OAMGMAMR anunță că pot fi depuse cereri pentru Avizul pentru anul 2022

OAMGMAMR anunță că pot fi depuse cereri pentru Avizul pentru anul 2022

Avizul pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de asistent medical și de moasa poate fi eliberat în ultimul trimestru al acestui an, pentru a putea profesa în 2022. Potrivit unui anunț al OAMGMAMR Filiala București, avizele vor fi eliberate în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021.  Acest aviz poate fi eliberat și la data începerii activității profesionale.

Citește și Care sunt obligațiile OAMGMAMR față de asistentul medical și care sunt beneficiile reale ale calității de membru

Cum este emis avizul pentru profesie

Întreg procesul de eliberare a acestor documente este desfășurat online, se arată în aceeași sursă, iar persoanele interesate au de parcurs câțiva pași în acest sens, precum: 

  • Cererea pentru eliberarea avizului trebuie întâi completată și scanată
  • Toate documentele necesare trebuie scanate pentru a fi transmise în format electronic
  • Avizul și documentele necesare trebuie încărcate în secțiunea „Avizare” din contul personal (Cont membru)

Ulterior, după ce este verificat întreg setul de documente, solicitantul va primi avizul pe email, în format pdf (asta dacă actele trimise întrunesc condițiile legale de eliberare). În cazul în care sunt identificate nereguli, este transmis un răspuns în acest sens tot pe email. 

Te-ar putea interesa și Procedura de transfer a membrilor OAMGMAMR la alte filiale

Care sunt condițiile obligatorii pentru eliberarea avizului

  • Solicitantul trebuie să dețină asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, valabilă pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022. Aici trebuie respectată suma minimă de asigurare prevăzută în lege pentru locul de muncă: 10.000 euro pentru unitățile sanitare cu paturi, indiferent de specialitate; 4.000 euro pentru unitățile fără paturi (cabinete, clinici, laboratoare): 2.000 euro pentru asistenții medicali din farmaciile cu circuit deschis, asistenții medicali de igienă și sănătate publică și asistenții care lucrează în institute sau în secții de medicină legală.
  • Taxe si cotizatii plătite la zi
  • Trebuie realizat numărul minim de credite de EMC (educație medicală continuă)

Pentru membri care solicită eliberarea Avizului anual după data de 31 decembrie 2021, eliberarea Avizului anual se va face cu valabilitate de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale”, mai atrage atenția anunțul emis de OAMGMAMR Filiala București.

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment