Metodologia pentru serviciile farmaceutice a fost publicată în Monitorul Oficial

Metodologia pentru serviciile farmaceutice a fost publicată în Monitorul Oficial

Farmaciile vor trebui să respecte ghidurile de bune practici farmaceutice pentru acordarea de servicii farmaceutice esențiale în termen de cel mult 90 de zile de la publicarea acestora, în limita activităților pentru care au fost asigurate, se arată în Metodologia de realizare și implementare a serviciilor farmaceutice, publicată în Monitorul Oficial. 

Proiectul prevede, printre altele, că serviciile farmaceutice avansate pot fi acordate numai de către farmaciști cu drept de liberă practică, care au urmat un curs de instruire organizat de către instituții de învățământ superior cu profil medico-farmaceutic acreditate.

Citește și Proiect de lege care va reglementa colectarea medicamentelor expirate

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordin al Ministerului Sănătății, care reprezintă legislație secundară la Legea nr. 243/2020 (privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, publicată în Monitorul Oficial în 6 noiembrie 2020).

Ce prevede noua metodologie?

Metodologia mai prevede, printre altele, următoarele măsuri:

  • stabilește acordarea serviciilor farmaceutice în funcție de specificul acestora, respectiv esențiale și avansate.
  • prevede elaborarea ghidurilor serviciilor farmaceutice de către comisia de specialitate farmaceutică din Ministerului Sănătății, în colaborare cu Colegiul Farmaciștilor din România.
  • prevede că serviciile farmaceutice avansate pot fi acordate numai de către farmaciști care au drept de liberă practică și își desfășoară activitatea în cadrul unei unități farmaceutice autorizate;
  • stabilește aspectele generale pe care trebuie să le cuprindă fiecare ghid.
  • precizează autoritățile și instituțiile responsabile de supravegherea acordării serviciilor farmaceutice;

Te-ar putea interesa și Industria farmaceutică din România, mai profitabilă ca niciodată

Reglementări în vederea stabilirii tarifelor pentru serviciile farmaceutice

  • Elementele pe baza cărora se pot stabili tarifele aferente fiecărui serviciu farmaceutic vor fi reglementate prin ghiduri;
  • Tarifele aferente serviciilor farmaceutice, practicate de către fiecare unitate farmaceutică în parte, se afișează în mod transparent și la loc vizibil.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment