Ministrul Sănătății, discuții cu patronatele pentru controlul unui potențial val pandemic

Ministrul Sănătății, discuții cu patronatele pentru controlul unui potențial val pandemic

În contextul apariției unei noi variante a coronavirusului, extrem de contagioasă, care a apărut și pe teritoriul țării noastre, ministrul Sănătății a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic.

Potrivit unei informări de presă apărute pe site-ul Ministerului Sănătății, în cursul zile de luni, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Subiectele discutate

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. 

Prima soluție fiind acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. 

Citește și: Primul proiect pe Sănătate din PNRR este aproape de adoptare. A fost aprobat și bugetul de stat pentru 2022

În România, certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidența cumulată scade sub 1.

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei.

Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliția pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătății pentru găsirea unei soluții care să afecteze cât mai puțin viața economică și socială a țării.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cei de la Organizația Mondială a Sănătății avertizează că Omicron este cea mai contagioasă varianta a coronavirusului, dar duce la forme mai ușoare de boală.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment