Cum te promovezi eficient la interviu dacă nu ai experiență?

Cum te promovezi eficient la interviu dacă nu ai experiență?

Interviul este una dintre cele mai importante etape când vine vorba de realizarea procesului de angajare. Durează în general în jur de 30 de minute și are rolul de a oferi angajatorului toate informațiile de care are nevoie despre candidat. Totuși, presiunea de pe umerii posibilului angajat este imensă, mai ales dacă nu are experiență în domeniu. Majoritatea companiilor caută personal care dispune de pregătire practică. Este adevărat că unele domenii, tocmai datorită complexității activităților derulate au nevoie de adevărați profesioniști. Medicina se numără printre exemplele relevante în asemenea situații. Unitățile sanitare, supuse zilnic unui număr ridicat de cazuri urgente, se orientează către cei care știu să gestioneze eficient momentele stresante.

Totuși, ce faci dacă vrei să debutezi ca medic, dar nu ai în spate ani de experiență care să îți susțină discursul? Pregătirea corespunzătoare a CV-ului și gestionarea atentă a fiecărei întrebări din interviu sunt puncte esențiale, care te vor ajuta mai mult ca sigur să reușești. Însă, înainte de toate, există câteva aspecte de care va trebui să ții cont pentru a impresiona.

Citește și Întrebări pe care să le pui la finalul interviului de angajare pentru a face o impresie bună

Top 5 sfaturi pentru un interviu reușit

Cine spune că nu poți obține jobul perfect chiar dacă nu ai suficientă experiență în domeniu? Orice devine posibil, mai ales dacă ești pasionat/ă de ceea ce faci și îți dorești să ajungi la performanțe extraordinare.

Însă, există câteva lucruri care te vor ajuta să te bucuri de un răspuns pozitiv din partea angajatorului. Iată top 5 sfaturi pe care să le urmezi dacă îți dorești să ai parte de  un interviu de succes:

1.     Pune-te într-o lumină pozitivă – Totuși, nu exagera pentru că angajatorul își va da seama imediat. “Singurul meu defect este că sunt mult prea perfecționist/ă” este una dintre cele mai mari minciuni spuse la interviurile de angajare. Învață să împachetezi fiecare informație transmisă în așa fel încât să descrie întocmai felul tău de a fi. Gândește-te la ce te face pe tine special și oferă exemple relevante, care să susțină cele spuse. Dacă nu ai experiență practică poți povesti despre concursurile sau congresele la care ai participat. De asemenea, nu te panica în cazul în care ți se adresează o întrebare neprevăzută sau ți se cere să oferi soluții pentru o anumită situație.

2.     Află toate detaliile despre companie – Analizează cu atenție fiecare detaliu care ține de companie, chiar dacă la prima vedere pare un lucru neînsemnat. Va conta foarte mult în relaționarea cu angajatorul pentru că vei da dovadă de implicare și responsabilitate.

3.     Nu ezita să pui întrebări – La finalul oricărui interviu, angajatorului îți va permite să lămurești eventuale informații care nu au fost bine înțelese. Profită de moment și încearcă să susții o conversație dinamică, bazată pe dialog, nu pe înșiruirea unor lucruri învățate în prealabil. Citește cu atenție specificațiile postului disponibil și lămurește detaliile care nu ți s-au părut destul de specifice. Totuși, nu încerca să pui foarte multe întrebări despre pachetul salarial. Nu lua atitudinea nemulțumitului și nu încerca să plusezi. Adu-ți aminte că totuși nu ai destulă experiență pentru a primi exact salariul la care visat de mult timp.

4.     Pregătește-te pentru cele mai comune întrebări – Majoritatea companiilor urmează aceeași structură pentru realizarea interviului. Evident că există și excepții de la regulă. Însă, e recomandat să te familiarizezi cu cele mai întâlnite întrebări adresate de angajatori: „Spune-mi mai multe despre tine”. „Ce ai vrea să îți ofere postul disponibil?” sau „De ce crezi tu că ești ideal pentru compania noastră?”

5.     Adoptă o atitudine optimistă – Zâmbetul este cea mai importantă carte de vizită pe care o poți oferi oricărui angajator. Păstrează-ți calmul și adoptă o atitudine optimistă. Emoțiile sunt mari, dar nu te lăsa copleșit/ă. De asemenea, îmbracă-te adecvat, în haine neutre, nici prea formale, dar nici foarte lejere.

Te-ar putea interesa și 5 întrebări pe care medicii trebuie să le pună în timpul unui interviu de angajare

Cum se vor realiza interviurile prin intermediul MEDIjobs?

Pe lângă pregătirea minuțioasă a fiecărui detaliu care ține de prezentarea personală e important de asemenea să alegi cu atenție modalitatea de recrutare. Chiar dacă îți cauți de ceva timp un job în domeniul medical nu e indicat să alegi chiar cele mai la îndemână variante. Platforma de recrutare MEDIjobs îți pune la dispozițe oferte de muncă alese special pentru tine.

De asemenea, interviul de angajare va deveni o adevărată plăcere, atât pentru angajator, cât și pentru candidat:

–       Într-o primă fază va trebui să îți faci un cont în platforma MEDIjobs. Înscrierea durează aproximativ trei minute și este complet gratuită.

–       Mai apoi, pe baza informațiilor oferite de tine, platforma va filtra ofertele de muncă în funcție de nevoile tale. Nu contează dacă ai sau nu experiență în domeniu. Tocmai datorită algoritmului inteligent pe care îl integrează, platforma îți pune la dispoziție unele dintre cele mai convenabile oferte din diverse ramuri ale medicinei.

–       Imediat după ce vei accepta oferta de muncă pentru postul dorit vei putea lua legătura cu angajatorul pentru a stabili o dată convenabilă pentru interviu.

–       Metodele de intervievare aplicate de companiile care au apelat la ajutorul MEDIjobs pentru a-și mări echipa îmbină utilul cu plăcutul. Totul va decurge armonios, ceea ce îți va oferi încrederea de care ai nevoie pentru a reuși. Fără tensiune sau întrebări care să te pună în dificultate. Scopul principal pe care îl prezintă platforma este să îți ofere șansa de a te bucura de o carieră de succes în domeniul medical.

Vezi și De ce este bine să mergi la mai multe interviuri de angajare?

Concluzii

Încă privești cu frică momentul în care va trebui să te prezinți la interviul de angajare? Ei bine, sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să gestionezi cu eficiență fiecare întrebare și să te pui într-o lumină pozitivă. În plus, platforma de recrutare MEDIjobs devine una dintre cele mai indicate tehnici pentru a obține postul la care visai de mult timp. Ofertele sunt filtrate în funcție de ceea ce îți dorești. Așadar, nu va mai trebui să îți faci griji în ceea ce privește lispa experienței în domeniu. Totul este creat special pentru a răspunde chiar și celor mai complexe cerințe de angajare.

Alege platforma MEDIjobs pentru a avea parte de un interviu spectaculos și pentru a obține rapid jobul perfect!

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment