7 Idei de cadouri pentru 1 Martie

7 Idei de cadouri pentru 1 Martie

1 martie are o semnificație aparte în cultura poporului român. Este o zi de sărbătoare, care marchează venirea învingătoare a primăverii. Puternic ancorată în istorie și sursa multor tradiții, ziua era celebrată încă de pe vremea geto-dacilor. Pe atunci, oamenii sărbătoreau noul an fix pe 1 martie și închinau ofrande zeului Marte, simbol al biruinței, puterii și naturii. Era, pentru ei, un moment de eliberare, care le aducea speranță și bucurie totodată. Mărțișorul, obiectul decorativ care era oferit în dar, inlcude două șnururi – unul roșu și unul alb. Alăturarea dintre cele două marchează tocmai simbioza extremelor: cald-frig, fertilitate-infertilitate, bine-rău. Poate fi purtat atât la mână, cât și în jurul pieptului și este considerat a fi aducător de noroc. Tocmai de aceea, se spune că toată luna martie trebuie să poți un mărțișor, astfel îți va merge rău. 

Mulți sunt de părere că sărbătoarea de 1 martie este specific românească, iar celelalte țări din sud-estul Europei au preluat-o ulterior. Totuși, un lucru este cert – 1 martie trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. În ultimii ani, ziua a devenit foarte comercială. Mai toate magazinele încearcă să ofere clienților alternative de mărțișoare, care mai de care mai sofisticate și pompoase. Însă, uneori, simplitatea este cea mai bună modalitate prin care poți ieși în evidență. 

Te întrebi care sunt cele mai originale idei de cadouri pe care le poți oferi cu ocazia zilei de 1 martie? 

Ce cadouri să faci de 1 martie colegilor de muncă? 

În general, femeile sunt cele care primesc mărțișoare de 1 martie. Totuși, în unele zone din Moldova, bărbații sunt cei care se bucură de cadouri. Te poți interesa în primă fază dacă există colegi din zona Moldovei, pentru a le putea oferi și lor mărțișoare. 

În ceea ce privește cadoul propriu-zis, e important să mizezi în primul rând pe creativitate. Lasă-ți imaginația să lucreze și arată colegelor sau colegilor că te-ai implicat foarte mult în alegerea mărțișoarelor. 

Iată 7 idei de cadouri pe care le poți lua în calcul: 

  1. O excursie în natură 

Pentru a marca așa cum se cuvine venirea primăverii, organizați împreună o experiență în afara orașului. Mersul cu cortul sau o drumeție montană, în cazul în care vremea este favorabilă, devin alegeri inspirate. Stabiliți împreună un weekend în care puteți merge și bucurați-vă de frumusețile pe care le oferă natura înconjurătoare. La o asemenea aventură pot participa atât femeile, cât și bărbații. Totuși, încearcă să le oferi tuturor posibilitatea de a se relaxa așa cum se cuvine. Pentru un plus de distracție, organizați concursuri diverse sau întreceri cu ATV-urile. La final, totul merită a fi marcat de o petrecere în fața unui foc mare de tabără. 

Citește și: Cum să-ți mulțumești angajatele de Mărțișor

  1. Cadouri cu valoare sentimentală 

Ce poate fi mai frumos decât un cadou făcut din inimă? Alege pentru femeile din birou tablouri personalizate, care să marcheze unele dintre cele mai frumoase momente petrecute în echipă. Pot fi integrate, de asemenea, realizări profesionale pe care persoana în cauză le-a dobândit de-a lungul timpului. Dacă faci parte din industria medicală, un tablou care să ilustreze o intervenție reușită pe care a dus-o la bun sfârșit devine alegerea ideală. Adaugă lângă fiecare poză un mesaj reprezentativ, care să marcheze legătura care s-a sudat între voi. Cu siguranță vei genera zâmbete de bucurie și vei îmbunătăți relațiile profesionale. Dacă vrei să îndulcești surpriza, nu uita să optezi pentru o cutie de bomboane și un buchet de flori colorate, de sezon. 

  1. Ustensile practice 

Gândește-te la hobby-urile fiecărei colege în parte, pentru a reuși să faci cadouri personalizate. Dacă una dintre colege a dezvoltat o pasiune pentru gătit, atunci poți opta pentru seturi multifuncționale de ustensile. În schimb, dacă uneia îi place să construiască lucruri diverse, poți opta pentru puzzle-uri abstracte, care pot fi transformate în tablouri decorative. E foarte important să diversifici gama de daruri, pentru că preferințele în materie de cadouri sunt diferite de la o persoană la alta. În plus, o asemenea alegere îți va oferi posibilitatea de a transmite colegelor un mesaj foarte important – acela că ești atent la detalii. 

Te-ar putea interesa și: Cum să-ți faci vocea auzită la locul de muncă ca femeie

  1. Bijuterii handmade

Renunță la ideea clasică de a oferi bijuterii standard, din metale prețioase și optează pentru variantele sustenabile, lucrate manual. Informează-te cu privire la materialele folosite, dar și la tehnica de lucru abordată. E foarte important ca bijuteria să nu rămână un simplu accesoriu, ci să devină o sursă bogată de semnificații. Adaugă gravuri sau inscripții cu inițialele persoanei sau un mesaj motivațional, reprezentativ pentru persoana căreia îi oferi bijuteria. Ai grijă, totuși, ca, pe lângă design-ul inedit, să prezinte grade sporite de versatilitate. Astfel, va putea fi asortată cu ușurință, indiferent de caracteristicile ținutei la care este adăugată.

  1. Gadget-uri diverse 

Dacă știi că există în echipa ta pasionate de tehnologie, nu ezita să oferi în dar de 1 martie un gadget inteligent. Fie că e vorba de tablete, căști sau opțiuni cu asistență vocală, reacția colegei te va surprinde plăcut. E indicat să optezi pentru opțiunile care o pot ajuta în efectuarea activităților de la muncă. Totuși, fii atent la ce are deja și cumpără-i lucruri pe care le caută de mult, dar nu a avut oportunitatea să le achiziționeze. 

  1. Organizatoare pentru birou 

Un spațiu de lucru ordonat permite desfășurarea cu ușurință a activităților zilnice. Totuși, organizarea poate fi destul de dificilă, mai ales dacă trebuie să manevrezi documente diverse sau dosare pline cu analize medicale. Tocmai de aceea, un organizator devine un cadou numai bun pentru colegele care trebuie să se descurce cu un spațiu de mic dimensiuni. Poți opta fie pentru suporturile multifuncționale de dosare, cât și pentru cele destinate instrumentelor de scris. Bucuria de a vedea că biroul este în sfârșit aranjat așa cum trebuie va fi pe măsură. 

  1. O agendă pentru obiectivele anului 2023

La fiecare început de an, oamenii își setează obiective diverse, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Însă, pentru a le putea îndeplini e nevoie de consecvență și responsabilitate. Tocmai de aceea, o agendă planificată, în care să-ți stabilești pașii pe care trebuie să îi urmezi e numai bună pentru a-ți vizualiza parcursul. 

Oferă în dar de mărțișor o agendă care să le permită colegelor să transforme anul 2023 într-un prilej de evoluție. Optează pentru variantele practice, create special pentru cei care vor să cunoască o dezvoltare fulminantă în anul ce tocmai a venit. 

Citește și: Cum să-ți setezi corect obiectivele de carieră încă din luna ianuarie

Concluzii 

Ziua de 1 martie are în spate numeroase tradiții și obiceiuri. Celebrată încă de pe vremea geto-dacilor, ziua devine un prilej numai bun de a le arăta femeilor cât de importante sunt. Dacă te gândești la cadourile ideale pentru colegele de muncă, personalizarea este cea care te va salva. Ai grijă să oferi fiecăreia un cadou special, care să o reprezinte și pe care să îl folosească în mod constant. 

Sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur că obții reacțiile așteptate. 

Alege întotdeauna autenticitatea și oferă cadouri practice, dar în același timp originale!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment