INTERVIU | Elena Dobrescu, asistent medical chirurgie: „MEDIjobs în această perioada a ajutat în momentul potrivit, la timpul potrivit.”

INTERVIU | Elena Dobrescu, asistent medical chirurgie: „MEDIjobs în această perioada a ajutat în momentul potrivit, la timpul potrivit.”

Povestea profesională în asistență medicală a Elenei Dobrescu a început foarte simplu, așa cum spune ea: „Ne-am ales una pe cealaltă”, a fost o chemare pe care a ascultat-o și astfel, a început cursurile în cadrul Școlii Sanitare Postliceale “Carol Davila”.

În prezent, aceasta este asistent medical generalist, pe secția de chirurgie. Deși a experimentat mai multe specializări din domeniul medical, Elena a rămas la prima dragoste, chirurgia, secție pe care își dorește să lucreze și să se dezvolte în continuare.

Citește și Îndatoririle care nu se găsesc în fișa postului, dar pe care orice asistent medical le va face din prima zi

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Mi-am făcut cont pe această platformă din curiozitate și de a afla cât mai multe informații utile. Nu știam exact în ce constă această colaborare. Din fericire pentru mine, în scurt timp, am aflat. De recomandat, am făcut-o deja și voi continua să o fac și în continuare.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recrutorul MEDIjobs. 

A fost o colaborare firească, naturală, în care am dat peste oameni minunați care ajută și își dau interesul.

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Am aplicat individual la mai multe companii, după care am fost contactată de cei de la MEDIjobs.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Pandemia, momentul în care viețile noastre au fost schimbate. Să găsești un loc de munca pentru asistenti medicali în timpul pandemiei, nu e imposibil, dar e greu. Condiții mai grele de muncă, personal mai puțin, responsabilități mai multe. MEDIjobs în această perioadă m-a ajutat în momentul potrivit, la timpul potrivit.

Te-ar putea interesa și Asistenții medicali: pilonul sistemelor de sănătate

De ce ați ales medicina?

Ne-am ales una pe cealaltă. Momente de cumpănă în viață, decizii de tot felul, până în momentul în care pur și simplu simți ce ai de făcut, pe ce drum să o alegi.

Cum a fost parcursul profesional de până acum?

Parcursul profesional de până acum a fost mai mult decât interesant, deloc plictisitor, cu lucruri noi învățate în fiecare zi, persoane unice care îți rămân în minte și în suflet.

Când ați descoperit că vreți să lucrați pe secția de chirurgie și de ce ați făcut această alegere?

Am avut minunata șansă să ajung pe secția de chirurgie, încă din timpul școlii, în program de voluntariat, și atunci am făcut marea descoperire, chirurgia. Dragoste la prima vedere. Ulterior am mai încercat și alte secții. Nimic nu se compară pentru mine cu chirurgia, am revenit la ea, și la ea îmi doresc să rămân.

Citește și 6 etape pe care să le urmezi când cauți un job ca asistent medical, în timpul pandemiei

Cât de solicitantă este meseria de asistent medical pe secția chirurgie?

Nu se poate descrie în cuvinte. Este nevoie de prezență, implicare 100%. Să fii lângă pacient atât fizic, cât și psihic, emoțional, acest lucru le aduce o mare alinare, să știe că au cu cine vorbi, că este cineva dispus să îi asculte și să îi înțeleagă fără să îi judece.

Care este partea frumoasă a acestei meserii, care vă motivează să mergeți mai departe?

Partea frumoasă este că pot fi alături de oameni, vorba/atingerea care îi ajută să continue, să meargă mai departe fără să renunțe. Motivarea mea este că pot face diferența.

Care sunt obiectivele profesionale pentru viitor?

Obiective mele de viitor sunt să continui ceea ce fac și să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac.

Ești asistent medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment