Ministerul Sănătății reactualizează lista cu informații secrete de stat

Ministerul Sănătății reactualizează lista cu informații secrete de stat

Ministerul Sănătății vrea să actualizeze lista ce cuprinde categoriile de informații secrete de stat, pe niveluri de secretizare care sunt elaborate sau deținute de instituție sau de alte unități aflate în subordine. Acest lucru se arată într-un proiect publicat pe site-ul Ministerului. 

Potrivit proiectului, există trei niveluri de secretizare: „Strict secret de importanță deosebită”, „Strict secret” și „Secret”. Toate aceste niveluri cuprind mai multe liste de informații de stat, în funcție de importanța acestora. 

Citește și Ministerul Sănătății vrea să modifice organizarea programelor de specializare profesională pentru asistenți și moașe

Nivelul „Strict secret de importanță deosebită” 

 • Planul de pază și apărare al obiectivelor, sectoarelor care prezintă importanță deosebită pentru protecția informațiilor clasificate
 • Informațiile care vin de la alte autorități sau instituții publice și precizează acest lucru
 • Sistemele sau echipamentele informatice care stochează, procesează și transmit informații de nivel „Strict secret de importanță deosebită”
 • Răspunsurile pentru alte instituții, ce conțin informații clasificate, încadrate la acest nivel

Nivelul „Strict secret”

 • Aici sunt hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), clasificate ca fiind de nivel „Strict secret”
 • Informațiile ce vin de la alte autorități, în cadrul cooperării interinstituționale – dacă emitentul precizează acest lucru
 • Răspunsurile către alte instituții clasificate „Strict secret”

Nivelul „Secret”

 • Combinațiile încuietorilor autorizate, utilizate la containerele clasa A și B (containere sau încăperi de securitate) 
 • Programul de prevenire a scurgerii de informații clasificate
 • Hotărâri ale CSAT clasificate „Secret”
 • Informații ce vin de la alte autorități, dacă emitentul precizează acest lucru
 • Răspunsurile către alte autorități sau instituții publice, clasificate de nivel „Secret”

Te-ar putea interesa și Posturile de medici scoase la concurs de Ministerul Sănătății

De ce este nevoie de actualizarea listei

În primul rând, potrivit legii, autoritățile publice sunt cele care întocmesc listele proprii cu toate categoriile de informații secrete de stat în domeniile lor de activitate. Iar listele, pe niveluri de secretizare, sunt transmise Serviciului Român de Informații și Serviciului de Informații Externe. 

Cum motivează Ministerul Sănătății actualizarea: „Evoluţia domeniului protecției informațiilor clasificate a impus derularea demersurilor pentru elaborarea unei noi liste cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de Ministerul Sănătății, adaptată noilor tendințe în domeniu”. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment