pentru medicii aflați la început de drum

  1. Formularea și evaluarea produsului dermato-cosmetic

Acest masterat cu o durată de 1 an îți oferă o programă din care poți învăța cunoștințe teoretice şi abilități practice pentru a putea lucra corect în domeniile: farmacie de circuit, beauty, laborator farmaceutic, industria cosmeticii sau a medicamentului.

  1. Cosmetologie si dermofarmacie

Cu o durată de 4 semestre, la acest program de studiu vei dobândi competențe. Acestea îți vor să îți desfășori activitatea în unități de producție, de cercetare și de asigurare a calității produselor cosmetice și dermocosmetice, în farmacii, în drogherii, în centre cu obiect de activitate medicina estetică și dermatologie, în cabinete de cosmetică, companii din sectorul produselor de întreținere corporală. 

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova 

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova îți aduce 5 programe de masterat cu adresabilitate, în primul rând absolvenților din cadrul facultății de medicină și farmacie, dar si cu particularități. 

  1. Managementul Serviciilor de Sănătate

Obiectivul specific al masterului în MSS constă în formarea si dezvoltarea competențelor și abilităților manageriale, în vederea îmbunătățirii raportului cost-beneficiu si eficientizării serviciilor sanitare. Programul are o durată de 2 ani și este adresat absolvenților din cadrul facultăților de medicină.

  1. Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar

Programul de masterat în nursing comunitar îți propune aprofundarea cunoștințelor în domeniul nursingului comunitar. Aici poți dobândi abilități de comunicare în vederea aplicării îngrijirii și tratamentelor corecte pentru pacienți, cunoștințe teoretice și practice aprofundate pe subiect. De asemenea, vei învăța tehnici de îngrijire generală și individualizate și identificarea aptitudinilor specifice pentru domeniul de nursing comunitar.

  1. Restaurãri protetice cu sprijin implantar

RPSI îți propune obținerea de cunoștințe generale și de specialitate în materii precum anatomia și fiziologia cavității orale, ocluzologie, biomateriale, implantologie orală și protetică. Un alt lucru pe care îl vei învăța aici este  identificarea pacienților a căror stare generală și status endo-oral pot obține tratament implanto-protetic, cele mai noi tehnici și tehnologii despre subiect. 

  1. Farmacologie si Toxicologie

În vederea îmbunătățirii eficientizării serviciilor sanitare, program de masterat în Farmacologe și toxicologie, propune formarea și dezvoltarea competențelor complementare pregătirii farmaceutice și medicale inițiale a cursanților. UMF Craiova dorește pregătirea unor specialiști de top în domeniul Safety Science, farmacologi si toxicologi. Scopul final fiind posibilitatea cooptării acestora în echipe interdisciplinare, care să contribuie la organizarea cu succes în cercetări farmaceutice și medicale la nivel național și internațional.

Te-ar putea interesa și: Halucinogenele si substantele disociative – ce sunt si cat de raspandit este consumul acestora?

  1. Laborator clinic și de analiză a medicamentului

Dacă ești student la un ciclu licențial de Laborator clinic, o altă oportunitate de master este Laborator clinic și de analiză a medicamentului din cadrul UMF Craiova. Acesta durează 2 ani și te va învăța noi noile tehnologii de laborator.  Vei acumula informații noi despre furnizarea de cunoștințe pentru managementul corect al activității și procesării datelor de laborator. De asemenea vei dezvolta aptitudini pentru a înțelege importanța participării la cercetări clinice corecte, valide și bine definite. 

Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad

Universitatea de Vest din Arad îți oferă alte 5 masterate cu predare în limba română, franceză și engleză. Aceste programe sunt asemănătoare celor deja enumerate și se pretează, de asemenea, preponderent, absolvenților de la facultatea de medicină din diverse specializări însă au destul de multe particularități încât să te facă să vrei să le studiezi. 

  1. Masterat de cercetare în științe biomedicale 
  2. Master de cercetare în științe biomedicale (Limba Engleză)

Primele două masterate sunt în aria de cercetare și științe biomedicale și au o durată de 4 semestre. Diferența dintre ele este limba de predare, programa fiind aceeași. În această programă vei dobândi cunoștințe despre operarea cu principii și metodologii de lucru specifice inter/ transdisciplinare domeniului biomedical. Vei avea capacitatea de a investiga și interpreta bazele celulare și moleculare de organizare şi funcționare a organismului uman în condiții normale și patologice și alte materii din această arie. 

  1. Analize de laborator utilizate în domeniul biomedical

Acest program de masterat este asemănător cu cel al UMF Craiova, însă focusul principal este domeniul biomedical. Obiectivul general al celor 2 ani de studii își propune să îți asigure excelență atât în educație, cât și în cercetarea științifică.

  1. Biologie şi biotehnologii moleculare cu aplicaţii farmaco-medicale (Limba Franceză)

Principalul obiectiv este ca în cei 2 ani de studii să înveți să aplici metodele și tehnicile moderne de investigare specifice domeniului. Alte lucruri pe care le vei dobândi sunt:  

  • Capacitatea de a evalua, analiza și elabora  studii, rapoarte profesionale și articole științifice;
  • Capacitatea de a organiza și realiza protocoale necesare susținerii unei activități de cercetare specifice domeniului.

5. Medicina Socială și management sanitar

Masteratul de Medicină Socială și management sanitar are o durată de 3 semestre (1,5 ani). În aceste semestre vei deprinde abilități de management sanitar și vei învăța cum să faci analiza aprofundată a metodologiei cercetării populaționale. 

Aceasta este lista cu peste 40 de programe de masterat, de la 8 UMF-uri, potrivite pentru un absolvent de la orice program licențial din cadrul facultăților de medicină, farmacie sau medicină dentară. Acum știi că ai de unde să alegi unul pe placul tău. Într-o limbă străină sau română, pe care îl vei alege?  

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Georgiana Lasc

Îmi place să (mă) informez, să scriu și să învăț cât de mult pot, în orice domeniu activez. Am terminat masterul de Medicină Tradițională Chineză în cadrul Facultății de Medicină (Uni. Transilvania) și am un pisoi portocaliu care îmi verifică textele înainte să le trimit  🐱.

Facebook Comment