5 lucruri pe care să le faci în zilele libere pentru a-ți încarca complet bateriile

5 lucruri pe care să le faci în zilele libere pentru a-ți încarca complet bateriile

Zilele libere sunt momentele pe care cei mai mulți dintre noi le așteptăm cu sufletul la gură. Le gestionăm însă cum trebuie?

Nu de puține ori avem senzația că revenim la locul de muncă mai obosiți decât eram înainte de binemeritata și mult dorita pauză. Chiar dacă nu am mai avut sarcini de lucru, deadline-uri sau nu am mai fost expuși la stresul generat de locul de muncă, involuntar am generat mai multe lucruri de făcut decât timp liber am avut. Tendința de a ne suprasolicita în perioadele destinate relaxării sunt explicate prin alocarea deficitară a timpului în zilele în care muncim. Astfel, rămânem în urmă pe plan social, amânăm ieșirile cu prietenii, ignorăm treburile casnice și ne refugiem în activități statice, locale, menite să ne umple orele rămase după ziua de muncă.

MEDIjobs vă propune 5 modalități prin care puteți eficientiza modul în care folosiți timpul liber

1. Nu vă aglomerați  

Treburile casnice de zi cu zi și cumpărăturile ne ocupă o mare parte din timpul liber. Ajungem în această situație tocmai pentru că, în timpul săptămânii de muncă, programul încărcat ne limitează activitățile. Este normal ca odată ce avem o zi liberă să recuperăm vizitele pe la diferite magazine, gătitul și alte treburi casnice. Pentru a fi siguri că aceste activități nu ne consumă orele de relaxare, trebuie să le facem cât mai devreme, evitând astfel să ne aglomerăm.

 

2. Căutați liniștea

Mediul zgomotos și alert de la locul de muncă trebuie dat uitării în zilele libere. Încercați pe cât posibil să abordați activitățile din timpul liber în liniște și cât mai relaxați. Evitați locurile agitate, aglomerate și căutați să vă refugiați în parcuri și locații silențioase.

 

3. Faceți mișcare

 

Chiar dacă avem tendința să trecem la un repaus total, fizic și psihic, nu uitați că mișcarea provoacă o cascadă de endorfine și reduce stresul.

 

4. Ignorați-vă viciile

 

Viciile sunt generatoare de plăceri artificiale și dăunătoare. Încercați să le uitați în zilele libere și astfel vă veți purifica mintea și trupul.

5. Întrețineți hobby-urile

 

În timpul săptămânii de muncă cel mai mult au de suferit hobby-urile și activitățile plăcute de fiecare. Acordați-le o atenție sporită în zilele libere. Introduceți-le cât se poate de des în planul de activități pe care vi l-ați creionat și rezultate nu vor întârzia să apară. Veți fi mai liniștiți, mai veseli și mai plini de energie.

 

Încercați să urmați cât mai multe dintre cele cinci sfaturi și puteți fi siguri că zilele libere se vor transforma în adevărate oaze de liniște, perfecte pentru a vă pregăti pentru o nouă săptămână de muncă.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment