Farmaciile ar putea percepe tarife pentru testarea COVID-19

Farmaciile ar putea percepe tarife pentru testarea COVID-19

Farmaciile pot percepe anumite tarife pentru serviciile de testare pentru COVID-19. Aceste tarife ar putea acoperi cheltuielile nedecontate, reprezentate de consumabile, personal și materiale de protecție, afirmă reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România.

Declarația vine în contextul unor informații recente, conform cărora peste 100 de farmacii din România ar testa gratuit pentru COVID-19 utilizând teste antigen rapide de la Ministerul Sănătății.

„Deși comunicatul Ministerului Sănătății preciza în mod clar faptul că ’serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, în acord cu legislația în vigoare, în mass-media au apărut informații care transmiteau publicului că în farmaciile autorizate pentru efectuarea acestui serviciu farmaceutic, testarea ar fi gratuită.

Citește și: Farmaciile se pot înscrie pentru a testa pacienții

Este motivul pentru care Colegiul Farmaciștilor din România face precizarea că deși în această activitate se folosesc, prioritar, teste distribuite gratuit de Direcțiile de Sănătate Publică județene, conform stocului disponibil, în acord cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății Nr. 644 din 10 mai 2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, farmaciile pot percepe un anumit tarif pentru acest serviciu, pentru a acoperi cheltuielile nedecontate, reprezentate de materialele de protecție, consumabile, plata personalului”, se mai arată în comunicatul emis de Colegiului Farmaciștilor din România.

Te-ar putea interesa și: Farmaciile independente propun un Nomenclator al Serviciilor. Care este lista celor 15 activități din unități

Ești farmacist sau asistent de farmacie și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment