Angajările din sistemul de sănătate, deblocate de Guvern

Angajările din sistemul de sănătate, deblocate de Guvern

Guvernul României vrea să încurajeze angajările din spitalele din România, a anunțat, recent, premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a spus că măsurile adoptate de Guvern permit, în prezent, angajarea de personal în spitalele din țară fără a fi nevoie de adoptarea unui memorandum. 

O măsură similară a fost adoptată și pentru angajările din sistemul de învățământ. 

„Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunță, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricție, la fel şi la ATI. Acum, după discuțiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituțiile mari spitalicești”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au fost semnalate situații în care unități spitalicești din România se confruntă cu o criză acută de personal. Unul dintre exemple este spitalul din Găești (Dâmbovița), unde este nevoie de medici în toate secțiile, iar multe dintre cadrele medicale sunt pensionare. 

Citește și: Peste 7.600 de posturi din sistemul sanitar, scoase la concurs. Guvernul a aprobat deblocarea

Astfel de memorandumuri erau necesare pentru a putea fi organizate recrutări de personal deoarece, conform unui act normativ emis de Executiv, au fost blocate toate angajările din sistemul public. Conform legii, concursurile de recrutare vor putea fi organizate doar după aprobarea unor memorandumuri. 

Marcel Ciolacu a mai precizat că vor fi încurajate angajările și în unitățile spitalicești mari, cum ar fi Spitalul Universitar sau Institutul Clinic Fundeni din București. 

„Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluție ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu. 

La începutul acestui an, Guvernul a anunțat aprobarea a două memorandumuri prin au fost scoase la concurs peste 7.600 de posturi din sistemul sanitar și asistență socială. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment