Medicii care nu sunt membri ai Colegiului Medicilor din România plătesc 150 lei pentru fiecare document solicitat

Medicii care nu sunt membri ai Colegiului Medicilor din România plătesc 150 lei pentru fiecare document solicitat

Cei care nu sunt membri ai Colegiului Medicilor vor plăti o taxă  pentru fiecare document eliberat de instituție. Decizia a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial și este semnată de președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean. 

Potrivit deciziei menționate, Consiliul național al Colegiului Medicilor din România a decis: 

În vederea eliberării de către Colegiul Medicilor din România (CMR) a documentelor solicitate în termen de 30 de zile calendaristice de la data cererii acestora, persoanele care nu au calitatea de membru al Colegiului Medicilor vor achita următoarele taxe: 

1. 150 de lei pentru fiecare document cerut

2. 50 de lei pentru fiecare retrimitere prin servicii poștare sau servicii de curierat. 

Pentru a fi eliberate aceste documente în termen de 15 zile calendaristice de la data solicitării acestora, în decizia publicată în Monitorul Oficial se arată că este instituită o taxă de urgență în valoare de 100 de lei. 

Citește și Schimbările din Sănătate anunțate pentru 2020: De la pași pentru spitale regionale, la măsuri pentru a opri mita în spitale

Toate taxele trebuie achitare în numerar la sediul Colegiului Medicilor din România sau în contul acestuia prin ordin de plată.

Care sunt taxele pentru membri

Pe site-ul Colegiului Medicilor din România este publicată o decizie, care datează din luna aprilie 2017 care arată că taxa de înscriere în Colegiu este de 50 de lei.

Mai departe, dacă ne uităm însă pe pagina de internet al Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) observăm că sunt enumerate mai multe taxe. 

De exemplu, cotizația de membru este de 5 lei pe lună pentru medicii care nu au activitate medicală și de 50 de lei pe lună pentru medici rezidenți, cu competențe limitate, specialiști, primari în activitate medicală.

Citește și Bugetul 2020 propus pentru Sănătate: Mai mulți bani la CNAS, mai puțini la Ministerul Sănătății

Taxa de înscriere este, la fel, de 50 de lei, în acest sens fiind citată decizia din 2017 a Colegiului Medicilor din România. 

Taxa de eliberare duplicat certificat de membru al Colegiului Medicilor din România este de 60 de lei per certificat.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment