CMMB: Avizul de liberă practică poate fi semnat și cu sigiliu electronic

CMMB: Avizul de liberă practică poate fi semnat și cu sigiliu electronic

Începând de anul acesta, adică din luna februarie, eliberarea avizului anual de liberă practică a fost modificată. Acest lucru înseamnă că avizul anual poate fi semnat și cu sigiliu electronic, care înlocuiește astfel toate elementele fizice: semnătura olografă, timbrul sec, ștampila Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Avizul anual de liberă practică (ALP) poate fi semnat cu sigiliu electronic dacă medicul optează pentru această variantă. Avizul poate fi descărcat din contul de pe PORTAL CMMB (la secțiunea „Documente CMR Semnate”).

În situația în care optați pentru eliberarea Avizului de Liberă Practică (ALP) semnat electronic, acesta nu poate fi eliberat și pe suport de hârtie cu semnătură olografă (conform recomandărilor din decizia 5/18.12.2020 a CMR)”, se arată într-o informare de pe site-ul CMMB, semnată de președintele Cătălina Poiană. 

Citește și Colegiul Medicilor: Formularul pentru obținerea avizului anual de liberă practică, modificat

Statusul cererii trebuie urmărit constant, în cazul în care cererea a fost transmisă prin portal. 

Documentele pentru a fi obținut acest aviz pot fi depuse direct prin portal, din contul medicului care dorește acest lucru, prin email (la adresa [email protected]) sau direct la sediul CMMB din strada Avram Iancu, nr. 1, Sector 2, București.

Dacă solicitați ALP-ul semnat electronic, indiferent de modul în care depuneți documentele (prin e-mail, prin PORTAL sau direct la sediu) acesta va fi încărcat în contul dvs din PORTAL CMMB (pentru a fi siguri că vizualizați sigiliul electronic la deschiderea ALP-ului, vă rugăm să folosiți Adobe Acrobat Reader)”, mai subliniază președintele CMMB, Cătălina Poiană.

Decizia de a fi aplicată această modificare a fost luată în luna decembrie a anului trecut, de Consiliul Național al Colegiului Medicilor. Concret, este vorba despre decizia 5/18.12.2020, care include sigiliul electronic în eliberarea acestui certificat. 

Citește și Cum obții certificatul de membru al Colegiului Medicilor: acte necesare

Astfel, a fost adăugat un nou alineat, (6), care deschide ușa către o astfel de opțiune: „În situația în care, în cererea de avizare anuală a certificatului de membru, medicul optează pentru transmiterea avizului prin mijloace electronice, timbrul sec, semnătura olografă a președintelui și ștampila colegiului teritorial de pe aviz se vor înlocui cu sigiliul electronic calificat al colegiului teritorial”.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment