Digitalizare la Bihor: Medicii din spitale vor face schimb de date și analizează de la distanță pacienții Covid-19

Digitalizare la Bihor: Medicii din spitale vor face schimb de date și analizează de la distanță pacienții Covid-19

Spitalele publice din Bihor vor implementa un proiect nou de digitalizare, menit să ajute medicii specializați pe diferite afecțiuni să obțină informații ale unor cazuri din alte unități sanitare de la distanță și pentru a oferi diferite opinii sau consultanță. 

Potrivit unei informări transmise de Prefectura Bihor, această informatizare a datelor medicale ajută echipele din spitale să analizeze, la distanță, evoluția pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV2 care au complicații. De asemenea, este oferit și accesul la tratament specializat în zonele din județul Bihor unde nu sunt suficienți specialiști. 

Proiectul este implementat cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Serviciul administrează și pune la dispoziție componenta tehnică (infrastructura de comunicații prin fibră optică, tabletele din spitale, aplicația de videoconferințe și cloud-ul pentru stocarea datelor medicale). 

Citește și INTERVIU | Bogdan Dumitrescu, CEO HTSS: Digitalizarea aduce imbunatatirea calitatii actului medical

„Soluția tehnică implementată de Serviciul de Telecomunicații Speciale va permite unităților medicale din județ să beneficieze de expertiza specialiștilor din alte spitale, prin accesul la videoconferințe securizate și partajarea într-o platformă virtuală a fișierelor multimedia: filmări cu diverse patologii ale pacientului, imagistică medicală de tipul RMN, CT, ecografii, PET-CT etc”, se arată în informarea Prefecturii. 

De menționat este faptul că sistemul este, în prezent, în etapa de testare, și sunt conectate două unități sanitare: Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea cu Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș. 

„Cu ajutorul acestei soluții digitale, medicii specialiști pot oferi expertiză în asistența de urgență, cardiologie, chirurgie, radiologie, dermatologie, oncologie, precum și alte specializări”, se mai arată în informarea citată. 

La rândul lor, reprezentanții STS au subliniat că, în Bihor, consultațiile medicale la distanță „vor avea un plus de eficiență și rapiditate”. 

Te-ar putea interesa și 7 tendințe de digitalizare a asistenței medicale în noul deceniu

„Schimbul de date medicale între specialiștii în sănătate din Bihor se va realiza printr-un sistem securizat de videoconferință și o platformă virtuală unde pot fi încărcate fișiere multimedia – filmări cu diverse patologii ale pacientului, imagistică medicală de tipul RMN, CT sau ecografii”, informează STS. 

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment