Beatrice Mahler cere autorităților să finalizeze statutul cercetătorului din spitalele publice

Beatrice Mahler cere autorităților să finalizeze statutul cercetătorului din spitalele publice

Managerul Spitalului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a făcut un apel către autorități pentru a finaliza mai rapid statutul cercetătorului din spitalele publice. Medicul a făcut referire la componenta de cercetare care, până acum, a avut de suferit din cauza lipsurilor de legislație.

„Reprezint un institut care, pe lângă partea medicală, are şi o componentă de cercetare. O componentă de cercetare care, din păcate, cu legislaţia existentă până nu demult a avut de suferit, pentru că medicii şi nici biologii şi nici alte categorii profesionale nu îşi doreau să lucreze în cercetarea românească. Lucrurile în cercetarea românească nu sunt încă aranjate din punct de vedere legislativ. (…) Mă adresez dumneavoastră cu un apel de a finaliza Statutul cercetătorului român şi din spitalele publice româneşti, pentru că legislaţia s-a adaptat până la nivel de salarizare, însă acordul acestor doctori, biologi, chimişti să lucreze şi să le fie recunoscută munca în spitalele româneşti mai are câteva etape. (…) Este un moment foarte bun să ne gândim la medicul român, la medicul implicat nu doar în activitatea de la patul pacientului, ci şi în activitatea de cercetare”, a spus Mahler, în cadrul conferinței ”Dezvoltarea colaborării internaţionale în medicină”, eveniment organizat sub egida Universităţilor de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, „Carol Davila” din Bucureşti, „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, precum şi a Colegiului Medicilor din România.

Citește și Expiră termenul în care personalul medical angajat în pandemie rămâne pe funcțiile temporare. Ce soluții sunt

Managerul institutului ”Marius Nasta” deplânge lipsa colaborărilor cu centrele de cercetare din SUA. „Institutul ‘Marius Nasta’ are proiecte importante de cercetare în acest moment cu multe centre din Uniunea Europeană, cu centre de cercetare în domeniul tuberculozei din Africa de Sud, dar ne lipsește cercetarea cu Statele Unite. (…) Foarte mulţi pacienţi care au trecut prin COVID au rămas cu diabet zaharat ca și o boală de cursă lungă pe care trebuie să o managerieze”, a adăugat Mahler, conform Agerpres

Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment