Asistenții medicali și moașele trebuie să aibă parafă profesională. Ce cuprinde și cum se obține

Asistenții medicali și moașele trebuie să aibă parafă profesională. Ce cuprinde și cum se obține

Asistenții medicali generaliști, asistenții medicali și moașele din România vor trebui să aibă, începând din luna octombrie, o parafă profesională. Hotărârea care stipulează această obligație a fost publicată în Monitorul Oficial la finele lunii octombrie, ceea ce înseamnă că produce efecte. 

„Asistentul medical generalist, moașa și asistentul medical au obligația să semneze și să aplice parafa pe toate documentele care atestă activitățile profesionale executate, pentru asumarea răspunderii individuale și probarea responsabilității profesionale”, se arată în articolul 1 al Hotărârii din Monitorul Oficial

Potrivit sursei citate, parafa profesională a acestei categorii de profesioniști trebuie să cuprindă următoarele elemente: 

  1. numele și prenumele, după caz, ale asistentului medical generalist, ale moașei sau ale asistentului medical care exercită profesia în regim salarial și/sau independent; 
  2. titlul profesional sau, după caz, specialitatea; 
  3. gradul profesional; 
  4. codul de identificare profesională care este un cod unic, format din 6 cifre, generat din Registrul național unic al asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România (RNU) și care se păstrează pe parcursul întregii cariere profesionale, indiferent de modificările ce intervin în statusul profesional. 

Toate datele pe care le va conține parafa trebuie obținute de asistenții medicali și de moașe printr-o cerere adresată filialei (județene sau din București) din care fac parte. 

După verificarea datelor și aprobarea cererii, filiala județeană/municipiului București eliberează o adeverință care va cuprinde toate elementele, iar în baza acesteia, asistenții își vor confecționa parafa. 

Descarcă de mai jos următoarele documente:

Membrii Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) au obligația să anunțe filiala din care fac parte cu privire la oricare dintre următoarele situații și să solicite eliberarea unei noi adeverințe necesare schimbării parafei: 

  1. modificări ale datelor profesionale sau personale; 
  2. pierderea; 
  3. furtul; 
  4. deteriorarea parafei. 

Aceștia vor atașa cererii și anunțul publicat într-un ziar local cu privire la pierderea sau furtul parafei.

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment