Ce îți va lipsi după ce absolvi facultatea de medicină?

Ce îți va lipsi după ce absolvi facultatea de medicină?

Mai ții minte ce răspundeai atunci când erai întrebat/ă ce voiai să devii când te faci mare? Meseria de medic este foarte apreciată în rândul copiilor, tocmai de aceea mulți visează că într-o bună zi vor excela într-un asemenea domeniu.

La universitatea de medicină și farmacie Carol Davila, anul universitar 2020-2021 a debutat cu 12.500 de studenți. Mulți dintre ei cu siguranță răspundeau nonșalant când erau mici că își doresc să devină doctori renumiți. Însă, până acolo trebuie să parcurgi un drum provocator, dar în același timp plin de experiențe plăcute: studenția.

A fi student la medicină te poate consuma, mai ales dacă nu îți setezi cu strictețe un program bine definit. De cele mai multe ori, mulți uită să se bucure de momentele unice din studenție tocmai din dorința de a profesa cât mai repede. Însă, nimic nu se compară cu anii pe care îi petreci ca tânăr învățăcel. Atunci simți cu adevărat că pasiunea ta prinde contururi adevărate și îți dai seama care sunt capacitățile tale. Tocmai de aceea, la final, când ai reușit să obții diploma și statutul de medic, îți dai seama că îți va lipsi viața de student.

Citește și Viața de student la Medicină: 10 lucruri pe care merită (și ai vrea) să le știi dinainte, ca să îți fie mai ușor

4 lucruri de care îți va fi dor după ce termini facultatea

Finalizarea studiilor este fără îndoială o reușită pentru orice student, mai ales pentru cei la medicină, unde procesul de învățare este mai alert. Însă, există și aspecte specifice anilor de facultate pe care nu vei mai avea ocazia să le retrăiești după.

1. Prieteniile pe viață – În facultate vei găsi mai mult ca siguri oameni la fel de pasionați ca tine, cu care poți împărtăși atât cunoștințe teoretice, cât și experiențe de viață. Studiul va deveni floare la ureche cu ajutorul lor, tocmai pentru că sunt capabili să transmită o energie bună. De asemenea, momentele de distracție vor prinde contururi interesante. Nimic nu se compară cu farmecul petrecerilor date de studenți. Cu ei vei trăi mai mult ca sigur un mix inedit de senzații și stări, pe care nu le vei mai întâlni odată cu trecerea timpului.

2. Timpul pentru studiu – Ca medic, nu te oprești niciodată din învățat, însă, în facultate ai cel mai mult timp pentru a descoperi lucruri noi. Ești mereu la curent cu noile echipamente sau tehnici utilizate în domeniu, ceea ce te ajută să găsești modalități cu ajutorul cărora te poți dezvolta profesional.

3. Gradul mic de responsabilitate – La orice activitate realizată în facultate ești supravegheat/ă cu atenție de un specialist cu experiență. De la el primești instrucțiuni clare sau sfaturi de îmbunătățire a tehnicilor. Tocmai de aceea, nu te confrunți cu evenimente neplăcute sau nemulțumiri venite din partea pacienților.

4. Cadrele didactice – În spatele oricărui om pasionat de ceea ce face stă un mentor cu experiență, care a reușit să îi transmită câteva dintre secretele sale. În facultate vei participa mai mult ca sigur la cursuri sau conferințe unde sunt prezenți medici recunoscuți pentru meritele deosebite. Vei avea ocazia, așadar, să îi privești cum lucrează sau să le adresezi întrebări diverse. De la cine poți învăța dacă nu de la cei mai buni? Îți vor lipsi mai mult ca sigur persoanele care te-au inspirat să devii cea mai bună variantă a ta.

Te-ar putea interesa și Ești student la medicină? Află cum să-ți alegi specializarea potrivită

Cum arată viața de medic după absolvirea facultății de medicină?

Imediat cum ai finalizat studiile, viața ta va arăta diferit. Evident, experiențele diferă de la o persoană la alta. Odată angajat pe post de medic, va trebui să gestionezi o listă întreagă de responsabilități. De asemenea, fiecare zi va însemna o altă experiență. Vei întâlni cazuri diverse, care mai de care mai provocatoare din punct de vedere al diagnosticului sau planului de tratament. Însă, aici vei simți că evoluezi cu adevărat. Responsabilitatea îți va oferi șansa de a simți ce înseamnă să fii cu adevărat medic.

Și colectivul va arăta complet diferit comparativ cu anii de facultate. Bineînțeles că la locul de muncă vei întâlni mai mulți oameni cu experiență, de la care vei avea ce să înveți. Însă, timpul limitat nu îți va permite să interacționezi constant cu fiecare dintre ei. Nici momentele de distracție nu vor mai fi atât de dese. Totuși, satisfacția profesională  va fi cu siguranță pe măsură.

Chiar dacă totul pare floare la ureche e important să îți alegi cu atenție locul de muncă. MEDIjobs îți garantează experiențe plăcute și oportunități constante de evoluție. Imediat ce ai finalizat studiile poți opta pentru serviciile platformei pentru a-ți găsi varianta care ți se potrivește cel mai bine. Avantajele pe care le oferă personalului medical în căutarea jobului ideal sunt numeroase:

–       Facilitează crearea unui cont gratuit,

–       Prezintă oferte de muncă din diverse orașe ale României,

–       Totul este personalizat în funcție de cerințele tale,

–       Detalii actualizate despre procesul de angajare.

Vezi și Medicina în România – de ce atrage tot mai mulți studenți?

Concluzii

Studenția este fără îndoială una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om. Trăiești la maximum fiecare clipă și ai ocazia să întâlnești oameni extraordinari, cu care ai multe lucruri în comun. Profesorii sunt adevărați mentori pe care îi privești cu respect. Cu ajutorul lor începi să capeți încredere în forțele proprii și reușești să obții primele rezultate de succes.

După absolvire viața va arăta complet diferit. Te vei lovi de responsabilități și situații tensionante. Tocmai de aceea, îți vor lipsi momentele din studenție. Însă, cu ajutorul platformei de recrutare MEDIjobs vei reuși să găsești un job potrivit, care să îți aducă aminte de atmosfera dinamică din facultate. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont și să explorezi ofertele de muncă, create special pentru tine.

Nimic nu se compară cu eficiența variantelor profesionale. Apelează cu încredere la serviciile premium de recrutare oferite de echipa MEDIjobs!

Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, și rămâi la curent cu cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment