Viitorii studenți pot alege două noi specializări în cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, începând cu 2021

Viitorii studenți pot alege două noi specializări în cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, începând cu 2021

Viitorii studenți care vor să urmeze Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași trebuie să știe că au fost introduse în oferta educațională, pentru concursul de admitere din 2021, două specializări noi, și anume ”Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic” și  “Audiologie și protezare auditivă”.

Ambele specializări sunt sub rezerva autorizării provizorii a programului de către ARACIS și publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior. Cele două specializări noi au o durată de 3 ani. 

Pentru concursul de admitere din 2021 propunem două specializări noi: Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie, și Audiologie și protezare auditivă, în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală, cu precizarea că ambele specializări sunt supuse aprobării Ministerului Educației. Ca măsură de siguranță, dar și pentru că anul acesta s-a desfășurat fără probleme, păstrăm procesul de înscriere exclusiv online”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, într-un comunicat.

Citește și Ești student la medicină? Află cum să-ți alegi specializarea potrivită

Înscrierea și admiterea

Înscrierea se va face exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere. Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse online (scanate), în secțiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere.

Admiterea la cele două specializări se va face în două etape:

– Susținerea unei probe scrise (test grilă), în limba română, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei. Concursul pentru admiterea la ciclul de studii universitare de licență va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

– Evaluarea performanțelor școlare și, eventual, universitare ale candidaților, pe baza dosarului personal depus, pentru locuri cu taxă în lei pentru a urma a doua specializare de studii universitare de licenţă.

Citește și Grile-admitere: platforma adresata viitorilor studenti la Medicina

Ești student la medicină și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment