Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei

Ministerul Sănătății a primit fonduri suplimentare pentru asigurarea vaccinurilor pentru copiii de 14 ani și pentru gravide, conform calendarului național de vaccinare.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de pe 14 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

În ce scop vor fi folosiți banii

Conform documentului, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9.984 mii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

„Fondurile sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71 000 doze de vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiat un acord-cadru. Continuăm astfel imunizările din cadrul Programului național”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Citește și: CMR va susține sancționarea medicilor ce transmit teorii false

Rolul vaccinului

Schema națională de vaccinare cuprinde vaccinurile administrate copilului încă din primele 24 de ore de viață și până la vârsta de 14 ani.

Vaccinurile cuprinse în Schema națională de vaccinare sunt recomandate de Ministerul Sănătății și oferite gratuit de statul român.

Vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA este o clasă de vaccinuri combinate împotriva a trei boli infecțioase la om: difterie, pertussis și tetanos. Vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular (DTPa) pentru adulți se administrează la 14 ani.

Citește și: Proiectul care obligă medicii să dețină certificat digital, în Parlament. Acum sunt vizați și angajații din CNAS, IGSU și Ministerul Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății, milioane de oameni mor în fiecare an în lume din cauza bolilor infecțioase. Copiii mici sunt cei mai vulnerabili la aceste infecții, motiv pentru care trebuie protejați cât mai devreme posibil. Pentru ca protecția să fie completă, sunt necesare mai multe vaccinuri.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment