Pandemia a împins medicii stomatologi să devină manageri mai buni. Cererea pentru training a crescut cu 50%

Pandemia a împins medicii stomatologi să devină manageri mai buni. Cererea pentru training a crescut cu 50%

Medicii stomatologi au fost impulsionați de pandemie să devină manageri mai buni în propriile cabinete și clinici, drept dovadă, bilanțul anului trecut arată că a crescut cu 50% cererea pentru servicii de training. Iar în 2022, trendul va fi menținut, arată un comunicat transmis de Asociația Dental Office Managers din România. 

Cei aproape doi ani de pandemie au crescut vizibil dorința specialiștilor de a își eficientiza cabinetele în care își desfășoară activitatea și de a le transforma în business-uri care se dezvoltă sănătos pentru pacienți. Astfel, au fost accelerate, în perioada pandemică, investițiile în profesionalizarea managementului cabinetelor, ca răspuns al nevoilor pacienților (tot mai exigenți și informați), dar și în contextul incertitudinii. 

Citește și Viitorul leadershipului medical în România: Cum și de ce medicii talentați devin manageri de succes

Ce rol au avut programele de management pentru stomatologi

Prin programele de pregătire în managementul cabinetelului dentar, medicii stomatologi învață cum să își organizeze mai eficient activitatea clinicii, astfel încât să se poată concentra pe dezvoltarea personală, dar și să asigure, de asemenea, o evoluție sănătoasă a business-ului. 

„În cadrul programelor ADOM am întâlnit o mulțime de medici antreprenori fondatori care și-au pus sub lupă cabinetele și clinicile dentare, constatând că pentru a putea avea un business care crește sănătos și o echipă fidelă, trebuie să investească în toate procesele de management”, a explicat, potrivit sursei citate, dr. Oana Taban, fondator Asociația Dental Office Managers din România (ADOM).

Te-ar putea interesa și Tipuri de leadership. Tu ce fel de lider ești?

În ultimii 8 ani de zile, peste 400 de clinici și cabinete din România și peste 1.000 de specialiști au urmat programele de pregătire în management medical. Există și povești de succes, cu mai multe clinici care au reușit să aibă un grad de ocupare a celor 5 – 7 scaune de peste 90% în mai puțin de 18 luni de la deschidere. De asemenea, s-a observat și o retenție a pacienților de peste 65%, un indicator de creștere important pentru un business din domeniul medicial. 

O mare parte din această creștere se datorează eficientizării managementului programărilor și tratamentelor interdisciplinare”, se mai arată în comunicatul menționat. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment