Cum se pot înscrie asistenții medicali la cursurile de soft skills. Specialiștii fără sancțiuni disciplinare, eligibili

Cum se pot înscrie asistenții medicali la cursurile de soft skills. Specialiștii fără sancțiuni disciplinare, eligibili

Asistenții medicali sau moașele care nu au primit sancțiuni disciplinare sunt declarați eligibili pentru participarea la selecția pentru programul de formare soft skills, organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali și moașelor prin programe de formare soft skills” la care vor participa 960 de persoane, pentru a învăța cum să interacționeze mai bine cu pacienții.

Criteriile de eligibilitate pentru a participa la procesul de selecție sunt următoarele: 

  • Este asistent medical generalist, moașă sau asistent medical.
  • Nu a primit sancțiuni disciplinare. 
  • Este de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor personale incluse în Formularul de înregistrare a grupului țintă și declarația pe propria răspundere.
  • Este de acord să participe la activitățile din cadrul proiectului.
  • Va avea disponibilitatea de a participa la activitățile din proiect pentru care a fost selectat, în conformitate cu datele de desfășurare ale acestora.

Cum se poate înscrie un asistent medical la selecție? Potrivit metodologiei de înscriere, fiecare persoană interesată trebuie să transmită următoarele documente până în data de 1 aprilie:

  • Formularul de înregistrare a grupului țintă – completat corect și semnat (scanat) ; 
  • Declarația pe propria răspundere privind disponibilitatea participării la activitatea din proiect – semnată și datată (scanat);
  • Adeverință de la locul de muncă (care să ateste faptul că persoana este angajată ca asistent medical/moașă);
  •  Diplome de studii, inclusiv specializări și studii postuniversitare (scanat);
  •  C.I valabil (scanat).

Citește și: Asistenții medicali și moașele trebuie să aibă parafă profesională. Ce cuprinde și cum se obține

Echipa de implementare va întocmi 3 registre diferite, câte unul pentru fiecare tematică de curs și va înregistra dosarele în funcție de opțiunile fiecărui participant. O persoană poate participa la o singură tematică de curs, alegând între: comunicare, lucrul în echipă sau well-being. 

Potrivit reprezentanților OAMGMAMR, întrucât proiectul este unul cu acoperire națională, distribuția grupului țintă participant la curs are în vedere selecția de persoane din toate județele țării. Astfel, repartizarea pe județe, pentru anul 1, respectiv 480 de persoane, va fi realizată conform unui tabel. Repartizarea pe județe pentru anul 2 de implementare al proiectului se va face începând cu luna ianuarie 2025 și va viza celelalte 480 de persoane prevăzute în proiect.

Participarea la curs le va aduce profesioniștilor 10 credite EMC (urmare a promovării evaluării finale). 

Cei selectați vor participa la sesiuni de training, care se vor întinde pe durata a patru zile (trei nopți de cazare). Cursurile vor fi gratuite, toate costurile fiind acoperite din bugetul proiectului (cazare, mese, transport). 

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment