Spitalul „Bagdasar – Arseni” primește 65 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură

Spitalul „Bagdasar – Arseni” primește 65 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură

Spitalul de Urgență „Bagdasar – Arseni” din Capitală primește de la stat peste 65 de milioane de lei pentru investiții în dotările cu aparatură de specialitate.

În cadrul ședinței de Guvern organizate recent, Executivul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care unitatea medicală primește fondurile.

Odată cu aprobarea Hotărârii de Guvern, banii vor fi alocați în cadrul proiectului „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni București”, explică Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă. 

Citește și Alocare urgentă de bani pentru reabilitarea spitalelor: 50 milioane euro printr-un memorandum

Astfel, documentul prevede aprobarea sumei de 64.241.000 lei (echivalentul a peste 13 milioane de euro) pentru dotarea cu aparatură medicală. 

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică”, mai informează Ministerul Sănătății. 

În cadrul acestui unități medicale, în fiecare an, specialiștii efectuează în jur de 8.000 de intervenții chirurgicale. 

Potrivit informațiilor de pe pagina oficială a spitalului, aici sunt îngrijiți aproximativ 4 milioane de oameni din București, dar și din județele limitrofe. 

Fondată în 1975, unitatea deține 558 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților și 5 paturi pentru spitalizarea de zi. În anul 1993, a devenit spital de urgență. 

„Bagdasar – Arseni” se mai mândrește cu faptul că este cea mai mare clinică de Neurochirurgie din România, cu 263 paturi. Aici este abordată întreaga patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală. 

Citește și Principalele provocări ale sistemului de sănătate global în noul deceniu

Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” se menţine ca centru de referinţă naţională în: (…) Abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic și tratament. Adresabilitate natională. Puternic centru de învaţământ pentru personalul medical. Important centru de cercetare stiinţifică medicală”, este menționat pe pagina oficială a spitalului. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment