5 job-uri din domeniul medical în care femeile au mai mult succes decât bărbații

5 job-uri din domeniul medical în care femeile au mai mult succes decât bărbații

Care sunt job-urile din domeniul medical în care femeile sunt mai avantajate decât bărbații? Această întrebare este una recurentă, dar răspunsul ei nu este general valabil. Bineînțeles, obiectivele fiecărei femei sunt diferite în ceea ce privește cariera sa și viața personală, dar majoritatea acestor job-uri cuprind foarte multe elemente căutate de femeile de pretutindeni în viața lor profesională, unde mai pui și că au mai mult succes decât bărbații.

Femeile cuprind o parte foarte mare din forța de muncă medicală, iar majoritatea locurilor de muncă din acest domeniu sunt foarte bune pentru sexul feminin. Cu toate acestea, există încă câteva cariere medicale în care femeile nu sunt compensate corect sau unde femeile nu au avansat la fel de mult ca altele. În continuare, veți afla care sunt acele cariere ce oferă, de obicei, flexibilitate, avansare în carieră și salariu corect în general, deși, desigur, depinde de angajator. 

1. Locurile de muncă ce se ocupă în proporție de 90% cu pacienți de sex feminin.

Femeile sunt solicitate de pacienții de sex feminin, de cele mai multe ori. Prin urmare, orice loc de muncă în asistența medicală a femeilor este o opțiune excelentă pentru profesioniștii medicali. Aceasta poate include o asistentă medicală specializată în domeniul nașterii, un medic obstetrician-ginecolog, o asistentă-moașă etc.

2. Locuri de muncă de la domiciliu

În plus față de cariera lor, multe femei poartă adesea responsabilitățile de îngrijire a copiilor și de munca în gospodărie. Prin urmare, locurile de muncă de la domiciliu pot fi o opțiune excelentă. Carierele care necesită mult timp petrecut pe calculator și telefon permit (de cele mai multe ori) să se lucreze de acasă, precum transcrierea medicală, scrierea de articole medicale și recrutarea în domeniul medical.

3.. Locuri de muncă în vânzări farmaceutice (medicamente)

Multe cariere în vânzările farmaceutice oferă beneficii excelente, un anumit grad de flexibilitate în program, iar unele companii chiar oferă împărțirea programului pe ture, astfel încât să puteți lucra part-time, în cazul în care sunteți în curs de finalizare al studiilor sau mai aveți un alt loc de muncă. În plus, multe companii farmaceutice apar deseori pe listele celor mai bune companii pentru femei, datorită posibilităților de avansare a carierei pentru acestea, a mediului de muncă pozitiv și multe altele.

Citește și: Efectele inegalitatii de gen asupra femeilor din medicina

4. Asistență medicală

Asistența medicală oferă femeilor atât de multe opțiuni și variante, de la munca în cadrul spitalului, până la sarcinile de birou legate de acest lucru, chiar și până la consultanță și roluri non-clinice, astfel încât rămâne o alegere de top pentru femeile care doresc să lucreze în medicină. În plus, există cariere în domeniul asistenței medicale pentru o tipologie variată de persoane, de la cei cu diplome asociate, până la cei cu studii la nivel de doctorat și toți cei între ei. În plus, multe locuri de muncă de asistentă medicală oferă o varietate de programe pe bază de ture, ceea ce permite suficientă flexibilitate în orele de lucru.

5. Medic

Femeile au depășit, în foarte multe cazuri, bărbații în ceea ce privește înscrierea la facultățile de medicină și există un motiv pentru care atât de multe femei doresc să devină medici. Femeile nu numai că pot excela în studiile de bază necesare pentru o carieră în medicină, dar multe femei dețin și „abilități soft”  care în realitate sunt puternice și care vin la îndemână atunci când se ocupă de pacienții lor și de familiile lor, cum ar fi abilitățile de comunicare, empatia și educația.

Unele cariere de medic pot fi extrem de solicitante și includ ore lungi de muncă, astfel încât echilibrul între viața profesională și cea personală poate fi o problemă, în special pentru femeile cu copii și familii. Unele tipuri de cariere din acest domeniu oferă o calitate mai bună a vieții decât altele. De exemplu, un chirurg specializat în traume trebuie să fie de gardă noaptea, în timp ce un dermatolog poate lucra pe un program de zi fix, chiar și cu puține ore și foarte rar în weekend sau noaptea.

Un alt motiv pentru care cariera de medic este excelentă pentru femei este că majoritatea oportunităților permit femeilor să câștige la fel de mult, dacă nu mai mult, decât medicii de sex masculin. Adesea, medicii de sex feminin din obstetrică-ginecologie pot câștiga mai mult decât bărbații, de exemplu, datorită solicitării crescute de către pacienții de sex feminin.

Citește și: Barbat ginecolog sau femeie ginecolog? Despre stereotipuri si alti “demoni”

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment