INTERVIU | Eremia Andreea Cristina, studentă la școala postliceală, specializarea asistent medical generalist

INTERVIU | Eremia Andreea Cristina, studentă la școala postliceală, specializarea asistent medical generalist

Mă numesc Eremia Andreea Cristina, am urmat cursurile Liceului Teoretic „Iancu C. Vissarion”, profilul matematică-informatică, din orașul Titu,  iar în prezent sunt anul III la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, din București.

1. Pentru început, aș vrea să îmi spui câteva cuvinte despre pasiunea pentru medicină sau ce te-a adus pe acest drum?

De mică era visul meu, chiar dacă nu știam mare lucru despre medicină, de câte ori mergeam într-un spital eram atrasă de uniformă și îi spuneam mamei că „așa vreau să fiu și eu când voi fi mare“. Abia când am ajuns la liceu am luat lucrurile în serios să zic așa, îmi plăcea biologia foarte mult și îmi mai plăcea să ajut. Pot spune că motivația am fost eu și părinții care m-au îndemnat să urmez această școală postliceală.  

2. Știu că ai optat pentru specializarea de asistent medical generalist, de ce nu ai ales altă specializare, de exemplu asistent farmacist?

Am ales specializarea asistent medical generalist, deoarece îmi doresc să lucrez într-un spital, să fiu alături de oameni la nevoie, nu doar cu tratamentul adecvat ci și cu o vorbă bună pentru că îmi place să-mi dedic timpul oamenilor.

Citește și: INTERVIU | Andreea Gheorghe, student școala postliceală de asistenți medicali generaliști: „Este foarte important să fii empatic cu cei din jurul tău indiferent de situația în care aceștia se află”

3.     Ai trecut în anul al treilea de studii, care este impresia după terminarea celor doi ani?

Cei doi ani mi-au lăsat o impresie atât de frumoasă, profesorii sunt foarte deschiși și pregătiți pentru orice nelămurire, colegii sunt foarte drăguți și „săritori” la nevoie. Am acumulat foarte multe cunoștințe pe baza teoriei de la școală.

4. Cum ți se pare practica în spitale?

Practica în spitale mi se pare la fel de importantă ca și teoria, îmi place atât de mult în practică să discut cu pacienții, să le aflu problemele, să-i ascult și să le spun o vorba bună.

5. Care este relația cu cadrele medicale? Dar cu profesorii?

Relația cu cadrele medicale este una bună, nu pot spune că e una foarte strânsă deoarece stagiile de practică se desfășoară în multe spitale și nu avem timp să ne cunoaște așa bine.

6. Spune-mi cum este structurat anul școlar?

Anul școalar este structurat pe două semestre, fiecare semestru având teorie la școala cât și practica în diverse spitale și secții.

Citește și: INTERVIU | Vișan Ionela Florentina, asistent medical ginecologie: “Viața pacientului este mai presus de orice”

7. Ca o concluzie după terminarea celor doi ani de studii, ți se pare că ești pregătită pentru meseria de asistent medical?

Pot spune că sunt oarecum pregătită, dar pentru că în medicină mereu apare ceva nou, trebuie să fiu la curent cu tot ce-i nou și să acumulez cât mai multă practică. Din punctul meu de vedere din practică învăț cel mai mult.

8. Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat până acum?

Unele dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat sunt că pacientul are nevoie de toată răbdarea noastră, de sfatul nostru, de seriozitate și nu în ultimul rând pentru mine contează și aspectul uniformei iar la asta mă refer la faptul că un asistent medical, ci nu numai, ar trebui să arate îngrijit.

9. Care este cea mai mare satisfacție pe care o poți avea în acest domeniu?

Cea mai mare satisfacție, bineînțeles, este să văd pacienții sănătoși, împliniți și colegii mei să fie mulțumiți de mine.

10. După absolvirea școlii, crezi că îți vei găsi ușor un post ca asistent medical?

Nu cred că îmi voi găsi ușor un loc de muncă, deoarece vreau să lucrez într-un spital, iar de cele mai multe ori acolo se cere experiență iar eu nu am.

Citește și: INTERVIU Cosmina Vîlciu, asistent medical generalist: „Aveam totul în Marea Britanie, dar nu aveam ceea ce mă făcea cu adevărat fericită… familia mea”

11. Ai vrea să profesezi aici sau în străinătate? 

Aș vrea, bineînțeles, să profesez aici, în România deoarece familia e pe primul loc și nu aș putea să mă văd așa rar cu ei. În plus, și în România sunt salarii destul de bune.

12. Ce sfat ai pentru cei care vor să urmeze cursurile unei școli postliceale de asistenți medicali?

Sfatul meu este că dacă își doresc din suflet și cred că au răbdarea, voința și puterea necesară vor devenii niște asistenți excelenți iar eu le doresc mult succes.

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment