Ce podcast-uri să asculți dacă ești medic dentist sau student la medicină dentară

Ce podcast-uri să asculți dacă ești medic dentist sau student la medicină dentară

Datorită pandemiei podcast-urile au început să aibă din ce în ce mai mult succes. Atât podcast-urile cu teme generale, cât și cele medicale, au luat amploare și au ajuns mai mult la urechile oamenilor. Statisticile despre podcast-uri la nivel global arată că în 2019 erau 274.8 milioane de ascultători generali, iar în 2021 numărul a crescut la 383.7 milioane. 

Un aspect important al podcast-urilor medicale este accesibilitatea, tot ce ai nevoie este internet stabil și o pereche de căști. Informația din lumea medicală este aceeași, însă tehnicile, farmacologia, compușii și aparatura diferă de la țară la țară. Următoarele podcast-uri îți vor oferi șansa să vezi părți din medicina dentară așa cum nu ai văzut până acum. Îți vor arată pașii pe care să îi urmezi și pe care să îi eviți ca să ai un cabinet de succes, lucru calitativ și pacienți fericiți. 

Podcast-uri pentru studenți

Smart Dental Student

Podcast bazat pe o serie de interviuri care dezbat teme despre angajarea în domeniul medicinei dentare, examenele din facultate și noi tehnologii. „Smart Dental Student” este un podcast-ul nou, apărut in 2021. Este recomandat și persoanelor care vor să dea admitere la medicină dentară în viitor. 

The Dental Student Podcast

Justin, Onni, RJ și Eric povestesc despre toate experiențele din facultate, explică tehnici și proceduri. Pe lângă partea medicală, explică și părți legale în legătură cu meseria de dentist, cum ar fi malpraxisul

Dental Student Vibes

”Dental Student Vibes” este un podcast ușor, pe care îl poți asculta oricând. Podcast-ul te învață mai mult decât medicină, și anume cum să ai succes în școală, afaceri, finanțe personale și marketing. 

Citește și: Cum deschizi un cabinet stomatologic: avize necesare și noi condiții de funcționare în pandemie

Extracting Wisdom 

”Extracting Wisdom” este un podcast care te învață atât proceduri medicale de specialitate stomatologică, cât și cum să îți faci propriul tău podcast ca student la medicină dentară. Podcast-ul începe dinaintea admiterii gazdei la medicină dentară și continuă să se dezvolte odată cu personajul principal al poveștii. 

Impactful Wisdom – Helpful Strategies For A Successful Dental Career

Baza podcast-ului este întrebarea ”Ce vei face după ce vei absolvi?”. Podcast-ul se adresează în special studenților din USA, însă o bună parte din lucrurile prezentate, sunt general valabile peste tot în lume.  Subiectele dezbătute includ toate aspectele de dezvoltare profesională, leadership și antreprenoriat, precum și abilitățile practice necesare pentru a începe și a conduce un cabinet stomatologic de succes.

The Dentist 

Ascultă podcastul ”The Dentist” pentru a auzi discuții aprofundate pe subiecte de interes din întreaga stomatologie. Gazdele acestuia au invitați din industrie, și ajută la educarea și informarea ascultătorilor cu privire la problemele importante de actualitate.

Te-ar putea interesa și: 9 cărți care te vor pregăti pentru cariera în medicină, cu bune și cu rele

The Grind

”The Grind” este o serie de interviuri, unde studenți și foști studenți de la medicină dentară din Canada vin și își spun experiența din timpul facultății. Discuțiile includ probleme de actualitate, întâlnite și în România, dar și particularități canadiene. 

Tooth Talk 

La ”Thooth Talk” se discută despre orice, de la anatomie, la tehnici și studii noi. Tooth Talk acoperă cele mai importante știri stomatologice din America. Este prezentat de ADPAC și Asociația Americană de Stomatologie, și se axează pe abilitarea profesioniștilor din domeniul stomatologic pentru a obține o sănătate optimă. 

Dental Realist Podcast

”Dental Realist Podcast” aduce în lumină experiența profesională a trei medici. Aceștia povestesc despre lucrurile pe care și-ar fi dorit să le învețe în facultate, modalități de a nu-ți pierde dorința de a învăță după ce termini facultatea și alte subiecte importante. 

Podcast-uri pentru medici dentiști

Dental Digest with Dr. Seibert

Dental Digest este un podcast dedicat cercetărilor în stomatologie bazate pe dovezi, astfel încât stomatologii să nu rămână niciodată în urmă și să afle ultimele descoperiri. În fiecare săptămână, dr. Seibert aduce invitați care fac studii de cercetare în stomatologie. Aceștia prezintă cele mai recente studii, protocoale și practicii din literatura de specialitate. 

Citește și: 10 sfaturi pentru medicii aflați la început de drum

Dentistry Uncensored with Howard Farran

Un alt podcast dedicat atât medicilor, studenților și lucrătorilor din domeniul stomatologiei, cât și publicului larg. ”Dentistry Uncensored” este o serie de interviuri și discuții cu scop informativ despre diverse teme, de la simple proceduri, aparatură, lucru calitativ, până la sfaturi de reducere a costurilor. 

Get Off the Dental Treadmill Podcast: Great Dentistry by Dentists Who Lead

Podcast-ul ”Get Off the Dental Treadmill” este dedicat medicilor și managerilor care vor să își deschidă o clinică de succes. Un alt punct dezbătut este redarea pasiunii care a adus în stomatologie atâți medici care și-au pierdut din entuziasm sau energie. 

Dentists and Implants and Worms

Podcast-ul „Dentists and Implants and Worms” s-a născut din dragostea doctorului Justin Moody pentru informații și podcasturi. El a început podcast-ul cu prietenul său de la școala de stomatologie. Acesta are peste 200 de episoade cu teme diverse legate de medicina dentară, management și pacienți. 

The Very Dental Podcast Network

În fiecare săptămână, ”The Very Dental Podcast” oferă interviuri grozave de la oameni interesanți care acoperă toate subiectele de actualitate din stomatologie. Podcast-ul este al unui grup de stomatologi care dezbat într-un mod amuzant subiectele la care se gândesc constant toți medicii dentiști. 

Citește și: Pandemia a împins medicii stomatologi să devină manageri mai buni. Cererea pentru training a crescut cu 50%

The Millennial Dentist

”The Millenial Dentist” se adresează studenților, medicilor și oricărui curios. Acest podcast răspunde la întrebările pe care ni le-am pus cu toții când am fost la dentist. Mai mult decât atât, este prezentat într-o notă relaxată și te învață cum să îți pui stop, să te bucuri de vacanțe și să nu faci sindromul de burnout. 

Primele două podcast-uri dedicate medicinei dentare din România

Dentaline 

Povestea podcastu-lui a început la finalul anului 2021 și în prezent are 4 episoade. Este dedicat atât studenților și medicilor dentiști, cât și publicului larg, curioșilor. 

Endodonție Cu Pasiune

Acest podcast te învață cum să ai succes cu un cabinet stomatologic și aduce în față oameni cu povești fantastice. Medici renumiți din România participă la ”Endodiție Cu Pasiune” și își spun povestea profesională. 

Există o mulțime de lucruri la care să te gândești atunci când vine vorba de terminarea facultății. Mai multe necunoscute apar și în momentul când te gândești la deschiderea unui cabinet stomatologic. 

În orice stadiu profesional te afli, informația de actualitate și o perspectivă diferită sunt mereu de ajutor. Poți să asculți podcast-uri atunci când iei o pauză de la învățat, faci sport sau îți bei cafeaua dimineața. Episoadele nu durează mult, dar lucrurile pe care le înveți, îți pot schimba viziunea și îți pot da răspunsul pe care îl căutai.

Ești medic dentist și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Georgiana Lasc

Îmi place să (mă) informez, să scriu și să învăț cât de mult pot, în orice domeniu activez. Am terminat masterul de Medicină Tradițională Chineză în cadrul Facultății de Medicină (Uni. Transilvania) și am un pisoi portocaliu care îmi verifică textele înainte să le trimit  🐱.

Facebook Comment