România cere sprijin internațional pentru gestionarea crizei sanitare

România cere sprijin internațional pentru gestionarea crizei sanitare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Guvernului României a emis o hotărâre prin care solicită asistenţă internaţională pentru gestionarea crizei sanitare din România. Conform CNSU, avem nevoie de medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.

Decizia a fost luată ”având în vedere nevoia acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, precum şi imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale acestor pacienţi”.

Citește și: Zeci de medici și paramedici din Republica Moldova au venit să sprijine personalul medical din România în lupta cu COVID-19

Drept de muncă temporar pentru echipele medicale sosite în România

Documentul mai prevede ca instituțiile precum Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România să emită în regim de urgenţă documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical şi medic pe teritoriul ţării noastre pentru membrii echipelor care sosesc în România.

Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei este cel care se va ocupa de coordonarea și repartiția echipelor medicale care vor veni în ajutorul României.

Hotărârea a fost luată pe baza supraaglomerării unităților sanitare

Potrivit Agerpres, a fost luată în considerare “creşterea exponenţială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi ce au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, precum şi nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităţilor sanitare”.

Te-ar putea interesa și Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei

Adoptarea respectivei hotărâri s-a făcut la propunerea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vicepreşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, “în sensul solicitării de asistenţă internaţională”. 

În prezent, România se află în plină criză sanitară, cauzată de valul patru al pandemiei, care a înregistrat recorduri absolute în ultimele două săptămâni atât pentru numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru numărul de decese cauzate de acesta.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment