PMFB acuză: Medicii de familie din București, neplătiți de 3 luni

PMFB acuză: Medicii de familie din București, neplătiți de 3 luni

Într-un comunicat de presă recent, Federația Națională a Patronatului Medicilor de familie din București  și județul Ilfov (PMFB) susține că medicii de familie sunt neplătiți de trei luni și acuză conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) pentru acest rezultat.

CASMB este acuzată de reprezentanții medicilor de familie că nu a respectat angajamentele contractuale de plată către cabinetele de medicina familiei din București și județul Ilfov, aflate în contract cu casa, în ultimele trei luni.

Citește și: Medicii de familie vor avea concediu mai lung

“Termenele de plată de 20 de zile de la transmiterea facturii au fost depășite și cu luni de zile, fie că este vorba despre plata serviciilor de vaccinare sau despre plata serviciilor de asistență medicală primară”, susțin reprezentanții medicilor de familie din București.

Prin urmare, serviciile de vaccinare nu au fost plătite de CASMB încă din luna mai, iar serviciile de asistență medicală primară nu au fost plătite din luna august. De asemenea, patronatul transmite că somațiile de plată trimise către CASMB de cabinetele de medicina familiei au fost ignorate.

Mai mult, CASMB nu a plătit pentru personalul auxiliar din cabinete – îngrijitori, registratori – nici stimulentul de risc care ar fi trebuit acordat conform legislației în vigoare.

Cabinetele de medicină de familie, în calitate de angajatori, au obligații de plată a contribuțiilor pentru salariați – asigurări sociale, asigurări sociale de sănătate, asiguratorie pentru muncă – și impozitului pe venit până cel târziu pe data de 25 a lunii în curs. În același timp cabinetele de medicina familiei trebuie să achite salariile către angajați, facturile către furnizorii cabinetelor. Întârzierea plății facturilor de către CASMB produce așadar prejudicii grave cabinetelor de medicina familiei”, transmite patronatul. 

PMFB a mai precizat că “își va susține și de această dată membrii în acțiunile în instanță contra CASMB.”

Te-ar putea interesa și: Medicii de familie sunt nemulțumiți și susțin că medicina primară devine domeniu de experiment pentru CNAS

Până în prezent, procesele contra CASMB au fost câștigate în unanimitate de PMFB și cabinetele membre, CASMB fiind obligată de instanță să achite inclusiv cheltuielile de judecată.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment