Cum găsești angajatorul perfect ca asistent debutant?

Cum găsești angajatorul perfect ca asistent debutant?

Dacă ai absolvit de curând Facultatea de Asistență Medicală sau Școala Postliceală Sanitară și ai obținut certificatul de membru OAMGMAMR cu siguranță te gândești cu entuziasm la alegerea jobului ideal. Elanul la început de carieră este firesc, mai ales când vine vorba de un domeniu atât de provocator. În asemenea momente îți dorești cu orice preț să arăți ceea ce poți și să acumulezi cât mai multă experiență. Tocmai de aceea ești tentat/ă să îți creezi așteptări nerealiste despre atitudinea viitorului angajator și caracteristicile mediului de lucru.

În asemenea cazuri perfecțiunea este influențată semnificativ de nevoile și așteptările tale. Gândește-te bine înainte ce îți dorești de la tine și cum vrei să evoluezi ca asistent medical în următorii ani. Majoritatea are impresia că a găsi locul de muncă perfect este o obligație și nu o alegere. Vei găsi ceea ce căutai numai dacă îți proiectezi obiective realizabile și acorzi o atenție deosebită câtorva aspecte importante. 

Cum recunoști un angajator perfect?

În ciuda aparențelor, angajatorul perfect chiar există, doar că trebuie să îl cauți cu atenție. Iată câteva trăsături care îți vor indica faptul că ai găsit persoana potrivită:

–  Are o energie pozitivă – E important ca angajatorul să îți transmită din prima o energie bună. Chiar dacă ești timorat/ă primul interviu va decurge perfect, tocmai datorită felului de a fi al viitorului angajator. E mereu cu zâmbetul pe buze și știe să privească întotdeauna partea plină a paharului.

Citește și: 5 cele mai importante aspecte de care să ții cont în calitate de asistent debutant

–  Pune accent pe calitate, nu pe cantitate – Un angajator care știe ce înseamnă performanța îi va alege pe cei cu adevărat pasionați de ceea ce fac. În domeniul medical e foarte important să te orientezi către asistenți care au ales o asemenea meserie nobilă din dorința de a-i ajuta pe alții, nu din considerente materiale. Tocmai de aceea, angajatorul ideal nu va pune accent neapărat pe experiența pe care ai acumulat-o, ci pe obiectivele tale profesionale.

–  Îți oferă respect – Nu te va privi de sus și nici nu va încerca să te pună în dificultate de la prima întâlnire. Știe să respecte, tocmai de aceea toți angajații îl privesc ca pe mentor și nu ca pe un șef.

–   Știe cât de important este echilibrul dintre viața profesională și cea personală – Cine spune că e imposibil să menții ca asistent debutant armonie între carieră și familie înseamnă că nu a găsit compania potrivită. Angajatorul perfect îți pune la dispoziție toate resursele necesare pentru a te simți bine la locul de muncă. Oferă un program bine definit și face tot posibilul pentru a definitiva o atmosferă relaxantă în cadrul echipei.

Te-ar putea interesa și: 10 moduri în care să faci față situațiilor de stres

–   Apreciază performanțele și le răsplătește pe măsură – Nu va amâna niciodată o recompensă, mai ales când e vorba de rezultate extraordinare. De asemenea, știe că greșelile sunt perfect normale, mai ales când intervin situații neprevăzute. Nu va pune presiune pe tine și nici nu te va descuraja. Ba din contră te va ambiționa să îți dorești mai mult de la tine și astfel vei reuși să îți depășești limitele. Feedback-ul pe care ți-l va oferi va fi unul constructiv.

–   Pune întotdeauna accent pe siguranța angajaților săi – Se va asigura că instituția este echipată cu toate materialele necesare, tocmai pentru a oferi medicilor și asistenților un ambient plăcut. E important să lucrezi într-un spațiu care să îți ofere posibilitatea de a derula cu ușurință toate activitățile.

Unde găsești cei mai buni angajatori?

Când vine vorba de angajatorii perfecți ar trebui să știi că nu îi vei găsi niciodată în locurile mediocre. Sunt de obicei la conducerea instituțiilor medicale recunoscute pentru meritele deosebite și standardele înalte de calitate oferite pacienților. MEDIjobs este locul în care vei găsi mai mult ca siguri angajatori orientați către performanțe excelente. De asemenea, datorită felului în care a fost gândită platforma vei avea parte de mai multe beneficii în ceea ce privește alegerea mediului de lucru:

– MEDIjobs îți trimite oferte de muncă compatibile cu profilul tău de angajat, în conformitate cu experiența și așteptările tale salariale, iar tu o poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor tale. Practic, tu îți alegi locul de muncă, nu mai e nevoie să aștepți săptămâni întregi pentru a primi un răspuns din partea companiilor la care ai aplicat.

–  Interfața platformei este gândită pentru a permite oricui să se bucure de avantajele pe care le prezintă. Crearea contului este un proces simplu care durează în jur de două minute. Tocmai de aceea, devine alegerea ideală chiar și pentru cei mai în vârstă, care nu știu toate secretele tehnologiei.

–   Poți stabili împreună cu angajatorul o zi în care vă veți putea întâlni la un interviu. Totul este gândit în așa fel încât ambele părți să aibă de câștigat: atât candidatul, cât și viitorul angajator.

Citește și: Ghid: Interviul de angajare pentru cadrele medicale. Ce trebuie să faci ca să-ți mărești șansele de a fi angajat

–  Vei primi rapid detalii despre felul în care se desfășoară procesul de angajare. Angajatorii care utilizează platforma MEDIjobs pentru a face recrutări știu cât de important este pentru candidați să primească un răspuns concret cât mai repede posibil. Astfel, vor avea grijă să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie, chiar și în cazul în care este vorba de un refuz.

–  Este 100% gratuit. Simplă, eficientă și multifuncțională, platforma MEDIjobs devine mai mult ca sigur locul ideal pentru orice cadru medical. Nu trebuie să investești niciun ban pentru a-ți putea găsi un job pe măsura așteptărilor.

Concluzii

Angajatorul perfect este așadar o persoană orientată către succes, care știe ce vrea și își dorește să facă performanță. Transmite mereu o energie bună și este atent la nevoile pe care le prezintă angajații săi. Nu se vede ca o persoană superioară și nici nu îi tratează pe ceilalți cu aroganță. Vrea întotdeauna să ofere angajaților cele mai bune condiții, tocmai de aceea face orice pentru a definitiva un ambient relaxant.

Dacă vrei să ai parte de un debut în carieră presărat cu rezultate de succes ar trebui să acorzi o atenție sporită aspectelor enumerate mai sus. A-ți găsi locul perfect din prima nu este deloc o misiune ușoară, dar nici imposibilă. Cu puțin ajutor din partea platformei de recrutare MEDIjobs vei găsi din prima locul de muncă ideal și angajatorul perfect! 

Ești asistent medical debutant și îți cauți un loc de muncă? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment