10 spitale din București vor să-și modernizeze instalațiile și accesează fonduri europene

10 spitale din București vor să-și modernizeze instalațiile și accesează fonduri europene

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că 10 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului București își vor moderniza sau își vor înlocui instalațiile electrice, pentru a evita incendiile și problemele de ventilație, din cei 23 milioane de euro.

Spitalele care au semnat acordul pentru fonduri europene

Au semnat astăzi acorduri de parteneriat cu Administraţia Spitalelor (ASSMB), în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea instalațiilor electrice, a instalațiilor pentru siguranța la incendiu și a sistemelor de ventilație următoarele spitale:

  • Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, 
  • Spitalul Clinic „dr. Victor Babeș”, 
  • Spitalul Clinic Colentina, 
  • Spitalul Clinic de Nefrologie „dr. Carol Davila”, 
  • Spitalul Clinic „Sf. Maria”, 
  • Spitalul Clinic „dr. I. Cantacuzino”, 
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie „prof. Dr. Alexandru Obregia”, 
  • Spitalul Clinic Colțea, 
  • Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefan”,
  • Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu”.

Citește și: Digitalizare la Bihor: Medicii din spitale vor face schimb de date și analizează de la distanță pacienții Covid-19

„A fost o decizie foarte bună a Ministerului Sănătății de a deschide pe POIM acest program. Administrația Spitalelor și managementul spitalelor din subordine au făcut proiectele tehnice ca ele să poată fi depuse pe această secțiune a POIM-ului- Axa Prioritară 9 – Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale, cu o valoare totală de 22,8 milioane euro”, a spus primarul general Nicușor Dan.

Primarul General a mai arătat că aceste investiţii vin în continuarea celorlalte contracte de finanţare semnate deja prin POIM, în valoare de 26 de milioane de euro, care vizează decontarea cheltuielilor legate de echipamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare pe care Primăria Capitalei le-a efectuat pentru spitalele care tratează pacienţi COVID-19, aflate în subordine.   

 „Este foarte important să subliniem faptul că proiectele au fost scrise la nivel de schiţă de proiect, prin structura internă a ASSMB – Direcţia de Programe, fără alte costuri suplimentare. Acordurile de parteneriat cu spitalele au fost semnate astăzi, proiectele sunt încărcate în platforma MySMIS şi aşteptăm evaluarea din partea colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene. Îmi doresc şi estimez ca data de 15 ianuarie să fie momentul în care vom avea contractele de finanţare semnate”, a spus directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.

Te-ar putea interesa și: Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei

De asemenea, directorul ASSMB a precizat că a fost finalizată procedura privind achiziţionarea a 3.792 de dispozitive automate și autonome pentru stingerea incendiilor, de tip bilă, care sunt în curs de livrare și urmează să demareze procedurile de licitație publică în vederea realizării lucrărilor necesare pentru obținerea Autorizației de Securitate la Incendiu pentru Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Luca”, Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic „Colțea”, conform documentațiilor aprobate în 2020.  

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment