Examenul de specialitate a fost amânat pentru 120 de rezidenți de ATI. Ei vor lucra cu pacienții Covid-19

Examenul de specialitate a fost amânat pentru 120 de rezidenți de ATI. Ei vor lucra cu pacienții Covid-19

120 de medici rezidenti de terapie intensivă și-au amânat examenul de specialitate pentru a fi detașați acolo unde este nevoie de ei în lupta împotriva virusului SARS-CoV2. Este vorba despre proba practică a examenului. Măsura este inclusă într-un ordin al Ministerului Sănătății.

Potrivit declarațiilor lui Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, susținute la finalul unei ședințe de Guvern, examenul de specialitate a fost amânat până în luna ianuarie. 

„Cu acordul Ministerului Sănătății a fost emis un ordin care amână examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenți de terapie intensivă, până în luna ianuarie – partea practică a examenului – astfel încât să putem să detașăm rezidenții în teren, acolo unde este nevoie de ei, urmând să susțină proba practică către sfârșitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, când sperăm că trecem de acest val”, a explicat Raed Arafat. 

Citește și Proiectul privind certificatul digital, inechitățile salariale și fonduri insuficiente în spitale: câteva probleme ale personalului medical

Acesta a mai subliniat că spitalele și personalul medical din unități se pot baza pe acești rezidenți, întrucât sunt deja suficient de pregătiți. De asemenea, deja este stabilit faptul că o parte dintre acești rezidenți să fie distribuiți la Iași, să meargă la spitalul modular Lețcani. 

„A fost o soluție de a găsi încă aproximativ 100-120 de rezidenți cu care putem să lucrăm. Și care sunt medici despre care putem să spunem că sunt aproape specialiști – le lipsește doar ultima probă de examen, dar care vor fi de mare folos în lupta cu efectele acestui virus”, a mai punctat secretarul de stat în MAI. 

Cu câteva zile înainte, tot printr-un ordin de ministru a fost aprobată decizia ca toți rezidenții de medicină de urgență să fie preluați la stagiul de bază, adică la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU). Aceștia vor fi preluați pentru completarea personalului medical.

Te-ar putea interesa și Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani caută medici pentru care se oferă şi locuinţe ANL

„Începând cu data de 05.10.2021, medicii rezidenți în specialitatea de medicină de urgență întrerup stagiile pe care le efectuează în alte clinici decât cele de bază și se prezintă la centrele de îndrumare, în vederea includerii în gărzile sau turele din cadrul unității de primiri urgențe care asigură îndrumarea în rezidențiat”, se arată în ordinul semnat de Arafat și avizat de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit?  Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment