Colegiul Medicilor acordă 40 de puncte EMC pentru 2020

Colegiul Medicilor acordă 40 de puncte EMC pentru 2020

Colegiul Medicilor din România a adoptat, în urmă cu câteva zile, o decizie privind acordarea unor credite de Educatie Medicala Continua (EMC). Creditele sunt acordate în contextul muncii depuse de medici în timpul pandemiei. 

Colegiul Medicilor din România, ca organism de reglementare a profesiei medicale și autoritate competentă în domeniul educației medicale continuă (EMC), acordă tuturor medicilor membri ai CMR 40 de credite EMC pentru anul 2020, recunoscând pregătirea și activitatea medicală susținută în condiții excepționale cauzate de pandemia de COVID 19”, se arată în decizia adoptată pe data de 25 iunie. Documentul este semnat de președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu. 

Potrivit aceluiași document, această decizie este transmisă Departamentului profesional – științific și de învățământ a CMR și va fi aplicată de colegiile din teritorii. 

Ce sunt punctele EMC

Potrivit Legii 94/2006 (privind reforma în domeniul sănătății), pentru a crește gradul de pregătire medicală și pentru a avea în permanență un nivel ridicat al cunoștințelor, medicii sunt obligați să participe la cursuri de pregătire și la alte forme de educatie medicala continua, pentru a cumula numărul de credite stabilite de Colegiul Medicilor din România (articolul 422). Cursurile trebuie să aibă loc în cadrul unor programe avizate de CMR.

Medicii care nu realizează, pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educație medicală continuăm stabilit de Consiliul Național al CMR, sunt suspendați din exercițiul profesiei până la realizarea numărului de credite respectiv”, se mai arată în legea menționată. 

Citește și Colegiul Medicilor din România înființează Comisia Medicilor Rezidenți

Numărul minim de credite EMC pe care un medic trebuie să le acumuleze pentru evaluarea profesională periodică este de 200 pe parcursul a cinci ani (stabilit la data evaluării) sau de 40 de puncte anual (în cazul medicilor pensionari care solicită avizul anual pentru prelungirea activității).

Este obligatoriu ca cel puțin o treime dintre creditele EMC să fie reprezentată de participarea la cursuri. Membrii Colegiului Medicilor sunt cei care țin evidența propriului punctaj profesional.

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment