Asistenții medicali și moașele pot participa la un program de formare soft skills 

Asistenții medicali și moașele pot participa la un program de formare soft skills 

Asistenții medicali și moașele din România vor avea ocazia să participe la un program de dezvoltare personală și de formare în soft skills, care să îi ajute în activitatea lor cu pacienții. 

Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali și moașelor prin programe de formare soft skills”, anunțat de reprezentanții Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Prin intermediul participării la programe, asistenții medicali și moașele vor participa la cursuri care urmăresc dezvoltarea abilităților de comunicare, lucrul în echipă și well-being. Toate aceste abilități îi vor ajuta pe profesioniștii care vor participa să le ofere pacienților îngrijiri medicale de calitate. 

La proiect vor putea participa 960 de asistenți medicali și moașe, selectați din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării. Cursurile vor fi gratuite și creditate EMC. În luna martie pe site-ul OAMGMAMR vor fi publicate detalii despre procesul de înscriere și selecție.

Află Totul despre punctajul EMC. Ce este, cum se calculează și cum se obțin punctele

„Proiectul este construit în continuarea programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenți șefi, finalizat în 2023, în cadrul căruia atelierele regionale și sesiunile online au fost marcate de o participare activă și un interes semnificativ din partea asistenților medicali. Aceștia au manifestat un interes deosebit pentru dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă, colaborare în echipă, precum și gestionare și reziliență psiho-emoțională”, se arată în anunțul OAMGMAMR.

Opțiunile participanților la programul anterior au evidențiat importanța acestor competențe în îmbunătățirea calității asistenței medicale și a relației cu pacienții, reflectând astfel nevoia actuală de adaptare și evoluție în domeniul medical. Astfel, s-au pus bazele acestui nou proiect.

Iată De ce e important sa iei in serios cursurile cu puncte EMC ca asistent medical

Potrivit sursei citate, OAMGMAMR își asumă responsabilitatea de a fi „un catalizator în evoluția profesională a acestor specialiști, investind într-o educație medicală continuă de înaltă calitate”. 

„Prin implementarea acestui proiect, organizația reafirmă angajamentul său ferm față de îmbunătățirea constantă a competențelor asistenților medicali, contribuind astfel la creșterea standardelor în domeniul asistenței medicale din România”, mai arată OAMGMAMR.

Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute la adresa [email protected] sau la numărul de telefon: 021/224.00.55. 

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment