Cum să celebrezi Valentine’s Day în fiecare zi

Cum să celebrezi Valentine’s Day în fiecare zi

Valentine’s Day devine un prilej de bucurie pentru toți cei îndrăgostiți sau care se află într-o relație. Este un moment de recunoștință, dar și de exprimare liberă a sentimentelor. Practic, Valentine’s Day este dovada vie a faptului că iubirea este cea care contează în definitiv. Totuși, mulți aleg să își concentreze toate eforturile pe ziua de 14 februarie, ceea ce nu este neapărat greșit. Însă, ziua iubirii ar trebui celebrată în fiecare moment. În plus, menținerea constantă a unui echilibru într-o relație este cheia unei vieți de succes, atât pe plan personal, cât și profesional. 

Ca medic probabil știi cât de mult contează să ai pe cineva aproape, care să te susțină în momentele nu tocmai plăcute. Cazurile urgente, dar și responsabilitățile colegiale pot deveni copleșitoare. Situațiile de colaps apar fix atunci când nu te aștepți, ceea ce îți poate da peste cap întregul univers. De cele mai multe ori simți că pe cont propriu poți rezolva orice dezechilibru din viața profesională. Totuși, nimic nu se compară cu sprijinul acordat de persoana la care ții cel mai mult. Trebuie să recunoști. El sau ea reprezintă punctul tău de stabilitate, motivul pentru care o poți lua de la capăt cu optimism în fiecare zi. 

Ce impact are o relație de durată asupra carierei medicale?

Fără îndoială există o interdependență între viața personală și cea profesională. Oricât de mult ai încerca să te detașezi de problemele sau responsabilitățile de la locul de muncă, sentimentele negative vor reuși să te acapareze într-un final. Este o situație perfect normală, pe care o poți evita numai dacă alegi să construiești o relație de lungă durată, bazată pe înțelegere și respect reciproc. 

Citește și: Carieră sau viața personală? Sau, cum să le împaci pe amândouă

Ca medic sau persoană care lucrează într-un domeniu atât de versatil așa cum este medicina vei avea nevoie de cineva lângă tine care să te susțină necontenit. De ce? Ei bine, iubirea este sursa oportunităților constante de evoluție, secretul către o stimă de sine pozitivă și o performanță extraordinară la locul de muncă. O relație armonioasă îți poate garanta atingerea rapidă a obiectivelor profesionale. Când știi că ai pe cineva lângă, care te susține și te înțelege, îți va fi mult mai ușor să te bucuri de rezultate impresionante pe plan profesional. În plus, dragostea sinceră îți poate aduce și alte beneficii: 

  • Te eliberează de stres – Ce poate fi mai relaxant decât să îți închei o zi obositoare acasă, alături de persoana iubită? Momentele de intimitate, când ți se pare că timpul stă pe loc și nimic nu mai contează sunt cele mai benefice. Apropierea de persoana pe care o iubești, indiferent de ce formă ar lua, este cea care oferă creierului tău posibilitatea de a elimina factorii de stres și oboseală. 
  • Îți dă motive de a continua – Probabil că de-a lungul carierei a trebuit să gestionezi cazuri complexe, a căror final nu a fost unul tocmai plăcut. Povara situațiilor tragice poate fi de cele mai multe ori foarte greu de gestionat. Singurătatea amplifică stările de anxietate, depresie și neliniște care vin la pachet cu nereușitele profesionale. În momentul în care există cineva suficient de implicat pentru a-ți readuce zâmbetul pe buze, durerea va dispărea încetul cu încetul. 

Află mai multe despre: Singurătatea în profesia de medic: cum se manifestă și cum o combatem?

Tips and tricks pentru a te bucura de Valentine’s Day în fiecare zi 

Dacă îți dorești o carieră medicală de succes, dar și o viață de familie armonioasă, Valentine’s Day nu ar trebui celebrat doar o singură zi pe an. 

Vrei să te bucuri de un parcurs armonios pe toate planurile? Atunci ar fi bine să: 

  • Tragi o linie foarte clară între profesie și viață personală – Chiar dacă cele două aspecte se întrepătrund și se influențează reciproc, nu întrece măsura. Cheia către armonie pe toate planurile este să îți gestionezi cu atenție relația amoroasă, chiar dacă programul de la muncă nu este cel mai prietenos. Încearcă să le menții în echilibru pentru că avantajele nu vor întârzia să apară.  Mergi mai des în vacanțe alături de persoana iubită și găsește mereu noi oportunități prin care te poți detașa de stresul cotidian. 

Vezi și articolul despre: Banii sau viața (profesională)?

  • Prețuiești fiecare moment pe care îl petreci alături de cei dragi – Nu mai rata ocaziile de distracție, oricât de neînsemnate ar părea la prima vedere. O simplă ieșire la film sau o plimbare relaxantă prin parc îți poate face mai mult bine decât crezi. Momentele simple, dar pline de semnificații, alimentează iubirea pentru partener, dar și cea pentru propria persoană. Este o modalitate prin care te poți elibera de tensiunea acumulată din cauza zilelor agitate de muncă. 
  • Nu mai subestima trecerea ireversibilă a timpului – De cele mai multe ori, timpul se scurge fără să-ți dai seama. Așa e ciclul vieții. Vine și se duce fără prea multe explicații. Tocmai de aceea, e important să nu-i subestimezi valoarea. Investește în experiențe, nu în lucruri. Fă lucruri spontane alături de partenerul sau partenera ta, chiar dacă relația voastră nu mai e la început. Să-ți surprinzi plăcut persoana iubită este mereu o idee bună. Vei resimți din plin fericirea cu care vine la pachet o asemenea inițiativă. 

Citește și: Cuplurile de medici: ce impact au căsătoriile (tot mai dese) în lumea medicală asupra vieții și carierei lor?

Concluzii 

Valentine’s Day este un moment special, un prilej de sărbătoare, care aduce aminte cât de importantă este iubirea. Dar știi ce este cu adevărat frumos? Să celebrezi Valentine’s Day în fiecare zi a vieții tale. Ca persoană care este nevoită să lucreze într-un domeniu aflat mereu într-o continuă mișcare, o relație armonioasă, de lungă durată îți va aduce numeroase beneficii. Echilibrul dintre viața personală și cea profesională este cheia către o viață fericită, lipsită de griji sau stres. Ba mai mult, este secretul care te va ajuta să excelezi și să găsești mereu oportunități de evoluție. Valentine’s Day nu este despre cadouri frumoase sau replici siropoase, ci despre capacitatea de a menține o relație sănătoasă, indiferent de situație. 

Cu mindset-ul potrivit și sprijinul acordat din partea persoanei iubite, poți reuși orice!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un profil aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment