INTERVIU | Stroescu Mădălina Alina, asistent medical: Mi-a plăcut întotdeauna să ofer sprijin necondiționat

INTERVIU | Stroescu Mădălina Alina, asistent medical: Mi-a plăcut întotdeauna să ofer sprijin necondiționat

Dorința de a ajuta, de a schimba ceva în bine a făcut-o pe Alina Stroescu să se pregătească temeinic pentru a deveni asistentă medicală.

În drumul său a întâmpinat mai multe obstacole, dar scopul său a fost atât de puternic încât a reușit să treacă peste toate și să-și îndeplinească visul.

Alina Stroescu a absolvit Școala Postliceală Sanitară Fundeni în 2019, iar ulterior a lucrat ca asistent medical pe secția de oncologie. Visul său cel mai mare este să lucreze într-o Unitate de Primiri Urgențe.

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont? 

Experiența cu platforma de recrutare MEDIjobs a fost extraordinară, a fost minunată la modul că eu cred că toți recrutorii sunt așa cum am întâlnit-o eu pe Tatiana. Înțeleg exact ceea ce îți dorești dacă și spui cerințele cu sinceritate, ce știi, ce poți. Dacă vrei să îți depășești limitele contează mult să fii foarte sincer, să fii tu. Ei țin legătura cu companiile și distribuie tiparul fiecărui candidat. Totul este foarte simplu și eficient și aș recomanda oricând și oricui această platformă.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Per total experiența mea cu MEDIjobs a fost una extraordinară și sper să se mențină și pe viitor pentru că m-au ajutat mult la modul că am scutit timp. Pentru mine a fost o experiență minunată sper să fie în continuare minunat, cu tot sufletul spun asta. Sunt foarte sinceră, uneori prea sinceră și am avut doar de câștigat de pe urma colaborării cu această platformă. Chiar și acum la locul de muncă unde sunt, am avut tot sprijinul celor de la MEDIjobs, am făcut cea mai bună alegere. 

Citește și: INTERVIU | Alina Ghiță, asistent medical generalist: Experiența cu platforma MEDIjobs este unică

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Față de modalitatea de a aplica individual pentru locuri de muncă, platforma MEDIjobs este total diferită pentru că fiecare candidat spune ce își dorește și primește oferte de muncă personalizate. Am scutit mult timp în acest fel.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Pe timpul pandemiei să găsești un loc de muncă este dificil, în condițiile în care cei care aveau locuri de muncă le pierdeau sau erau suspendați pe moment sau lucrau de acasă sau nu mai lucrau deloc. Este binevenită o astfel de platformă mai ales în timpul pandemiei. Ei au avut grijă să fie acolo și pe timpul pandemiei și m-au ajutat să îmi găsesc un loc de muncă.

De ce ați ales să urmați Școala Postliceală Sanitară?

Mi-aș fi dorit să fac acest lucru mai devreme, însă câteodată nu este așa cum ne dorim noi, ci așa cum este parcursul vieții. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu acolo, să ofer sprijinul necondiționat, să știu că o faptă cât de mică pe care am făcut-o eu a avut o contribuție foarte mare pentru persoanele din jurul meu și asta e un plus. Acest sentiment nu se poate explica în cuvinte. 

Citește și: INTERVIU | Mihalache Marinela Andreea, asistent medical generalist pe secția de pneumologie

Cum au fost anii de studiu?

Primul an a fost dificil, pentru că eu sunt o persoană perfecționistă și m-am gândit că nu o să-mi iasă bine din prima. A fost mai greu să îmi împart timpul între familie și școală, dar până la urmă am reușit, iar apoi totul a venit de la sine.

Care a fost următorul pas după finalizarea cursurilor de la Școala Postliceală Sanitară?

Următorul pas după terminarea școlii a fost bineînțeles să aplic pentru un loc de muncă. După mai multe încercări și la stat și la privat, am reușit să găsesc job-ul potrivit.

Cât de importantă este practica în acest domeniu?

Importanța practicii în timpul orelor de studiu este într-adevăr foarte importantă. Doar că aș zice că ar fi mai bine dacă ar fi structurată într-un alt fel pentru că se pierde teoria până la următorul modul de practică. 

Citește și: INTERVIU | Nițescu Maria Manuela, asistent medical generalist, secția Medicina Muncii

Orele de practică din timpul Școlii Postliceale Sanitare au fost de ajuns pentru a vă pregăti pentru ocuparea unui job în domeniu?

Au fost de ajutor orele de practică. Nu sunt situațiile toate la fel, adică trebuie să îți faci procedurile ca la carte, doar că trebuie adaptate în funcție de fiecare pacient. În acest sens au ajutat foarte mult orele de practică. 

Cum a fost experiența pe secția de oncologie?

Experiența pe Secția de Oncologie a fost o lecție pentru mine, cu toată sinceritatea spun asta. Dar câteodată mi se părea că muncesc degeaba pentru că nu schimbam cu nimic evoluția bolii. Oamenii fie erau resemnați, fie erau în perioada de negare. Alții erau supărați și se certau cu toată lumea de ce li se întâmplă lucrurile astea. Și eu am picat psihic și sufletește. Empatia este dusă la extrem. A fost o experiență bună, m-a ajutat la nivel practic.

Care este secția pe care vă doriți să lucrați cel mai mult?

Cel mai mult mi-aș dori să lucrez pe secția de Urgență și primiri urgențe. Eu sunt un om foarte activ, sunt omul momentului și îmi place să fiu acolo atunci când este nevoie cel mai mult.

Toate secțiile sunt importante și în toate secțiile trebuie să fie acolo. Acum, imediat. Doar că eu sunt un om foarte activ și cred că acolo m-aș simți eu cel mai bine. Și sper ca pe viitor să ajung acolo unde mi-am propus. Locul de muncă pe care îl ocup acum datorită MEDIjobs este aproape de ceea ce îmi doresc eu. Sper să colaborez cât mai mult cu ei. A fost întocmai cum mi-ați expus voi cerințele lor și întocmai cum mi-au spus ei ce îmi oferă la interviu. Exact așa s-a întâmplat. Sunt foarte mulțumită. A fost cea mai bună alegere.

Citește și: INTERVIU | Zdîrcă Elena Gabriela, studentă la școala sanitară postliceală, specializarea asistent medical generalist

Ce sfaturi le oferiți celor care își doresc să urmeze Școala Postliceală Sanitară?

În primul rând, trebuie să fie foarte responsabili, foarte conștiincioși și să își dorească sincer această meserie. Nu există nu se poate, există nu se poate ceea ce ne depășește fizic, există nu se poate în profesiile unde trebuie să ai talent, la modul că nu poți să te faci cântăreț dacă nu ai voce. 

Trebuie doar să îți dorești, să fii conștiincios, să fii responsabil, să fii serios și să vrei să ieși din zona de confort. Merită din tot sufletul să faci această școală dacă simți că ai chemarea, dacă știi să manageriezi situații dificile. Trebuie să îți oferi sprijinul necondiționat și asta spune tot.

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment