INTERVIU | Silvia Rădulescu, farmacist: Îmi doresc să produc o schimbare în bine în acest domeniu

INTERVIU | Silvia Rădulescu, farmacist: Îmi doresc să produc o schimbare în bine în acest domeniu

Încă din copilărie, Silvia Rădulescu a devenit interesată de domeniul farmaceutic, datorită mamei sale, pe care a și urmat-o și a devenit farmacist. 

Ca în orice meserie, apar și situații stresante, însă Silvia reușește să le gestioneze cu mult calm și profesionalism, și încearcă pe cât posibil să ajute pacienții și să producă o schimbare în bine în acest domeniu.

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Experiența cu platforma MEDIjobs a fost una plăcută. Mi-am făcut un cont în câțiva pași simpli și apoi am primit ofertele de angajare potrivite domeniului meu. Cu siguranță aș recomanda și altor persoane din domeniul medical și din cel farmaceutic să acceseze platforma MEDIjobs și să își facă un cont pentru a fi în permanență la curent cu oferte foarte bune de joburi.  

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs a fost ușoară și foarte plăcută. Ana Maria mi-a prezentat detaliile ofertei de job și apoi a trimis CV-ul meu către angajator. Ulterior, după ce am obținut postul, m-a contactat telefonic pentru a mă felicita. Am rămas plăcut surprinsă de atitudinea prietenoasă și deschisă pe care a avut-o.

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Mi-a fost ușor să mă înscriu în platforma MEDIjobs, iar faptul că am primit ofertele direct în contul meu a ușurat mult procesul de găsire a unui loc de muncă potrivit nevoilor mele.  

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Ofertele de joburi au scăzut semnificativ în timpul pandemiei, însă în domeniul medical este nevoie permanent de profesioniști. Astfel, în aceste momente de criză sanitară, MEDIjobs m-a ajutat mult să îmi găsesc un job provocator și să mă orientez către direcția în care aș dori să îmi construiesc cariera. 

De ce ați ales să deveniți farmacist?

Curiozitatea mea legată de domeniul farmaceutic a început încă din copilărie, deoarece am luat contact cu acest mediu și am observat activitatea mamei mele în farmacie, ea având profesia de farmacist. Mi-a plăcut foarte mult să observ cum prepara diferite rețete magistrale și cum consilia pacienții, care, mai apoi, se întorceau să îi mulțumească pentru ajutor. Astfel, am luat și eu decizia de a deveni farmacist. Îmi doresc să reușesc să ajut cât mai mulți pacienți și să produc o schimbare în bine în acest domeniu.

Citește și: INTERVIU | Theodora Alexandra Stan, farmacist

Cât de importantă este practica în acest domeniu?

În domeniul farmaceutic practica este extrem de importantă. Pe lângă cunoștințele teoretice este necesară și o experiență practică, deoarece, lucrând în mod direct cu pacienții, este mult mai ușor să înveți să înțelegi nevoile lor, modul în care trebuie să te raportezi la ei și cum să îi ajuți cât mai bine.

Care sunt cele mai frecvente nemulțumiri venite din partea pacienților/aparținătorilor?

Cele mai frecvente nemulțumiri venite din partea pacienților sunt legate de prețurile medicamentelor, fie că este vorba de OTC-uri, adică medicamentele care nu necesită prescripție medicală, fie că vorbim de medicamentele cu rețetă. În special bătrânii, care au venituri mici, sunt nemulțumiți că trebuie să își cheltuie o bună parte din pensie pentru a-și acoperi necesarul lunar de medicamente.

Cum gestionați situațiile stresante la locul de muncă?

Consider că orice situație stresantă poate fi gestionată dacă îmi păstrez calmul și profesionalismul și dacă încerc să ajung la “rădăcina” problemei care a generat-o.

Care sunt atuurile necesare pentru a deveni un farmacist bun?

Câteva dintre atuurile necesare pentru a deveni un farmacist bun sunt: răbdarea, empatia, perseverența, rigurozitatea și dorința de a face bine altora.

Citește și: INTERVIU | Dana Șerban, farmacist șef

Ce ar trebui să știe cei care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu?

Cei care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu ar trebui să știe că nu va fi deloc ușor, dar, la final, satisfacția pe care o ai după ce ai schimbat în bine viața cuiva este lucrul care îți dă putere și te motivează să continui să te dezvolți și să oferi din cunoștințele tale tuturor celor care au nevoie de ajutorul tău.

Ești farmacist și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment