INTERVIU | Valeria Țui, asistent medical laborator: Câteva luni am căutat singură și nu am reușit, iar MEDIjobs m-a ajutat și într-o săptămână m-am angajat

INTERVIU | Valeria Țui, asistent medical laborator: Câteva luni am căutat singură și nu am reușit, iar MEDIjobs m-a ajutat și într-o săptămână m-am angajat

Atenția, răbdarea și o comunicare bună cu echipa sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le dețină un asistent medical de laborator. 

Valeria Țui și-a dorit să urmeze Facultatea de Medicină încă de mică, ceea ce a și făcut, iar acum lucrează ca asistent medical de laborator și își dorește să evolueze cât mai mult alături de echipa medicală din care face parte. 

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

A fost o experiență plăcută. În câteva minute am creat un cont și la scurt timp am fost contactată de cineva. Aș recomanda cu încredere în special persoanelor care nu au deloc experiență.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recrutorul MEDIjobs 

Cei de la MEDIjobs au fost foarte receptivi, la telefon am discutat despre ce îmi doresc și nu am așteptat mult până am primit prima ofertă.

Citește și Îndatoririle care nu se găsesc în fișa postului, dar pe care orice asistent medical le va face din prima zi

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

E mai greu când nu ai deloc experiență, nu știi de unde să începi. Am aflat de această platformă mult mai târziu, câteva luni am căutat singură și nu am reușit, iar MEDIjobs m-a ajutat și într-o săptămână m-am angajat.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Legat de găsirea unui loc de muncă pe timp de pandemie, pot să precizez faptul ca am terminat studiile în cadrul acestui domeniu în perioada pandemiei, prin urmare nu pot să spun pentru că nu am avut cum să compar încercarea de a găsi un loc de muncă înainte cu cea din timpul pandemiei.

Te-ar putea interesa și Cum să obții un loc de muncă ca asistent medical

Cum ați descoperit că o carieră în domeniul medical vi se potrivește? Care au fost elementele care v-au făcut să alegeți această meserie?

De când eram mică știam că asta îmi doresc pentru că mereu mi-a plăcut să ajut oamenii și am fost pasionată de biologie. La general vorbind, sunt fascinată de corpul uman.

Fiind la început de drum, care sunt așteptările pe care le aveți de la această meserie?

Fiind primul meu loc de munca ca asistent medical, pe domeniul de asistență de laborator, tot ce îmi doresc este să prind cât mai multă experiență, într-un colectiv primitor, cu posibilitatea de a accepta un asistent medical fara experienta și a o ajuta în a dobândi cunoștințele necesare practicării acestui job.

Cum arată o zi din viața unui asistent de laborator la serviciu?

Un asistent de laborator are mai multe responsabilități, în general, să preia probele, să le centrifugheze și să efectueze analiza diferitelor fluide din corpul uman, utilizând aparatura de laborator sau, în unele cazuri, prin metode manuale. Rezultatele probelor analizate sunt înregistrate în computer și în registre specifice pentru a fi vizualizate de către medic.

Care sunt cele mai mari provocări ale acestei meserii?

Trebuie să fii mereu foarte atent pentru că orice greșeală poate da un rezultat fals unui pacient.

Citește și Care sunt provocarile unui asistent medical?

Cât de greu a fost să ajungeți până la acest stadiu profesional?

A fost destul de greu din cauza lipsei nevoii de personal la majoritatea clinicilor și spitalelor din orașe mai mici, dar și din cauza lipsei de experiență profesională.

Care sunt obiectivele profesionale pentru viitor?

Momentan, experiența vine pe primul loc, dar cu timpul, aș dori să încerc să lucrez și pe alte departamente pe care nu am mai lucrat până acum.

Ce sfaturi i-ați oferi unei persoane care își dorește să devină asistent de laborator?

Ai nevoie de multă atenție, răbdare și o comunicare bună cu echipa ta, versatilitate în cazul în care vei dori să practici lucrul pe mai multe departamente ale laboratorului, desigur și de cunoștințele necesare pentru a practica această meserie. 

Ești asistent medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment