Cum să-ți mulțumești angajatele de Mărțișor

Cum să-ți mulțumești angajatele de Mărțișor

Luna martie, vestitoarea primăverii, se apropie cu pași repezi. Este perioada gesturilor făcute din inimă, dar și a poveștilor cu iz pitoresc. Zilele de 1 și 8 martie se numără printre cele mai importante evenimente ale lunii. Reprezintă momente de comemorare a tradițiilor și obiceiurilor transmise din generație în generație, dar și de celebrare a rolului însemnat pe care îl prezintă femeile. Indiferent că sunt mame, soții, prietene sau angajate, femeilor li se arată cât de prețuite și iubite sunt. 

Adevărul este că nimic nu ar avea sens fără femei. Lumea ar fi mai săracă și mai lipsită de culoare. Tocmai de aceea, din postura de angajator trebuie să-ți arăți așa cum se cuvine aprecierea, mai ales dacă în echipa ta se află numeroase femei. 

Te întrebi care sunt cele mai eficiente strategii prin care îți poți mulțumi angajatele cu ocazia celebrării mărțișorului? Alternative sunt destule, trebuie doar să știi ce se potrivește mai bine contextului. 

Ce cadouri le poți oferi angajatelor de mărțișor? 

Există mai multe variante pe care le poți lua în calcul pentru a-ți surprinde plăcut angajatele și a le oferi motive de bucurie. 

Pe lista cadourilor cu care în mod sigur nu vei da greș se numără: 

  • Seturi de bijuterii prețioase – Fiecare femeie reușește să iasă în evidență cu ajutorul accesoriilor potrivite. Sunt investiții de lungă durată, care pot fi integrate în ținute diverse, în funcție de finisajele și modelele folosite. Adaugă și un buchet de flori colorat, pentru a spori surpriza și atmosfera primăvăratică. Totuși, cum știi că ai ales variantele potrivite? Încearcă să aplici avantajele pe care le oferă personalizarea. Gândește-te ce s-ar plia mai bine în funcție de personalitatea și hobby-urile fiecărei angajate. Nu face un cadou standard pentru că nu vei reuși să transmiți mesajul potrivit. 

Citește și despre: Maria Cuţarida – Crătunescu, prima femeie medic din România

  • Decorațiuni lucrate manual – Lasă-ți imaginația să lucreze dacă vrei să te bucuri de rezultatele dorite. Autenticitatea va rămâne mereu o modalitate prin care îi poți impresiona pe ceilalți. Alege o firmă care poate oferi servicii personalizate și decorațiuni handmade. Optează pentru variantele din lemn pentru că sunt mai rezistente și mai sigure decât celelalte. Dacă vrei să oferi momentului un aer comic poți integra mesaje amuzante. Poți surprinde în texte farmecul aparte de care dispune echipa sau situații trăite împreună la locul de muncă.
  • Dulciuri – Cadourile dulci nu se vor demoda niciodată. Alege o cutie de bomboane din ciocolată fină pentru fiecare angajată, fie că e vorba de medic, asistent medical, personal recepție sau femei de serviciu. Optează pentru mai multe sortimente pentru a te asigura că satisfaci toate preferințele în materie de gust. O altă idee pe care merită să o iei în calcul este comandarea unui tort personalizat, pe care să integrezi un mesaj dedicat femeilor. 

Te-ar putea interesa și articolul despre 4 femei din domeniul medical, care au schimbat lumea!

De ce e atât de important să arăți angajatelor că-ți pasă?

Mulți angajatori aleg să tragă o linie foarte clară între ei și angajați. Pare tentant. Până la urma urmei, nu trebuie să închei prietenii de durată pentru a obține performanțele dorite, nu-i așa? Ei bine, crearea unei culturi organizaționale bazate pe respect, empatie și mai ales apreciere îți poate garanta numeroase oportunități de evoluție. 

Cu cât un mediu de lucru este mai plăcut, cu atât performanța la locul de muncă va crește. Angajatele tale vor vedea cât de mult le apreciezi eforturile, ceea ce va crea premisele ideale dezvoltării. În plus, fericirea angajatelor tale poate spune foarte multe despre afacerea pe care o administrezi. Cu cât oamenii pe care îi coordonezi sunt mai mulțumiți de jobul pe care îl au, cu atât reputația ta în domeniu se va îmbunătăți. 

Totuși, avantajele de care te vei bucura atât tu, din postura de angajator, cât și angajatele tale sunt numeroase

  • Moralul echipei va crește exponențial – O echipă nefericită înseamnă multe situații tensionante pentru întreaga firmă. Angajatele tale au nevoie să se simtă apreciate și răsplătite pentru munca pe care o depun. Dacă vor vedea din partea ta implicare și empatie cu siguranță vor deveni și mai motivate să obțină performanțe extraordinare. 
  • Satisfacția profesională va cunoaște o evoluție fulminantă – Atât tu, cât și angajatele tale vă veți bucura de un parcurs profesional armonios. Veți încheia o colaborare de lungă durată, bazată pe respect, înțelegere și comunicare deschisă. Un mediu de lucru relaxat, în care toți iubesc ceea ce fac va reduce implicit riscul afecțiunilor asociate cu stresul ridicat. Cazurile de burnout nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat. 
  • Inovarea își va face loc cu ușurință – Dacă nu mai există motive de îngrijorare la locul de muncă și factori de stres, ideile bune își vor face apariția. Angajatele tale vor fi mai dornice să vină cu propuneri ingenioase dacă vor vedea că ceea ce fac contează. 
  • Elimini discriminarea Există multe statistici care spun că rata ocupării forței de muncă este destul de mică în rândul femeilor. Chiar și în țările care funcționează pe principii democratice, discriminarea la locul de muncă încă este prezentă, ceea ce afectează semnificativ relațiile profesionale. Dacă vrei să elimini din start o asemenea situație, încearcă să oferi mereu angajatelor tale recompense pentru ceea ce reușesc să ducă la bun sfârșit.

Citește și: Efectele inegalitatii de gen asupra femeilor din medicina

Luna martie este dedicată celor care știu să coloreze chiar și cele mai posomorâte zile. Este despre ele – cele care știu ce să spună în momentele grele și care au grijă ca familia să rămână mereu unită. Femeile merită să fie apreciate pentru tot ceea ce fac, mai ales la locul de muncă, acolo unde depun toate eforturile pentru a fi recunoscute. Tocmai de aceea, din postura de angajator devine esențial să le oferi angajatelor în zilele de 1 și 8 martie câteva motive de bucurie. Orientează-te către cadouri personalizate sau variante de tip experiență pentru a le arăta că-ți pasă. Indiferent de ce alegi, cu siguranță rezultatul va fi pe măsură. 

Arată că îți pasă și bucură-te de productivitate sporită la locul de muncă și satisfacție profesională!

Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment