Un medic român a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Un medic român a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

În cadrul Adunării Mondiale a Sănătății de anul acesta, Organizația Mondială a Sănătății a acordat un premiu special medicului român Cătălin Denciu. 

Acesta a fost premiat pentru gestul său realizat într-un moment critic, în luna noiembrie 2020, dr. Cătălin Denciu a intrat în secția ATI care ardea, pentru a-și salva pacienții bolnavi de COVID-19 care erau internați în acea secție.

În urma intervenției sale, dr. Cătălin Denciu a suferit arsuri grave și a fost transferat la spitalul militar din Bruxelles unde se află și în prezent.

Citește și Spitalul Marius Nasta a inaugurat un call center pentru aparținătorii pacienților COVID

Gestul său a fost apreciat

În decembrie 2020, dr. Cătălin Denciu a fost desemnat ”Omul Anului” de postul public de televiziune din Belgia. De asemenea, a fost premiat și în cadrul galei Medica Academica. 

Premiul acordat în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății are o importanță deosebită. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre gestul medicului român erou, în deschidere, spunând despre dr. Cătălin Denciu că „este un medic român de la Terapie Intensivă. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și avea grijă de pacienți Covid, când în spitalul său a izbucnit un incendiu. Zece pacienți au murit și, în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt supereroi, sunt oameni la fel ca noi, restul”.

Deși se află încă în spitalul din Bruxelles, pentru recuperare, dr. Cătălin Denciu a transmis un mesaj de mulțumire.

Te-ar mai putea interesa și Federația SANITAS solicită colaborarea pe perioadă nedeterminată cu personalul medical angajat în perioada stării de alertă

Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă.

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei. Haina de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să-l sprijiniți, să luptați împreună cu ei pentru a învinge pandemia. Eroii sunt cei care zi de zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor. E un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează, care merg mai departe. Sunt mândru să fiu unul dintre acești oameni. Sănătatea este o victorie asupra suferinței și bolii. Împreună vom învinge!”.

Ești medic și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment