5 pași pentru a-ți găsi un job până la sfârșitul anului

5 pași pentru a-ți găsi un job până la sfârșitul anului

Noile începuturi nu sunt deloc ușoare, mai ales în ceea ce privește găsirea unui job sau construirea unei cariere în medicină. Există o părere conform căreia perioada sărbătorilor nu este deloc indicată pentru a face alegeri importante pentru parcursul profesional. Adevărul e că totul este influențat de caracteristicile companiei și prioritățile pe care și le-a setat pentru perioada următoare. S-ar putea să găsești oferte de muncă fix cu câteva săptămâni înainte de încheierea anului 2023. Atitudinea pe care o adopți, obiectivele pe care le trasezi, dar și felul în care cauți jobul respectiv sunt factori la fel de importanți. 

Te întrebi cum poți să obții rezultatele așteptate și să te bucuri de succesul aferent dobândirii jobului dorit? Ei bine, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul. 

Citește și Ce să spui și să nu spui angajatorului despre istoricul salarial?

5 pași esențiali pentru găsirea unui job nou 

Ai căutat până acum numeroase oferte de muncă, dar nu ai găsit nimic care să se potrivească profilului și nevoilor tale? 

Iată 5 pași esențiali pentru a obține un job nou înainte de finalul anului 2022:

  1. Actualizează-ți CV-ulConsecvența este un element cheie în definitivarea unei cariere de succes. Integrează în mod constant noile experiențe și abilități dobândite de-a lungul timpului. Personalul medical, tocmai pentru că trebuie să gestioneze zilnic cazuri și situații limită, evoluează cu rapiditate. Dedică suficient timp pentru a integra detaliile importante despre ceea ce știi să faci, fără a divaga însă. Păstrează esențialul și oferă informații clare și concise. De asemenea, fii mai specific/ă în ceea ce privește așteptările pe care le ai de la următorul job. Astfel, șansele tale de a fi chemat/ă la un interviu cresc semnificativ.
  1. Fă o listă cu motivele pentru care ai decis să cauți un job. E foarte important să îți stabilești câteva obiective înainte de a începe procesul propriu-zis de căutare. Gândește-te care a fost motivul principal care te-a determinat să iei o asemenea decizie pentru cariera ta. E vorba de oportunitățile de dezvoltare sau de beneficiile financiare? Atinge și subiecte precum caracteristicile mediului de lucru, dar și valorile și principiile care gravitează în jurul companiei. În momentul în care vei căpăta o perspectivă nuanțată asupra carierei tale, rezultatele nu vor întârzia să apară. 
  1. Îmbunătățește felul în care te afișezi în online – Ocupă-te cu atenție de actualizarea informațiilor expuse pe platformele online. Creează-ți un cont de Linkedin și pune pe primul loc importanța profesionalismului. Alege o poză adecvată și oferă cât mai multe detalii despre experiența ta în industria medicală. De asemenea, ai mai multă grijă la felul în care alegi să te afișezi pe rețelele sociale. Mulți recruiteri utilizează avantajele pe care le oferă platformele de social media pentru a găsi candidații potriviți posturilor vacante. Postează lucruri relevante atât din viața profesională, cât și cea personală. Păstrează aspectele intime pentru tine și nu te angaja în discuții conflictuale. Mediul online ar trebui să devină pentru tine o șansă de evoluție, nu o modalitate prin care să-ți pătezi imaginea. 
  1. Alătură-te grupurilor destinate specialiștilor medicali – Învață să construiești legături și să îți faci cât mai multe cunoștințe din domeniu. Urmărește subiectele care te interesează și angajează-te în discuții de pe urma cărora poți afla informații și sfaturi utile. Este practic un proces win-win. Te ajută să intri în contact cu persoane din domeniu și în același timp să fii la curent cu cererea de pe piață. Totuși, orice grup, indiferent de felul în care a fost definitivat, funcționează după anumite reguli. Asigură-te astfel că respecți cerințele celui care administrează discuțiile. De asemenea, nu ezita să adresezi întrebări ori de câte ori te confrunți cu nelămuriri în legătură cu procesul aplicare pentru noul job.
  1. Acționează cu răbdare și mizează întotdeauna pe flexibilitate Nu te grăbi să aplici în cât mai multe locuri, cu speranța că poate vei fi sunat/ă de cineva. Secretul care te va ajuta să obții jobul mult dorit înainte de Noul An este să renunți la insistențe. Lovește direct la țintă și nu te mai plafona. Dacă știi că există foarte multe cereri pentru postul la care ai aplicat, nu încerca să bombardezi recruiterul cu întrebări. Nu vei face altceva decât să îi determini să își schimbe părerea despre tine. Inițiativa este bună atunci când aplici pentru un job, dar dacă ajunge să devină o obsesie, viitorul tău profesional nu va arăta deloc bine. 

Sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să îți sporești șansele de reușită în ceea ce privește găsirea unui nou job. Însă, pe lângă aspectele care țin de organizarea CV-ului și trasarea obiectivelor, e important să alegi cu atenție platformele care oferă anunțuri de muncă. Pentru domeniul medical, MEDIjobs devine alegerea inspirată, tocmai pentru că pune la dispoziție candidaților o gamă variată de oferte. Este o platformă inteligentă, bazată pe principiul multifuncționalității. Algoritmii lucrează constant pentru a oferi candidaților posibilitatea de a-și găsi jobul pe care și-l doreau. Nu contează perioada de aplicare și nici cerințele mult prea complexe ale posibililor angajatori. Totul se realizează rapid, fără costuri adiționale sau timp pierdut. 

Te-ar putea interesa și Cum să te angajezi în domeniul medical: Ghid pentru medici și asistenți

Concluzii 

Să-ți găsești un job înainte de sărbătorile de iarnă nu-i chiar un lucru ușor, mai ales dacă nu cauți cum trebuie. Dacă îți dorești să schimbi mediul de lucru și să aplici pentru un nou job e indicat să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu implicat în procesul de aplicare. Gândește-te bine la ce vrei și nu pierde timpul cu aspecte irelevante. Cu cât știi mai bine ceea ce îți dorești, cu atât te vei bucura mai repede de un nou început din punct de vedere profesional. Stabilește-ți obiective clare înainte de a începe căutarea și fii mai specific/ă în ceea ce privește abilitățile dobândite de-a lungul timpului. Actualizează-ți profilurile de social media și acordă mai multă atenție contului de Linkedin. Acolo e posibil să găsești multe oferte de muncă. Totuși, nimic nu se compară cu eficiența unei variante dedicate. MEDIjobs este cea mai mare platformă de recrutare din România pe palierul medical. Acolo vei găsi mai mult ca sigur oportunități diverse. 

Aplică sfaturile de mai sus și găsește-ți rapid un job până la finalul anului 2022!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment