manageri

Cum să îți recompensezi angajații de sărbători

recompensa angajati

Dacă te afli într-o poziție de conducere într-un spital sau o clinică, printre responsabilitățile tale este și recompensarea angajaților cu ocazia sărbătorilor. Toată lumea muncește din greu în domeniul medical și dacă vrei să încurajezi productivitatea și să le arăți celor care muncesc pentru tine că îi apreciezi, e important să marchezi venirea sărbătorilor. Există

De ce trebuie să existe un regulament de conduită în clinica ta?

regulament

1. Acest cod se aplică tuturor angajaților tăi.
2. Regulile de comportament stipulate într-un astfel de cod influenţează munca noastră zilnică, de preferat într-o notă pozitivă.
În baza acestui cod, se pot nota devierile de la regulile grupului și tot în baza lui se stabilesc consecințele.
Prin codul de conduită, te asiguri că există niște reguli în ceea ce privește confidențialitate a ceea e se petrece în interiorul companiei, dar și reguli clare în ceea ce privește conflictul de interese.
Dacă există o anumită ținută acceptată, fiind o industrie cu direcții clare în acest sens, atunci această ținută trebuie stipulată într-un cod de etică.
Un cod de conduită bine formulat îți asigură și o anumită poziție profesională, pentru că asigură toate părțile implicate de responsabilitatea, competență și corectitudine.
Evaluarea performanței poate fi un moment sensibil în companie dacă nu există repere clare, pe care toată lumea să le cunoască dinainte de a fi evaluată.
Printr-un cod de conduită, te asiguri că îți responsabilizezi angajații să funcționeze în baza acestor reguli generale, mai ales că le aduci la cunoștință existența și importanța lui.
Acest regulament îți va asigura un echilibru aproape ideal între libertate vs reguli, creativitate vs responsabilitate și inițiativă individuală vs sigurață colectivă.
Regulamentul de conduită este oglinda a ceea ce înseamnă activitatea internă, așa că e bine să fie gândit corect și formulat cât mai prietenos.