Colegiul Medicilor din România a modificat regulile de eliberare a certificatului de membru

Colegiul Medicilor din România a modificat regulile de eliberare a certificatului de membru

Colegiul Medicilor din România a decis modificarea unui act normativ care face referire la eliberarea certificatului de membru al organizației profesionale.

Astfel, Decizia Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România nr. 16/2016 privind eliberarea certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 542 din 19 iulie 2016, cu modificările și completările ulterioare, se modifică prin Decizia nr. 6/2021.

Care sunt modificările aduse actului normativ:

  1. Articolul 4, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„(4) În cazul în care medicul care deține titlul prevăzut de alin. (1) este și medic rezident într-o altă specialitate, acesta va depune, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), copia certificată «conform cu originalul» a carnetului de rezident completat și vizat la zi sau a adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire” 

Citește și: Ghid 2021: Pașii de înscriere pentru a doua specialitate. Acte necesare pentru dosar

  1. Articolul 5 alineatul (2), literele c) și d) se modifică și vor avea următorul cuprins: 

„c) copie certificată «conform cu originalul» de către medic prin semnătură olografă sau semnătură electronică extinsă, în cazul depunerii în format electronic a diplomei de absolvire a facultății sau a adeverinței de absolvire a studiilor valabilă până la eliberarea diplomei de licență, dar nu mai mult de 12 luni de la data emiterii; d) copia carnetului de medic rezident completat și vizat la zi, respectiv copia adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire”. 

  1. Articolul 7 alineatul (2), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„c) copie certificată «conform cu originalul» de către medic prin semnătură olografă sau semnătură electronică extinsă, în cazul depunerii în format electronic a diplomei de absolvire a facultății sau a adeverinței de absolvire a studiilor valabilă până la eliberarea diplomei de licență, dar nu mai mult de 12 luni de la data emiterii”. 

  1. Articolul 8 alineatul (2), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„d) copie de pe actele care dovedesc dobândirea dreptului de liberă practică potrivit legislației anterioare anului 2005 sau, după caz, documentul care atestă recunoașterea dreptului de a exercita profesia, eliberat de către Ministerul Sănătății”. 

Te-ar putea interesa și: Colegiul Medicilor din România înființează Comisia Medicilor Rezidenți

  1. Articolul 8, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„(4) În cazul în care medicul care deține titlul prevăzut de alin. (1) este și medic rezident, acesta va depune, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), copia certificată «conform cu originalul» a carnetului de rezident completat și vizat la zi sau copia adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire, după caz”. 

  1. Articolul 16 alineatul (2), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„d) în cazul medicilor rezidenți, se va depune și copia certificată «conform cu originalul» a carnetului de rezident completat și vizat la zi sau a adeverinței de confirmare în rezidențiat pentru medicii rezidenți aflați în anul I de pregătire, după caz”. 

7. Articolul 19, alineatul (2) se abrogă. 

8. Articolul 19, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: 

„(3) După introducerea datelor în sistemul informatic național și completarea tuturor mențiunilor necesare, colegiul teritorial va proceda la eliberarea certificatului, conform prezentei decizii”.

Citește și: Diferențe între parafa medicului rezident și cea a medicului specialist

9. Anexa nr. 11 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta decizie.

10. Anexa nr. 21 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta decizie.

11. Anexa nr. 31 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezenta decizie.

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment