Gafe în interviuri. Cele mai frecvente 7 greșeli ale candidaților

Gafe în interviuri. Cele mai frecvente 7 greșeli ale candidaților

Odată trecuți de selecția de CV-uri, candidații trebuie să fie impecabili în cadrul întâlnirilor pe care le au cu angajatorul. Din păcate, tracul sau lipsa de experiență pot cauza gafe în interviuri. Reprezentanții companiilor monitorizează atent reacțiile candidaților, iar cele mai mici scăpări pot atârna greu în luarea deciziilor de recrutare. Pentru a vă feri de eventualele gafe din interviuri, vă aducem la cunoștință câteva dintre cele mai importante lucruri la care sunt atenți angajatorii.

 

  • Nu încercați să vă scuzați. Fiecare acțiune făcută și decizie luată trebuie susținută cu responsabilitate. Scuzele aparțin repertoriului oamenilor slabi, iar angajatorii nu caută astfel de persoane.

  • Nu falsificați și nu plagiați aplicațiile. Conținutul original este cel mai apreciat de către angajator. Nu încercați să impresionați prin intermediul unor idei furate.

  • Tratați interviul cu seriozitate. Nu dați impresia că ați venit la interviu doar ca să aveți de unde pleca. Dacă angajatorul simte că ați ajuns la întâlnire pentru a mai căpăta niște experiență, se va simți jignit.

  • Nu dați impresia că sunteți disperat. Una dintre cele mai mari gafe în interviuri este deschiderea candidatului la orice propunere făcută de angajator. Rămâneți fermi și negociați termenii astfel încât să nu regretați în viitor alegerea făcută.

  • Nu neglijați bunele maniere. Nu mestecați gumă, nu mirosiți a fum de țigară și așteptați să fiți invitați înainte de a vă așeza pe scaun. Cu cât mai multe reguli ale bunelor maniere sunt încălcate, cu atât angajatorul se va depărta de candidat.

  • Nu dați senzația că sunteți interesat exclusiv de aspectul material. Banii par și sunt un subiect sensibil în cadrul unui interviu. Candidatul trebuie să aștepte momentul în care angajatorul deschide discuția despre viitorul potențial salariu.

  • Închideți-vă telefoanele mobile. Un telefon care sună în mijlocul unui interviu este una dintre cele mai mari gafe la care este expus candidatul. Chiar dacă primește un mesaj, candidatul trebuie să-l ignore și să continue discuția ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe lângă acestea, numărul gafelor din interviuri este mult mare. Dacă însă niciuna dintre situațiile descrise nu apar atunci când încercați să obțineti job-ul mult dorit, înseamnă că aveți o mare șansă să intrați în grațiile angajatorului și să vă prezentați cât de curând la noul loc de muncă.

Sursa: http://www.career.vt.edu/

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment