Ești de gardă de Dragobete? Cum faci ca persoana iubită să nu îți simtă lipsa

Ești de gardă de Dragobete? Cum faci ca persoana iubită să nu îți simtă lipsa

14 și 24 februarie – două zile dedicate îndrăgostiților – se numără printre cele mai frumoase momente din an. Iubirea plutește în aer, ceea ce devine fără îndoială un prilej de bucurie. Tocmai de aceea, trebuie celebrate așa cum se cuvine. Totuși, ce faci dacă ești nevoit/ă să petreci la muncă, în tura de noapte, departe de persoana iubită? Dacă faci parte din domeniul medical probabil ți-ai dat seama cât de greu este să menții un echilibru între viața personală și cea profesională. Programul unui medic este destul de haotic, tocmai datorită responsabilităților pe care și le-a asumat la depunerea jurământului. Este un du-te vino fizic și emoțional. Zilnic trebuie să te confrunți cu alte povești de viață, ceea ce poate deveni copleșitor la un moment dat. 

Însă, cine spune că nu te poți bucura din plin de Valentine’s Day sau Dragobete, chiar dacă trebuie să ajungi la muncă? Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont și care te vor ajuta să-ți împarți eficient timpul. 

Top 5 sfaturi pentru a celebra ziua îndrăgostiților chiar dacă ești la muncă 

Tura de noapte nu trebuie să devină un impediment în calea iubirii. Dacă vrei ca persoana iubită să nu-ți simtă lipsa de ziua îndrăgostiților, iată top 5 sfaturi de care să ții cont:

  1. Serviți micul dejun împreună – O inițiativă aparent banală, dar care va conta foarte mult. Gesturile simple au întotdeauna o însemnătate aparte. Pregătește mâncarea preferată a persoanei iubite și savurați împreună preparatele. Delectați-vă cu muzica preferată și cu discuții degajate. În cazul în care este necesar, lasă copiii la bunici sau du-i într-o excursie pentru a vă bucura din plin de ziua voastră împreună. 

Citește și: Cum să celebrezi Valentine’s Day în fiecare zi

  1. Mergeți să vedeți răsăritul Ce poate fi mai romantic decât să admirați împreună răsăritul? În dimineața de 14 sau 24 februarie, mergeți într-un loc liniștit și bucurați-vă de priveliștea spectaculoasă. În cazul în care vremea vă permite, puteți lua micul dejun chiar în inima naturii. Asigură-te că ai adus mâncarea preferată a persoanei iubite și o sticlă de șampanie. Va fi cu siguranță o experiență de neuitat. 
  2. Scrieți-vă mesaje drăguțe După un timp de relație, schimbul de mesaje dintre doi îndrăgostiți devine destul de plictisitor. Dacă locuiți împreună probabil că majoritatea mesajelor se rezumă la liste de cumpărături sau activități casnice care trebuie duse la bun sfârșit. Însă, de Valentine’ s Day sau Dragobete revino la mesajele drăguțe pe care obișnuiați să vi le trimiteți la început. Chiar dacă tura de noapte este destul de solicitantă, găsește-ți timp pentru a-i scrie sau a o suna. Iubirea este despre inițiative făcute din inimă. 
  3. Lasă-i surprize în casă, pe care să le descopere când ești plecat/ă – Cu siguranță vei reuși să generezi zâmbete de bucurie dacă alegi să-i lași cadouri dulci pe care să le deschidă atunci când tu ești la muncă. Pentru a mări suspansul, lasă-i indicii prin casă – fie că sunt bilețele sau pur și simplu obiecte. Poți apela și la mesaje text, pe care să i le trimiți la interval de câteva minute. Rezultatul? O reacție cu adevărat autentică. 
  4. Bucurați-vă împreună de liniște Deconectați-vă amândoi de la telefoane și platforme sociale și alocați ziua relaxării. Este o variantă numai bună de luat în calcul, mai ales dacă amândoi sunteți destul de ocupați. Rezervați o ședință de masaj sau pur și simplu bucurați-vă de confortul propriei locuințe. Nimic nu devine mai relaxant decât timpul pe care îl petreci în ambientul armonios de familie. 

Te-ar putea interesa și: Cum să stai departe de telefon în vacanță?

Cum să sărbătorești Valentine’s Day sau Dragobete la muncă?

Empatia, înțelegerea și respectul trebuie să plutească și la locul de muncă, nu numai acasă. Valentine’s Day și Dragobete devin prilejuri numai bune prin care îți poți arăta aprecierea față de colegi sau superiori. Dacă ești nevoit/ă să petreci cele două zile la muncă, chiar în tura de noapte, e indicat să îmbini utilul cu plăcutul. 

Iată câteva modalități prin care poți celebra și care te vor ajuta să nu mai resimți atât de tare dorul față de persoana iubită: 

  • Decorează spațiul de lucru – În mod evident nu poți integra baloane în formă de inimioare sau postere cu mesaje drăguțe pe holurile spitalului. Poți înveseli atmosfera și păstra în același timp nota de profesionalism prin adăugarea unor vaze cu flori. Poți opta inclusiv pentru  sculpturi și tablouri diverse pe care le poți amplasa în sala de așteptare. În ceea ce privește zona dedicată exclusiv cadrelor medicale, lasă-ți imaginația să lucreze. Stabilește cu ceilalți colegi ce decor s-ar potrivi mai bine și lăsați iubirea să plutească în aer. 
  • Celebrați cu dulciuri sau prăjituri cu tematică – Consumul de dulciuri nu este tocmai indicat, însă de Valentine’s Day sau Dragobete poți face o excepție. Puteți comanda câteva platouri pentru a vă îndulci orele petrecute în turele de noapte. În cazul în care ceilalți colegi sunt de acord puteți aduce prăjituri homemade, decorate în ton cu sărbătorile. Pentru a oferi un plus de amuzament și voie bună momentului, puteți să organizați inclusiv un concurs, în care să desemnați cea mai bună prăjitură. 
  • Faceți schimb de mesaje motivaționale Pentru a întări legătura dintre colegi, dar și a marca așa cum se cuvine ziua îndrăgostiților, optați pentru altfel de declarații. Scrieți pe bilețele ce apreciați cel mai mult la colegii voștri și complimentați-vă calitățile. În cazul în care vrei să rezolvi eventualele neînțelegeri sau discuții în contradictoriu împachetează argumentele în critici constructive. Exercițiul va fi cu siguranță unul folositor în definitivarea unor relații profesionale pe termen lung. 
  • Delectați-vă cu muzică atunci când intervine oboseala – Dacă tura de noapte începe să își facă efectul și să faciliteze instalarea oboselii, dați o mică petrecere în spațiul dedicat exclusiv personalului medical. Creați împreună un playlist special, cu melodii de dragoste și nu ezitați să vă dezmorțiți prin câteva mișcări de dans. 

Concluzii

Trebuie să petreci ziua îndrăgostiților la muncă, în tura de noapte? Nicio problemă! Există câteva trucuri care te vor ajuta să celebrezi alături de persoana iubită. Chiar dacă seara te așteaptă un program obositor, încearcă să împarți ziua în așa fel încât partenerul sau partenera să nu-ți simtă lipsa atunci când pleci. Serviți micul dejun și faceți activitățile zilnice împreună. Bucurați-vă din plin de liniște, ascultați muzica voastră preferată și mergeți să vedeți răsăritul. Lasă-i mesaje și cadouri drăguțe în casă, pe care să le descopere atunci când tu ești la muncă. 

Poți transforma chiar și orele de muncă în momente de sărbătoare. Decorează spațiul de lucru și delectează-te cu prăjituri dulci și mesaje motivaționale. Adaugă flori și decorațiuni care să ofere o notă interesantă ambientului. Exprimă-ți aprecierea față de colegii de muncă și alege să-ți rezolvi conflictele din trecut. Dacă faci parte din echipa de conducere, nu ezita să îți binedispui angajații, indiferent de situație. 

Alege să celebrezi iubirea prin inițiative simple, dar pline de semnificație!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment