INTERVIU | Alina Ghiță, asistent medical generalist: Experiența cu platforma MEDIjobs este unică

INTERVIU | Alina Ghiță, asistent medical generalist: Experiența cu platforma MEDIjobs este unică

Meseria de asistent medical este complexă în special datorită faptului că există mai multe ramuri pe care te poți specializa. De asemenea, la fel ca medicii, și asistenții medicali merg la cursuri, se dezvoltă profesional în mod constant, pentru a fi pregătiți să ofere îngrijire medicală de calitate.

Asistentul medical joacă un rol foarte important în orice clinică sau spital, de aceea trebuie să iubească ceea ce face, să fie pregătit și să acorde atenție pacienților. Alina Ghiță și-a dorit de mică să aibă această meserie, de aceea a urmat cursurile din cadrul Școlii Postliceale Sanitare, iar în prezent lucrează ca asistent medical.

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont? 

Experiența cu această platformă este unică, deoarece mereu este cineva care să te îndrume în spatele ei. Platforma MEDIjobs m-a ajutat să îmi găsesc un loc de muncă foarte ușor, este o platformă care nu doar promite, ci te ajută să îți îndeplinești dorința. Am recomandat această platformă prietenilor mei, este o platformă de încredere.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Colaborarea cu recruiter-ul a fost o experiență unică, până acum nu credeam că o persoană care nu te cunoaște te poate ajuta așa de mult. Chiar mi-a plăcut să știu că sunt ajutată să îmi găsesc de lucru în domeniul meu. 

Citește și: INTERVIU | Diana Razboi, asistent medical principal: Medicina te aduce uneori fata in fata cu acea muchie subtire dintre viata si moarte

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Platforma m-a ajutat să îmi găsesc mai ușor un loc de muncă, decât să aplic la mai multe companii. Pe această platformă, locurile de muncă te caută pe tine, nu tu pe ele, este un lucru care mie îmi place.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Pe timpul acesta este foarte greu să găsești de muncă, mai ales fiind la început de drum, este foarte dificil. Platforma a fost o soluție venită la momentul potrivit, chiar nu mă așteptam să mă ajute să îmi găsesc un loc de muncă atât de repede.

De ce ați ales să urmați Școala Postliceală Sanitară?

Am ales să fac această școală pentru că îmi place să ajut oamenii, să le alin durerea când ei singuri nu reușesc. Îmi place această meserie, mi-am dorit-o de mică.

Citește și: INTERVIU | Florentina Dascaliuc, asistent medical: Ma simt binecuvantata ca pot arata dragoste si empatie intr-o lume in care acestea aproape au disparut

Cum au fost anii de studiu?

Anii de studiu au trecut foarte repede, au fost cei mai frumoși ani, am întâlnit persoane noi, am legat prietenii, mi-a plăcut fiecare materie, fiecare lucru nou învățat. 

Care a fost următorul pas după finalizarea cursurilor de la Școala Postliceală Sanitară?

La mine următorul pas a fost să îmi îndeplinesc dorința, acela de a deveni asistentă.

Cât de importantă este practica în acest domeniu?

Practica este totul, dacă nu știi câte puțin din fiecare, nu poți să te descurci. Fiecare lucru învățat la practică contează, chiar dacă uneori te uiți, tot înveți ceva. Practica este o parte din tine, acolo descoperi cu adevărat cum este să ai o responsabilitate mare pe umeri. 

Citește și: INTERVIU | Valeria Țui, asistent medical laborator: Câteva luni am căutat singură și nu am reușit, iar MEDIjobs m-a ajutat și într-o săptămână m-am angajat

Orele de practică din timpul Școlii Postliceale Sanitare au fost de ajuns pentru a vă pregăti pentru ocuparea unui job în domeniu?

Întotdeauna este loc de mai bine, contează practica făcută în spital, dar uneori tot mai trebuie. Cu cât știi mai multe lucruri, cu atât este mai bine pentru tine. 

Ce sfaturi le oferiți celor care își doresc să urmeze Școala Postliceală Sanitară?

Este o meserie frumoasă, unde trebuie sa te implici, să te axezi pe nevoile altor persoane și să le ajuți atunci când au nevoie. 

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment