8 motive pentru care să îți dorești un job de asistent medical

8 motive pentru care să îți dorești un job de asistent medical

Ești la început de drum și nu știi încotro să te îndrepți? Ai vrea să lucrezi în domeniul medical însă nu știi dacă ești făcut pentru asta sau nu? Îți vei da seama mai ușor după ce vei vedea aceste 8 avantaje ale unei cariere de asistent medical!

1. Asistenții medicali sunt la mare căutare, deci îți vei găsi ușor un job, chiar și fără experiență.

Din cauză că angajații pleacă în alte țări pentru a câștiga mai bine, cei de la departamentul de HR din clinici, spitale și alte instituții medicale oferă, fără să stea prea mult pe gânduri, șanse celor la început de drum. Așadar, ai posibilitatea de a-ți găsi rapid un loc de muncă, chiar dacă nu stăpânești foarte bine cunoștințele în domeniu. În timp, totul se învață, însă e foarte important să primești o șansă. 

2. Poți avea un program flexibil, dacă asta îți dorești.

Puține domenii de activitate îți oferă o asemenea flexibilitate. De pildă, dacă vrei să lucrezi part-time, în mod cert îți vei găsi un job de asistent medical. De asemenea, poți negocia cu angajatorul să lucrezi numai în anumite zile ale săptămâni, pentru a putea avea un alt job în paralel, astfel încât să îți mărești veniturile.

3. Poți lucra în orice oraș/localitate sau țară îți dorești

Un alt avantaj al carierei de asistent medical constă în faptul că îți permite să te muți în alt oraș în orice moment. Asta pentru că oriunde vei merge, se caută asistenți medicali, deci îți vei găsi foarte repede un loc de muncă.

4. Poți alege să interacționezi cu un anumit tip de pacienți

Unele persoane au mai multă răbdare cu copii, în timp ce altele preferă vârstnicii. Vestea bună este că, dacă lucrezi ca asistent medical, îți poți alege pacienții de care vei avea grijă. Concret, dacă preferi să lucrezi cu copiii, vei căuta un job la secția de pediatrie. Dacă preferi să lucrezi cu vârstnicii, te vei interesa de job-uri la secția de geriatrie. 

5. Te poți specializa în funcție de preferințe

Există o mulțime de cursuri de specializare pentru  asistenții medicali. Astfel, te poți orienta către zona de   radiologie, balneo-fizioterapie, neonatologie, nefrologie sau orice altă ramură dorești. 

Citeste si: Mecanicul auto care a absolvit Medicina la 47 de ani: „Este un drum dificil și vor fi situații care te vor provoca și care îți vor testa răbdarea, determinarea și pasiunea”

6. Îți oferă satisfacții personale

Jobul de asistent medical îți oferă o mulțime de satisfacții personale, în fiecare zi. Evoluția pozitivă a unui pacient care se reface după un episod grav, recunoștința pacienților și a aparținătorilor, aprecierea medicilor cu care lucrezi – toate acestea îți oferă un grad mare de satisfacție personală, pe care greu îl găsești în alte domenii de activitate. 

7. Poți câștiga destul de bine

În acest domeniu, mai ales dacă ești genul implicat, care își dorește mai mult de la viață, ai șanse mari să câștigi destul de bine. Poți alege să ai un job stabil și colaborări part-time în paralel, astfel încât să ai venituri lunare din mai multe surse. Clinicile private oferă, în general, salarii mai bune decât policlinicile sau spitalele de stat. Încearcă să îți găsești măcar o colaborare part-time la o asemenea clinică și îți vei rotunji veniturile. 

8. Înveți în permanență

Dacă ești genul care se plictisește rapid de orice, jobul de asistent medical poate fi pe gustul tău, deoarece zilnic te pune în fața unor noi provocări și te determină să înveți lucruri noi. 

Dacă ești la început de drum și nu știi încă dacă jobul de asistent medical ți se potrivește, poți face o încercare sub formă de internship în cadrul unei clinici. În acest fel, vei avea ocazia să vezi cum funcționează lucrurile și să îți dai seama dacă ești sau nu făcut pentru asta. Un consilier te poate ajuta, de asemenea, îți vei da seama încotro să te îndrepți pe plan profesional, în funcție de abilitățile, talentele și pregătirea ta.

Citeste si: 5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege o carieră în domeniul medical

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment