Spitalele publice suspendă timp de 30 de zile toate operațiile și internările care nu sunt urgențe

Spitalele publice suspendă timp de 30 de zile toate operațiile și internările care nu sunt urgențe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că spitalele publice din țară vor suspenda timp de 30 de zile toate internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe. Măsura a fost luată din cauza creșterii cazurilor de COVID-19. Suspendarea nu se aplică însă pacienților oncologici, celor care fac dializă, femeilor însărcinate și cazurilor care reprezintă urgențe.

”Suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență”, a precizat Arafat.

Citește și: Incendiu devastator la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți au murit

Măsurile se vor aplica în baza analizei medicilor curanți de specialitate. Aceștia vor argumenta, în foile de observație, motivația medicală ce impune necesitatea internării pacienților. ”Fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a adăugat șeful DSU.

De asemenea, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor trebui să distribuie personalul disponibil către unitățile sau structurile care îngrijesc pacienții COVID. ”Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută în privința noilor cazuri de Covid. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere”, a explicat Raed Arafat presiunea tot mai mare asupra sistemului medical de urgență și a sectorului sanitar.

Te-ar putea interesa și: Proiect MS: Cadrele medicale sunt obligate să aibă certificat verde, altfel riscă suspendarea contractului de muncă

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment