Cum se poate transfera un medic de la un colegiu la altul. Ce cuprinde procedura

Cum se poate transfera un medic de la un colegiu la altul. Ce cuprinde procedura

Membrii Colegiului Medicilor se pot transfera de la un colegiu teritorial la altul fără prea multe bătăi de cap, dacă se asigură că dețin toate documentele solicitate de procedură. Dacă toate taxele si cotizatiile sunt la zi, întregul proces poate fi constituit din doar câțiva pași până la efectul scontat. 

Această metodologie este cuprinsă, până la cele mai mici detalii, în Decizia nr. 2 din 6 februarie 2020 a Colegiului Medicilor din România. 

Citește și Colegiul Medicilor acordă 40 de puncte EMC pentru 2020

Care sunt actele necesare transferului, pentru a fi declanșată procedura: 

  • O Cerere de transfer (disponibilă pe site-ul Colegiului Medicilor)
  • Certificatul de membru și ultimul aviz anual în original
  • O copie a cărții de identitate (C.I.) – conform cu originalul
  • Dovada că a fost achitată la zi cotizația

Cum se derulează procedura de transfer

După ce sunt transmise documentele (fie fizic, fie electronic), vreme de 5 zile lucrătoare de când a fost înregistrată cererea de transfer, colegiul teritorial în care este înscris medicul va verifica dacă acesta și-a îndeplinit obligațiile pe care le are în calitate de membru. 

În cazul în care nu există obligații restante, biroul va trimite (în același interval de timp – cele 5 zile) cererea de transfer și documentele necesare către colegiul teritorial primitor (precum și dosarul medicului – certificat de membru, avize anuale, polițe de malpraxis etc.). 

Dacă are restanțe, medicul este notificat cu privire la lacunele identificate la verificări. Obligațiile restante trebuie rezolvate în termen de 15 zile. În caz contrar, cererea de transfer se consideră automat respinsă. 

Important de menționat este că pentru medicul care deține o funcție de conducere, această calitate nu va mai fi valabilă atunci când se transferă. La plecarea lui, va fi organizată o sesiune potrivit legii, pentru a fi ales un nou membru în locul rămas vacant.

După ce colegiul primitor primește toate documentele și confirmă că a ajuns acest dosar, în cel mult 2 zile lucrătoare, biroul de unde medicul dorește să plece va completa în aplicația Colegiului Medicilor din România formularul de transfer. 

Te-ar putea interesa și Medicii care nu sunt membri ai Colegiului Medicilor din România plătesc 150 lei pentru fiecare document solicitat

Ce conține formularul de transfer:

– informații cu privire la eventuale cauze disciplinare pe rol pe numele membrului Colegiului Medicilor

– dacă medicului i s-au aplicat sancțiuni pentru care nu a intervenit radierea conform legii

– funcția în organele de conducere ale colegiului teritorial în care este înscris (dacă este cazul pentru respectivul solicitant)

– numărul de puncte de educatie medicala continua (EMC)

– orice alte informații relevante. 

În termen de 5 zile lucrătoare de la primirea formularului de transfer, colegiul teritorial primitor verifică concordanța dintre documentele transmise și datele din sistemul informatic și comunică medicului și colegiului teritorial în care acesta este înscris, acceptarea sau respingerea cererii de transfer. Decizia de respingere a cererii de transfer și respectiv, a înscrierii medicului trebuie să fie motivată în fapt și în drept”, se arată în Decizia nr. 2 din 6 februarie 2020.

În cazul unui refuz al transferului, medicul rămâne în continuare în biroul teritorial în care a fost inițial înscris. De asemenea, în situația în care, la colegiul de unde medicul dorește să se transfere, a existat o plângere sau o cercetare disciplinară pe numele acestuia, întreg dosarul va ajunge la biroul teritorial unde acesta se va muta. 

În final, când medicul va fi luat în evidență de noul birou, el va primi un nou certificat de membru al Colegiului Medicilor din România, un nou CUIM și îi va fi solicitat cel vechi, pentru a-i fi reținut. 

Colegiul teritorial care a luat în evidență medicul transferat va comunica Colegiului Medicilor din România noul cod alocat medicului, data luării în evidență și care au fost sumele virate către vechiul colegiu ca fiind cotizație plătită în avans”, mai explică reprezentanții Colegiului Medicilor, pe site-ul oficial. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment